Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol diz protezi olanlar araç alımında avantajdan yararlanabilir mi?

Konular
7
Reaksiyonlar
1
Merhabalar sol diz protezli Kişiler otomatik ötv indiriminden yararlanabilirmi

Mümin Çelik

Durumunuz manuel vitesli araç sürmeye mani olmalı ki araç alımında vergi avantajından yararlanabilesiniz.

Yüzde 40 ile 89 arasında özür raporu olan özürlü vatandaşların hiç bir şekilde indirim hakkı yokmudur manuel vitesli araç sürmeye mani durumu olmayanlar

Benimde sol diz kapagim protez %40 raporum var ÖTV indiriminden yararlanabiliyorum H sınıfı otovitesli ehliyet olması gerekiyor tabikide

Çok teşekkür ederim benim sol diz sorunlu hangi doktora gitsem protez dendi ama yaştan dolayı idare et deniliyor ama çok fazla idare edeceğimi sanmıyorum çok fazla ağrılarım var bu halde vermezler muhtemelen zaten daha heyete girmedim acelede etmiyorum Rabbim ne yazdıysa o olacak dedim hayırlısı artık

Benim de sol dizim protez TANER BUDAK bey e çok teşekkür ediyorum onun sayesinde ötv indirimi aldım bir çok kişi alamazsın demişti fakat bugün sağlık il müdürlüğündeki heyet rapor kararı çıktı ve maliye ile konuşarak indirim olduğunu öğrendim.

Yapılması gerekenler ehliyeti olanlar için ilk önce aile hekimine gidecek durumu anlatacak ve Uzman doktor a sevk isteyecek zaten sağlık durumuna göre direk sevk ediyor
burda iki yol var özel hastane ve devlet hastaneleri ben devlete gittim ve doktor sağlık il müdürlüğü komisyona sevk etti. Eğer komisyona sevk vermezse Engelli ehliyeti alınamaz. Özel hastanelerde pek bu işe karışmak istemiyorlar Bursa için söylüyorum ama özelde de olsa mutlaka komisyona sevk olmalı aksi halde sonuç alamazsınız.
Daha sonra komisyon heyetine giriyorsunuz çıkan sonuca göre ötv indirimi hakkı belli oluyor.

Aldığım kodlar:78: Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.
102: Ticari resmi ve ambülans kullanamaz.
47: İki tekerlekli araç kullanamaz.
B sınıfı

Maliye ye gitiim ve ötv indirimi var mı dedim diğer rapora bakarak hastanenin vermiş olduğu rapor da ortapedi ne yazmış diye baktı ve alabilirsin dedi. İnşallah bu yazının faydası olur

OturanBoğa
Çok teşekkür ederim mtv de muaf olunca çok iyi oldu artık kısmet dedik ne zaman kısmet olursa araç bakacağım

OturanBoğa Mümin Çelik

Merhaba mümin bey dün maliyedeki bayan bana protezlere kesinlikle verilmiyor artık dedi. Tadilata gerek görülmeyen otomatik viteslere onayvermiyorlar dedi. Bu durumda kanunla ters düşmüyolmuyorlar mı. Ben arabanın siparişinide verdim kafayı yicem2 gündür.Bundan önceki aracımı alırkende bir sürü sorun çıkarmışlardı. Benim sol dizim debriyaja basamıyorum kemik ve kıkırdak ölümü mevcut. Eehliyetim h sınıfı idi değiştirdim 78 102 kodları var şuan. Kendim özelgetalep edicem bugün.

@SU35

Maliyede başka biri yokmu soracağın tek memurmu var ? bence kadın ya yanlış anladı yada tam olarak kanunu bilmediğinden kendinden yorum katmış,bence alabilirsin çünkü sol ayak dedimi tamamdır çünkü debriyaj giriyor olayın içine e basamadığın içinde otomatikten başka seçenek yok bu durumda da otomotik vitesle yararlanırsın bu kadar basit . bence kadın memur tam olarak olayı kavrayamamış bence ötv bölümünden bu işi bilen başka memurla konuş.

Mehmetyilmaz tek bir bayan vardı. ya işin tuhafı ben aynı raporla 5 yıl önce aracımı aldım.

@SU35
Bak kardeşim ben 41 yaşındayım 19 yıldır araç kullanıyorum 5 seneden 3.ü arabam oluyor eğer kısmetse memurlar kendi kafalarından bir şeyler uydurmazlarsa seneye 4. cü arabamı alacam.
bu 19 yılda her yeni araç alımında hep bu senin bahsettiğin sorunlar çıktı, yok otomatik olmaz aparat olacak,yok sadece otomatik yazacak raporda aparat yazmıyacak vs vs ve ben her seferinde araba almama rahmen malesef işi bilmeyen memurlarmı dersin yoksa araba bayindeki muamelecilerimi dersin hepsinin kafasında ayrı bir kanun var ona göre yorum yapıyorlar ,

halbuki çok basit sol alt, yani debriyaj ayağını kullanamayan debriyaja basamayan engelliler için otomatik yeterlidir ve buda aparat yerine geçer bukadar basit bu mantığı bu kanunu bitürlü kafaları idrak etmiyor bazılarının. Ama napıcaz illaki her seferinde yine teniden baştan başlayıp malesef tek tek uğraşıcaz yada uğraşmak zorunda bırakılıyoruz, ama merak etme hakikaten bu konuyu bilinçi bir şekilde bilen memur arkadaşlarda var ,ben o yüzden sordum sana başkası yokmu diye benimde başımdan geçti . Bizzat kendim gittim nakil vasıtalar ötv servisine ve orada hakkaten bu işi bilen insanlarla karşılaştım ve bu şekilde bende gidip araba bayisindeki bişeyden anlamaz muameleciye nasıl olması gerektiğini öğrettim.

İnşallah sende tez zamanda isteğine kavuşursun olmayacak diye bişey yok çünkü kanun gayet açık kafasını kullanabilene.
Kal sağlıcakla

@Mehmetyilmaz
arkadaşım benimde 2 arabam olacak ilkinde arac firmasının trafik takipcisi vergi dairesine sormadan %90 altında alamaz diyeraporumu geri getirdi o zaman o kadar çok uğruştımkipes etmedim hakkım dedim aynen hepsine öğrettim. Gene aynı bayi ye gittim onlar sorun cıkarmadı bu sefer ama vergi dairesi çıkardı bu kez.

Kadın resmen vermek istemiyor %60 olumsiz gelecek zaten dedi. Birde aptal muamelesi yapıp interaktif vergi dairesinden başvurabilirmisin yapabilirmisin diyor denerim dedim, Normaldebence onuda kendisinin yapması gerekmiyor madem sen bilmiyorsun sor öğren. Deli olmamak içten değil. Yu cümeliy halen anlamadım sadece otomatik viteslere, tadilat gerekmiyorysa onay vermiyorlar artık 2015 değişti diyor. e dedim debriyaja basamıyorum olsun dedi vermiyorlar.

ne anlatsam anlamıcak tamam dedim çıktım. neden varki kanun ozaman sol ayak ve dize otomatik vites özel tertibat gerekli. Tertibat gerekli diyen arkadaşlar gibi bir tertibat olacak bunu anlatsalar anlıcım.

Valla kardeşim ne desem bilemedim her il farklı mı uyguluyor bu kanunları çözemedim benim sol diz protez ve romatizma nedeni ile kısıtlama mevcut yazıyor artı ben vergi dairesine sormadım il de bulunan defterdarlıkta engelliler biriminde çalışan arkadaşla görüştüm vergi dairesi bana mtv çıkar dedi çıktı da ama kanun da ödememem gerektiğini söyledim ve ödemedim aracı aldıktan 1.5 sonra mtv den muaf oldum çok ilginç kanunları çok iyi bilmiyorlar bence ben 2018 ocakta aldım kanun değişmedi ki ne anlatıyor bu memur bence defterdarlığa sor

Özelde OturanBoğa Genelde Tüm Bilir Arkadaşlarımdan KONUYLA İlgili Bilgi Alabilirmiyim.!

60 yaş üstü emekliyim. Sol El Parmaklarımda Ampute var Ama Tıbbi terimle anlatamayacağım için size ŞÖYLE tarif edebilirim Başparmak: 2'nin 1'i Yok / İşaret Parmağı: 3'ün 2'si Yok / Orta Parmak: 3'ün 2'si Yok / Yüzük Parmağı: 3'ün 1'i Yok Serçe Parmak Sağlam.! Avuç İçi Kavrama Kabiliyetim Tabii Olarak Zayıf.

Hal Böyleyken ÖTV İndiriminden Yararlanmak için Ortopedi Engelli Sağlık Raporuna Başvuruda Bulunacam Fakat Ön bilgi alabilmek için Plazalara sordum Şöyle bir sorunla karşılaşacağımı dediler.! Sağlık Heyeti sol el parmaklara otomotik vites özel tertibatlı araç kullana bilir raporu vermeye bilirlermiş. Sebebi Avuç içine bakıyorlarmış, hareket kabiliyeti varsa OLUMSUZ yasıyorlar Rapora.

Şimdi Bu Durumda Rapor Oranı Sol Parmak Problemimden % Kaç Alabilirim ve ÖTV indirimi Ala Bilmek İçin Hasıl Bir Yol Takip Etmeliyim.!

Ekseri 6Yıl önce 3 Damardan ByPas Oldum Raporlu Hipertansiyon Hapları Kullanıyorum ve Safra kesesi

Ameliyatı Geçirdim ALDILAR. Bu Bana Bir Ek Fayda Sağlaya bilirmi.!

Sağlıcakla Kalın..

özelge talep ettim beklicem artık mecbur.

Araç aldığım firmayı aradım böyle bir durum var dedim benim şartlarda biri var dedim araç alamazsın demişler dedim abi sana verdik araç bi sorun çıkmadı dedi kanunla ilgili bi değişimde olmadı dedi ama ben acaba diyorum raporda sol diz protez romatizma ağrılı kısıtlama var yazıyor acaba romatizmal hastalık ve kısıtlamadan dolayı olabilir mi diye düşünüyorum ama yinede aynı şartlar olması gerekiyor

siz aracı nerden aldınız olmazsa oraya gideyim.

tamam teşekkür ederim orayada bir sorayım

Mümin Çelik çok heyecanlanım arkadaşım. İnteraktif verg dairesinde özelge talebiniz inceleniyordan cevabı hazırlanıyora döndü nu kadar kısa sürede olabalirmi

valla bilemem ben özelge ile almadım işlemler ne kadar sürer ne dedem yalan olur özelge veren arkadaşlar daha iyi cevap verebilirler

OturanBoğa benim sadece otomatik her hangi bir teçhisat yok ruhsata yazdırmadan eşim kullana bilir mi

@Mümin Çelik an itibari ile halen haber yok kafayı yiyeceğim telefonlada ulaşamıyorum ayıp ta gerçekten ayıp

iki diz protez araç alımı

Mümin Çelik

hayırlı akşamlar, sorum şu : annem iki dizinden diz kapağına protez takıldı, tek diz %45 ve iki diz olduğu için % kaç engel alır ? birde annem yaşlı, ehliyeti yok, iki diz protez engeli olduğundan araç alabilir mi ? aracı babam kullanabilir mi ? illaki anneme ehliyet ve kullanma şartı aranır mı ? şimdiden teşekkürler ?

Diz protezi oranı 19 iki diz 38 ama baltazar hesabına girer bende net oranı bilmiyorum eğer kısıtlama varsa alır buna doktor karar veriyor ama aracı kendi adına alır ehliyeti olması gerek 19u nerden biliyorsunuz dersen ben 19 aldım 45 kim dedi bilmiyorum ama özür oran defterine göre bana 19 verdiler

Son düzenleme:
Mümin bey hayirli yillar dilerim
total diz protezi olmussunuz gecmis olsun. bennimde iki dizimden total diz operasyonu yapildi sol taraftan hic memnun degilim sizden su sorum olacakti total diz protezine % de kac engelli raporu veriyorlar her iki diz icin ne kadar eder hastane tavsiye edermisiniz selamlar

alperc5 bana tek diz için %19 verdiler iki diz normalde 38 eder ama baltazar hesabına girince oran düşüyor iye biliyorum bu konuda net bir bilgim yok hastane derken bursa da Medicak park hastanesinde Murat Saylık bey var ben ona oldum ama benim eklem romatizmam var yine sıkıntı yaşyorum

Üst Alt