Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el kısıtlılığında otomatik vitesli aracın ÖTV'siz alınabilmesi..?

Hocam bence ortopedi kısmımda sağlam yazması sıkıntı çıkarmış

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sol el parmaklarında sorun var bır tanıdıgıın rapor oranı %26 otomotık vıteslı arac kullanır ıbaresı var raporda
h sınıfı ehlıyet aldı ellıyettekı kodları otomatık vıteslı arac kullanır dıreksıyona topuz yapılmasını öngörüyor

özelgeyı bana gönderebılırımısın ?

OturanBoğa

Geçen hafta Ankara da hastaneye heyet raporu için müracaat ettim. ÖTV ve diğer tüm engelli haklarından faydalanmak istediğimi beyan ettim. Tedkik sonucu göğüs hastalıklarından( akciğer ameliyatı) % 80, sol kol hareket kısıtlılığından( trafik kazası sonrası 2 defa omuzdan humerus kırığı nedeniyle ameliyat geçirmiştim) % 7 oran aldım.

Doktorlar rapora geçirdiğim ameliyatları, kazaları belirtip özür oranlarını yazdılar. Heyet salı günü toplanıyor.

Sizce ötv istisnasından faydalanabilir miyim?

Engelli kodları bu raporda mı yazılıyor?
Hangi kodlara ihtiyacım var?
Başka rapora ihtiyaç olur mu?

Gittiğim hastane de fizik tedavi yoktu, ortopedik doktoru başka hastaneye sevk etti, verilen özür oranını aynen rapora yazdı.

Ortopedik engel %7
Göğüs hastalıkları %80

OturanBoğa

Başka bir vergi dairesinden özelge istenilmiyor ama. Daha doğrusu isteniliyor ama yine bağlı olduğun vergi dairesine gönderiyorlar. Ben aydın vergi dairesinden özelge istedim daha sonra denizli vergi dairesinden istedim denizlideki memurlar zaten bu konuda özelgen var dediler.

gunduzm

Bahsettiğiniz rapor engelli sağlık kurulu raporu. Orada kod yazmaz, tanı oran ve "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi yazmalı.

kısıtlama kodları sürücü belgesi raporunda yazar

aynstayn

OturanBoğa
Mrb benim sol elde doğuştan radius eksiklği ve kısalık mevcut el baş parmağı ve bilek hareketsiz 2015 yılında aldığım rapor ile araç almıştım şimdi almak istediğimde ise bu raporla araç alamazsınız diyorlar raporda h sınıfı ehliyet alır özel tertibatı, otomatik vitesli araç kullanması uygundur şeklinde yazıyor. Ehliyeti de değiştim yazan kodlar 102 10.02 78 40.11

UzkwkP.jpg
[/url][/IMG]

arkadaşlar merhaba rapor yüklendi mi bilmiyorum ama buradaki sol el ile ilgili tanıdan dolayı engelli ehliyeti alınabilir mi ötv indirimi için.gittigimiz kurul uygun görmedi de.Bilgisi fikri olan varsa paylaşırlarsa sevinirim.engellilik oranı yüzde 15.hani ihtimal varsa başka yerde deneyelim.

kimse bir cevap yazmamış:)arkadaşlar bu yukardaki mesajda belirttigim rapordaki engelden dolayı otv indirimi alınabilir mi acaba?tanıdık hekim arkadaşı olan var mı acaba?

Mzahir
Bu raporda ortopedi uzmanı sürücü olur demiş, komisyona bile sevk etmemiş. ÖTV istisnası için ise ehliyette araç uyarlama kodu olması şart. Bu kodları da il sağlık müdürlüğü verir, sizin için gerek görülmemiş.
Sağlık kurulu raporu alsanız bile bu ehliyet ile olmaz.

yani ben de diyorum ki başka bir kurulda şansımızı denesek alabilir miyiz.malum Türkiye de bir kurulun olur dediğine digeri olmaz diyebiliyor ya o açıdan.

Merhaba arkadaşlar benim engel oranım 88 raporda sol kolu kullanacak işlerde çalışamaz diyor bu durumda ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim

Üst Alt