Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremitede araç alımı ve ehliyetteki ibare sorunu..?

whatandash

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, forumda butun konuları okudum benzer cok baslık açılmış ama sorracağım soru henuz sorulmamış.

78 102 kodlu b engelli ehliyetim var, gecen yıl temmuz 2019 da engelli raporum var, orada otomatik vites kullanması uygundur yazuyor lakin yönetmelik değişmiş artık "“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” yazması gerekiyormuş ben bunu bilmeden bayiye parayı falan verdim, bayi vergi dairesinde sorgulattı raporumu dolaysıla bu ibarenin olması gerkeiyor dedi. burası tamam bu kısmı anladım, yeniden rapor alacağım bu ibareyi ekleteceeğim. burda sorun yok.

şimdi asıl soru kısmına geliyorum.
1) bu ibare eklendiği takdirde 78 102 kodlu ehliyetim ile otomatik vites araç alabilir miyim?
raporun ortopedi kısmı linktedir engel oranı yuzde 35, sol bacak 2 cm kısa 18 derece açılı kaynama oturunca havada kalma, sol kalçada doku kaybı var debriyaj kullanamıyorum, zorluyor bacağımı
https://imgyukle.com/i/CoLWIR

soru 2) bir iki vergi dairesinde çalışan uzak tanıdıklara sordutrttum alırsın diyolar ibareyi ekletince lakin kendim vergi dairesine gidince, ortopedi raporunu okuyup ben burdan bişey anlamadım, 2 cm kısalık nolcak yeterli değil vs benzeri ifadelerde bulundular, bazılarına kemiğin açılı kaynadığını kalcada doku defekti olduğunu oturunca sol bacak havada ve geride kaldığını söyleyince bi raporuna o ibareyi eklet getir bakalım yaptılar.
soruya gelince; anladığım kadaryıla memurlar ortopedi notunu okuyup sol ayak neden otomaitk vites alsın diye sorguluyolar. rapora ayrıca sol bacaktaki kısalık açılanma doku kaybı nedeni ile debriyaj kullanması uygun değildir otomatik vites araaçç kullanması gerekir ibaresi de ayrıca ortopedi muayene notuna eklenebilir mi? faydası mı olur zararı mı?

https://www.engelliler.biz/forum/oz...gili-yonerge-1-ekim-2019-a-3.html#post2247371 burda 35tm35 isimli uye de benzer bir durumdan bahsetmiş.

soru 3 ) memurların sadece harekett ettirici aksanda özel tertibat yapaılması gerekir ibaresi ve 78 koduna rağmen otomaitk vites onayı vermeme için doktorun yazdığı notu küçümseme yada değerlendirmeme yetkisi var mıdır?

herkese çok teşekkür ederim.

whatandash

alman lazım dıye dusunuyorum . sonucta o ibare yaz sa da kodlar aynı olacak engel raporunda var . AYrıca sol ayakda kı engellıler ıcın otomatık vıtes ozel tertıbat yerıne gecıyor . SIkıntı olmaz dıye dusunuyorum bende bu sekılde aldım 2016 yılında

@egemmm

yani ayrica otomatik vites ilenilgili ibare de koydurmaya gerek yok diyorsunuz degil mi, onlarin sol bacak problemini anlamasi icin.

başka yorum yapabilecek, farketmediğim bir noktaya temas edebilecek kimse var mı ?

konu basligi moderator tarafindanndegistirildi sanirim, ehliyetteki ibarede sorun yok, rapora otomatik vites gerekir sundan gerekir bundan gerekir mi diye mi sormak istemistim

Yeni Vergi yasasında ötv için alınan raporda muhakkak raporun açıklamasında özel tertibatlı araç kullanır. Yazması gerekiyor yazmazsa imkansız.bende 3 aydır uğraşıyom

whatandash
İbare ekletebildinizmi ? Rapor için sadece ötv indirimi için mi başvurdunuz yoksa tüm haklar içinmi?

hayir daha ugrasiyorum raporla, tum haklar olsa gerek o standart sanirim

whatandash

Bende tekrar başvuru yapacağım ancak Pandemiden dolayı çoğu hastane rapor vermiyor

raporda hata var hastane il sağlığa yazarsa rapor iptal edilebilir mi?

daha önce başına böyle bişey gelen oldu mu?
raporda yazılması gereken birşeyi yazmayı unutmuşlar, e devletten bakılgığı içiin düzeltilemiyor dediler, il sağlığa yazı yazmamız lazım düzeltmek için iptal etcekler yeniden düzenlencek dendi. daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu?

Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanır yazmadığı için tekrar heyete gircem demiştiniz heyete girdinizmi ? Bende Sağlik bakanlığı hattını arayarak kayıt oluşturdum itiraz edebilirsiniz denildi bende hastane ile görüştüm Bana da bu ibare yazılmamış 2019 da aldığım raporu ıçın düzenleme yapilirmi diye hastaneyle görüştüm itiraz edemedim rapor düzenlemesi yapılmıyor yeniden heyete girip sifirdan rapor almam gerektiği söylendi sizin belki rapor yeni olduğu için itiraz etme şansınız olur bi deneyin ama Pandemiden dolayı muhattap bulamıyoruz malesef

benim sorum bu konuyla tam ilgili degildi ayri baslik acmistim, buraya tasimislar konuyu mesaja cevirmisler, rapor isi sknti hocam, zor cozulcek cozulcekse de.

Allah kolaylık versin hepimize bukadar insan bir ibare yüzünden uğraştırılıyor..

Merhaba bende sol dizalti amputasyonlu olarak heyete girdim ortopedi doktoruna sadece hareket ett......... ifadesinin yani sıra salt otomatik vites kullanır sol alt amputasyonu yazdırdım. Raporun açıklama kısmında yine sadece hareket ettirici...... ıfadesi yazıyor. Sorun çıkarmadı ne doktor ne heyetteki memurlar. Ehliyetimdede 78 ve 102 kodları mevcut

Rapor puanınızla ilgili bir değişiklik oldu mu ?

Anladım hayırlı olur inşallah vergi dairesine gösterdiniz mi

Teşekkür ederim darısı başınıza olsun bir yere göstermedim sıkıntı olmaz herhalde daha ne yazdiracagiz yeni bişey çıkarmazlarsa alırız araçlarımızı inşallah

Inşallah bisey çıkmaz ama siz yinede vergi dairesinden bir sorgulatın derim geçen yıl bana araç alabilirsin denildi hastaneden felan vergi dairesine sormadım şimdi raporu değiştirince gidip soracam inşallah

Vergi dairesi zaten yorumlamıyor artık bayiye gidip sormak lazım onlar yapıyor sorgulamayı maalesef

Ben bayiye gönderdim rapor ve ehliyeti bayide sorgulatti bende bizzat gidip vergi dairesinden göstererek bilgi aldım bilgi vermişlerdi

10 gün önce vergi dairesine gittim raporun yüzüne bile bakmadılar artik biz yorumlayamiyoruz diyorlar topu bayilere atıyorlar en azından izmirde böyle

Anladım bana yönetmelikle ilgili bi evrak verdiler yorumladılar bu ibareyi ekletip, yani yeni rapor alıp geliniz dediler Ankaradaki vergi dairesi sizde araç alacakmış gibi bir bayiye gönderin evraklarınızı bayi sorgulatsın

Öyle yapayım daha 4 ayım var sürenin dolmasına yavaş yavaş gezmek lazım bayileri gerçi burnundan kıl aldırmıyorlar bu aralar aklımda yeni kasa çıkarsa tucson 3008 kuga var limite takilmazsak

Evet haklısınız bayiler fiyat konusunda hiç esneme yapmıyormuş, Hayırlısıyla alırsınız Inşallah...

Selamlar benim raporda da bu ibare olmadığı için vergi dairesi kabul etmedi şimdi tekrar başvuru yaptım yeni rapor için. ehliyetim de solda gaz pedali otimatik vites kodları var kismetse heyete gireceğim tavsiyelerinizi alabilirim. bu arada araç nissan micra almayi düşünüyorum kapora da ödedim hayırlısı olur insAllah
Not: rapor yenileme de il sağlık müdürlüğünden ehliyet almak için kullandığımız raporu istediler yoksa kabul etmiyorlar

Hangi raporu istedi sağlık kurulu il sağlığın verdiği b engelli,kod yazan raporu mu istedi ehliyet çıkarmak için verilen ?

Anladım ortapedi felan mı istedi heyetteki doktorlarımı istedi

egelipasha
Hocam benimde sol dizimde arıza var ve yeniletmek istediğim rapora sadece hareket ettirici .... ibaresini eklemekten imtina ediyorlar ve örnek bir rapor olursa olabilir dediler. Acaba kimlik bilgilerinizi kapatıp raporunuzun fotoğrafını paylaşmanız ya da mail atmanız mümkün mü? Yapabilirseniz bana büyük iyilik yapmış olacaksınız. Sonfaki@hotmail.com

Son düzenleme:
Ylmzk
hocam ben aldim araci ibareyi ekletip, ama her vergi dairesi vermiyor hemen pes etmeyin sorun her sehire ayri ayri sonr ao sehirdeki bayilere gidin Allah bana ve herkese kazasiz belasiz nasip etsin, gecmis olsun herkese

Üst Alt