Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol diz altı ve sağ el ampute. İndirimli araç almak için gerekli adımlar nelerdir?

ÖzLem_Hasret

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam öncelikle. sol diz altı protezi kullanıyorum. ve sağ el bilekten yok.

H sınıfı ehliyetim var. ve ehliyetimin kullandığı cihaz ve protezler kısmında '' Özel Tertibatlı Otomobil '' yazıyor.

ve yakın zamanda sıfır araba almak istiyorum nasip olursa. indirimli araba alabilmem için izlemem gereken yol nedir bilmiyorum. tekrar rapora ihtiyaç varmı. eğer tekrar heyet raporu almam gerekiyorsa raporda tam olarak ne yazmalı ki sorun çıkmasın. el için özel tertibat yaptırmam gerekir mi. yaptırırsam bu ne kadara maal olur. yardımcı olursanız sevinirim.

ayrıca bayanın rahatlıkla kullanabilecegi otomatik vites ve dizel araba öneriniz var mı. bankadan kredi çekip almayı düşünüyorum. indirimli haliyle 25 bin tl yi geçmeyecek şekilde araba öneriniz varsa bilgilendirirseniz sewinirim.:)

H sınıfı ehliyetin ve özel tertibat yazıyor ise raporunda başka bir duruma gerek yok ötv ve mtv muafiyetli araç alırsın, 25 bin tl sıfır araç için çok az bir miktar fıat punto, hyundai getz gibi araçlar sanırım alabilirsin bu fiyata ...

Otomatik vitesli olacağı içinde ayrıca fiyatlar doğal olarak yukarlarda oluyor....

ama sorun şuki sürücü belgemi alırken raporumun aslı tekti ve onuda emniyete verdim. sürücü kursundaki yetkili tekrar rapor alcaksın zaten araba alırken istiyorlar dedi ve bende şuan raporun aslı gibidiri var. aslı yok.

yeniden rapor mu almam gerekir bu durumda. yoksa sürücü belgem ve raporumun aslı gibidiri yeterli olur mu :(

RENO CLİO almak istiyorum aslında ama otomatik vites çıktı mı bilmiyorum. birde indirimli fiyatı ne olur bilemiyorum. rapor konusu zaten bi sorun. devlet hastanesinden aldığım raporda ki ibare yanlış olmasın istiyorum. ne yazmalı tam olarak bilemiyorum.

doktorlar otomatık vites kullanabilir derse problem yok özlem hanım. renult clio iyi bir seçim mi tartışılır.(önce bir raporu al. araba kolay)

teşekkürler selo46 bey. raporu alınca araba kolay demek. bende rapor kolay araba almak zor diye düşünüyorum ama . bakalım hangisi kolaymış.

h sınıfı ehliyet için aldığım raporun aslını emniyet aldı araç alımında mağdur oldum

H sınıfı ehliyet için aldığım raporda'' h sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir'' yazıyor. neyse aldığım bu raporla h sınıfı ehliyetimi alabildim. fakat raporumun aslını emniyet aldı ve bir nüshası hastanede kaldı.tüm ısrarıma rağmen sürücü kursu yok bu rapor sadece ehliyet için indirimli araç alacağın zaman başka rapor alacaksın notere tastik ettirmeye gerek yok dedi.

ve raporun elimde olan tek nüshası çok bilmişlerin yüzünden emniyete gitti. şuan araç alımı için rapor almak istedim. fakat hastane daha önce rapor almışsın. veremeyiz yine diyor. türkiyede aldığın bir rapor herşeyde geçerlidir diyor. kanun böyleymiş. her kurumdaki memurun kanunu farklı işliyor anlaşılan. çünkü benim yıllardır herşeyim için ayrı rapor istediler.ve ben aynı hastaneden aldım bunları. biz engelliler herşeyi suistimal ediyormuşuz. devlet bize hak tanıyormuş biz kıymetini bilmiyormuşuz. bunu devletin memuru söylüyor. sırf işi yokuşa sürmek için elinden geleni yaptı . bu ülkede yolumuza taş koymak için var olan tüm insancıklara hakkımı helal etmiyorum. su an rapor ortada yok aslı gibidir yapıp gönderdiler beni. ama bunu maliye kabul etmezse ben devletin bana vermiş olduğu hakkımdan yararlanamıcam. çünkü yeniden raporda veremezlermiş. ne yapacağımı bilemez durumdayım ...

Merhaba, Özlem hanım.
Öncelikle engelinize uygun özel tertibat düzenlenip ÖTV indirimden yararlanabilirsiniz.Elinizde ki H sınıfı belgesi alır ve özel tertibatlı araç kullanabilir hastaneden aslı gibidir tasdikli heyet raporunuz TSE proje çizimi onayında yeterlidir.
Ve raporunuz da derece de varsa Vergi Dairesi için de yeterlidir.

tertibatı düzenleyip mi vergi dairesine mi göndereceğiz.

vergi dairesi özel tertibata göremi onat veriyor.
sol diz altı ampute olanlar için otomatik vites özel tertibat yerine geçiyor.

halis sayar bey bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevnrm.

Merhaba.;
Sol ayak kanunundan yararlananlar sadece raporlar ve gerekli evrakları araç sıfır ise bayii tarafından düzenleyip
Vergi Dairesine gönderir ve işlemler bitiminde size teslim eder..Yanlız H ehliyetinizde " otomatik vitesli kullanaır yazmak şartı ile..
Eğer sağ ayak veya diğer ortopedik engellilerin , engeline uygun tertibat düzenlenip ve projenin onayından sonra sıfır araçlarda
bayii tarafından aracı muayene istasyonuna tespite gönderir.

özlem hanim yeni rapor almaniza gerek yok daha önce almiş olduğunuz rapor size veren hastaneden asli gibidir fotokopi sini istiyip hastaneye kaşeletin size en az 3 hüsnasini kaşeliyip verceklerdir bu raporda gecerlidir
eyer araba almak için yeni rapor isterlerse
ilçe sgk müdürlüğünden işlemlerinizi hallede bilirsiniz konuyla ilgili sgk müdürlüne 1 dilekçe verin o sizi tam teşekkürlü bir hastaneye sevk edecektir

Üst Alt