Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremitede kısalığım var. B sınıfı ehliyetimi değiştirip araba almak..?

Isa2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bulent bey sizden yardimci olmanizi rica edecem

yorumlarinizi aciklamalarini yapmissiniz okudum hepsi icin herkese tesekkur ederim. Fakat ben nasil yol izleyecem ne yapmam gerekir yardimci olursaniz sevirim.

Dogustan sol kalca cikigi mevcut eski raporlarima gore %45 sakatlik raporum var yaklasik 6 santim kisalik ve saga bacağıma gore solda incelme mevcut. ama 82 senesinde aldigim rapor gecerli olmuyor sanirim zaten rapora da ulasmiyorum.

Sizden ricam otv ve mtv indiriminden yararlanabilirmiyim ve b sinifi ehliyetim var 80 senelerinde alinmis h sinifi ehliyete cevrilirmi rapor alirken nasil bir yol izlerim tek rapormu alacam hepsi icin yoksa ayri ayrimi. Rapor alirken ne yazdiracam engelli raporu alip sonrami h sinifi raporu alacam ben anlayamadim simdiden tesekkur ederim bilgileriniz icin.

Araci alma hakkim doğarsa cocuklarim kullanabilir mi?

tsunami_

Peki ben sifirdan nasil bir yol izleyebilirim bana yardimci olur musunuz ne yapmam gerekiyor benim yukardada yazdığım gibi nasil yaparim

@İsa
Günlerdir aynı soruları bende sormama rağmen kimse yardımcı olmuyor.
Benimde doğuştan sol kalça çıkığı, 2 cm kısalık var. Öncelikle ben sağlık kuruluna başvurdum. Raporumu aldıktan sonra gelir idaresine ötv siz araç alıp alamayacağımı soracağım. Rapor uygun derslerse; b sınıfı ehliyetimi engelli kodu bulunan ehliyete çevirmek için önce aile hekimi, sonra uzman hekim, ordanda il sağlık müdürlüğüne, en son trafiğe başvuracam.
Benim araştırmalarım sonucunda durumun böyle olacağını düşünüyorum.
Umarım Bu yollardan geçmiş bilen birisi daha detaylı bilgilendirir.

%90 altinda engelli surucu belgesi ile aliniyor diye yazi okudum sadece nasil yol izleriz onu bilemiyorum burdan umarim yardimci olurlar.

engelli raporunuz var engelli raporunuz ile sağlık kuruluna heyete girin ve diyin ki benim b sınıf ehliyetim var b sınıf engelliye ceviricem 01.01.2016 tarihinde cıkan yeni trafik yasasında artık H sınıf ehliyeti bulunmamaktadır b sınıf ehliyeti alabiliyorsunuz bu b sınıf ehliyetinizde engelli sürücüdür gibi bir yazı buluncaktır. emniyette raporu teslim ettinizde aracı kimlerin kullanacagının ismini bildiriyorsunuz yada sağlık kurulu ona ayrı bir evrak veriyor bu kısmını tam olarak bende bilmiyorum ama 1 derece akrabalarından 1'i kullanabilir.

Anladim peki ben alabilirmiyim bilginiz varmi benim sol kalca cikigim var yaklasik 6 santim kisalik ve incelme var bacagimda yani ortopedik alirsiniz dediler bende arastiriyorum ben heyet raporuna alirken ne yazdiraym

@ Isa
Sol Alt ekstremitede(kalça. diz. ayak) engelliliği olanlar orana bakılmadan alabilirler. Kriter şu; H sınıfı ehliyet olacak( yeni sistemde b sınıfı kodlu ehliyet) ve sol alt ekstremitede ki engeliniz sağlık kurulu raporunda açıkça yazmalı ve otomatik vites araç kullanır ibaresi geçmeli, birde oran bulunmalı. Ancak şuan hastaneler sağlık kurulu raporuna otomatik vites kullanır ibaresini yazmıyorlar. O konuda Gelir idaresinden aldığım bilgiye göre; Eğer o ibare yoksa biz sizi ötv kdv genel müdürlüğü var oradaki doktorlara yönlendirecez. kağıt üzerinde değerlendirme yapacaklar. otomatik kullanır ibaresi eklenirse sıkıntısız aracınızı alırsınız dediler.
Sol alt ekstremiteden otomatik araç alan arkadaşlar detaylı bilgi verirse faydamıza olacaktır.

Arkadasim ben sol alt extremiteden engelliyim otv indirimli arac almak icin engelli raporundan ayri olarak tekrar heyete basvurdum ve %25 oranla otomatik vites arac kullanabilir h sinifi ehliyet alabilir raporu aldim. Yani goruldugu gibi sol bacak icon rapor oraninin onemi yok... sonra o raporla gidip sifir arac aldim araci aldiktan sonra vergi dairesine mtv muafiyeti icin basvurdum oda kabul oldu. 2 yildir araci kullanmaktayim .

Arkadasim senden allah razi olsun be. Simdi ne yapmaliyim nasil bi yol izleyeyim ben simdi once heyat raporumu alacam sonra h sinifi ehliyet raporumu alacam ne yapmaliyim nasil yol izleyeyim heyet raporuna ne yazdirmaliyim ben aciklarsniz sevinirim simdiden cok tesekkur ederim

Once hastaneye h sinifi ehliyet ve otv indirimlinarac alacagimdan dolayi rapor almak istiyorum de onlar yonlendirme yaparlar. H sinifi ve otv indirimi ayni taporda oluyor... daha sonra raporinla ehliyet kursuna gidip yeniden ehliyet alman lazim eger ehliyetin var ise sadece direksiyon sinavina giriyorsun. H sinifi ehliyet aldiktan sonra arabani alabilirsin

Bulent abi mesajlarima cevap vermeniz icin burda ne yapmaliyim acaba kac gundur capa gosteriyorum biriniz artik bilen biri cevap verse lutfen...sol kalca cikigi var bende otv indirimli arac aldim sizi sormak istedigim ruhsatta sadece engelli aracidir 5 yil gecmeden satilamaz yaziyor.. 3ncu derece yakinlari kullanir ibaresi yok.. Çocuk larim bu araci kullanabilirmi ve ruhsattaki ibareyi degistirtmelimiyim...

Isa

Aynı durum ben de de var otomatık aracı herkez kullanır. Sıkıntı yapmayın. Aparat varsa işler değişiyor sadece.

Sayin egem arabam otomatik sadece sizin ruhsatta ne yaziyor peki

Isa

Önce ehliyetinizi değiştirmelisiniz: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet
Sadece otomatik vitesli araç kullanabileceğinize dair kısıtlama kodu yazarlar

Sonra Sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğuna dair tanı olan, oran bulunan ve "ötv indiriminden yararlanır" vb. bir değerlendirme bulunan engelli sağlık kurulu raporu almalısınız Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden

Bu raporu ve sürücü belgesi ile otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz.

Aracınızı -istisnasız- herkes kullanabilir. Bu konuda ruhsatta hiç bir kısıtlama olamaz. Ve siz otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsiniz.

Tesekkur ederim hepinize cevaplarınız icin...Allah razi olsun...

Arkadaşlar merhaba

babam için(kendisi gazi emeklisi)ötv siz otomatik araç alımı için müracaatta bulunduk.

devlet hastanesi tanı olarak sol alt extremitenin kırık sekeli.kısalık mevcut(femur boyun kırığı.koksartroz gelişmiş.%12 engelli ve özel tertibatlı araç kullanır raporu verdi.

ayrıca il sağlık müdürlüğünden 10.02 ve 102.78 kodlarıyla ehliyet değişikliği raporu aldık.

maliyeye başvurduğumuzda siz bu raporla ötv den yararlanamazsınız ancak yinede maliyeden görüş istenmesi talebinde bulundu.

sizce babam ötv den yararlanamaz mı yok maliyedekiler bu işi bilmiyormu anlamayıp şaştık kaldık.yardımlarınızı rica ediyoruz.

özkan bey konuyu çok iyi anlamıssınız aynen devam

Kariyer501800 arkadaşım sizin raporunuzda özel tertibatlı yazıyor ehliyetiniz ise otomatik vites kullanır kodu var raporunaza otomatik vites kullanır yazması gerekirdi diye düşünüyorum yani ehliyetteki kodlar ile rapor uymuyor o nedenle olabilir (bu beni fikrim)
maliyedeki arkadaş nedenini söylemedimi

ama devlet hastanesine biz sorduğumuzda biz sadece özel tertibatlı araç kullanabilir yazarız.otomatik vites yada tertibat olayına biz değil il sağlık müdürlüğü karar verir demişti.

valla şaştık kaldık devlet hastanesinin yazdığı tanı zaten otomatik araç statüsüne uyuyor.bence maliyedeki işgüzar kişiler kanunun nasıl uygulandığını bilmiyor.sizce arkadaşlar ne yapmamız gerekli

Bilgi

Merhabalar

Oncelikler butun gazilerimize sehitlere ve onlari yetistiren ailelere minnettarız.

Bilgi sahibi oldugumun kadariyla size ve bu mesajlarini okuyn insanlara yardimci olmak isterim elimden geldigi kadariyla yardimimiz dokunursa ne mutlu bize.

Hastaneden alinan raporda 'otomatik vites ozel tertibatli veya tertibatsiz arac kullanabilir' yazmasi yeterli diye biliyorum. Il saglik mudurlugunun engelli kisinin engel durumana göre verdigi kodlu raporla ehliyet degisimi yapiliyor. Sol bacak engelli raporunda sadece otomatik vites yazmasi yeterli diye biliyorum. Buna gore il saglik mudurlugunun verdigi kodlarla ehliyet degisimi yapilacak rapor alinir. Ve otv muaf hakkiniz olmasi gerekir.

kariyer501800

Bimer ilk etapta özelge yazın diyecek.Bunu yağmışsınız.Sonucu bekleyin çözüm olmazsa Ankaraya o da olmazsa bimeri deneyebilirsiniz.

Aynı tarz bir durum başıma geldi bimere yazdım bimer özelge yazmalısınız dedi.

Üst Alt