Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan engelim var. ÖTV'siz araç için ehliyette hangi kodlar yazmalı?

birkan01

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar,

%68 oranlı engelli raporumun %20'lik kısmı ortopediden verildi. ( Sol Ayak Bileğinde Güç Kaydı ) Diye %68 olan engelli raporumda mevcut. Ehliyet almak için Önce sağlık ocağına gittim, birkaç doktora sevk etti. Onlar için hastaneye başvurdum ve bana isimleri yazılı doktorlara gitmemi söyledi.

Ortopedi doktoru sol ayak bileğinde güç kaybı mevcut, B sınıfı özel tertibatlı otomatik vites araç kullanır İl Sağlık Müdürlüğü Komisyonuna sevki uygundur yazdı. Fizik tedavi doktoru da Sol ayağında 2/5 güç kaybı mevcut Özel tertibatlı (otomatik) araç kullanır İl Sağlık Müdürlüğü Komisyonuna sevki uygundur. yazıp beni komisyona sevk ettiler.

ÖTV indirimli araç almam için raporuma hangi kodları yazmaları gerekmektedir?
@OturanBoğa , @egemmm , KKELEBEKK

Son düzenleme:
OturanBoğa Ehliyet almak için başvurdum ve o[FONT=sans-serif]rtopedi doktoru sol ayak bileğinde güç kaybı mevcut, B sınıfı özel tertibatlı otomatik vites araç kullanır İl Sağlık Müdürlüğü Komisyonuna sevki uygundur yazdı. Fizik tedavi doktoru da Sol ayağında 2/5 güç kaybı mevcut Özel tertibatlı (otomatik) araç kullanır İl Sağlık Müdürlüğü Komisyonuna sevki uygundur. yazıp beni komisyona sevk ettiler. ve komisyon da 10.02 ve 78 kodunu ekledi diyelim.

Engellilik oranını belirten raporumda da fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü sol ayak bileğinde güç kaybı dedi yüzde 20 oranda verdi. Bu oranlı raporumda [/FONT]
[FONT=sans-serif]"özel donanımla kullanması gereklidir" diye bir ibare yok. Ama ehliyet için aldığım raporda bu var raporum sürekli 2015 yılında aldım. Yeniden oran belirtir rapor almak için başvurup o rapora da [/FONT][FONT=sans-serif]"özel donanımla kullanması gereklidir" yazdırmam[/FONT][FONT=sans-serif] gerekir mi?[/FONT]

birkan01

Evet, "özel donanım" ibaresinin de bulunması gerek. Ama ben olsam yeni raporla uğraşmadan önce ehliyet ve eldeki raporla vergi dairesine gider ve onlarla işlem yapıp yapamayacağımı sorardım.

OturanBoğa Vergi dairesine de gittim Ankaraya Özelge göndermemiz lazım onlar karar veriyorlar dedi. Sadece yüzdelik dilimli raporum ( Ehliyet için aldığıma gerek olmadığını söyledi. Israrla onu da ekleyelim dememe rağmen eklemedi. ) ile Ankara'ya özelge yazdı ve 3-4 ay sonra cevabı gelir dedi. Daha erken nasıl öğrenebilirim acaba?

birkan01

Bir süre sonra BİMER aracılığıyla dürtebilirsin. Belki onlar süreci hızlandırabilir.

Üst Alt