Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarım koptu. Verilecek engelilik oranı ne olur?

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Sol 1 parmak tırnaktan koptu 2 3 kökten 4 ilk boom altında koptu bunun özur oranı kaç olur acaba tahmını bilginiz de oneml

@OturanBoğa
abim baş parmak
1 parmaga 40
2 parmaga 20
3 parmaga 20
4 parmaga 20
bunları ortepedi yazdı 2.7 tabloyu o parmak oran celveli belirtti

fizik tedavide oran yazarmı sızce sol elimi kullanıyorum falan dedim

bzasiruzgar

Aynı şey için iki ayrı branş oran yazmaz.

Parmak özür oranının tüm vücut kaybı oranına dönüştürülmesi lazım. Tahminim doğru ise 22 + 11 + 11 + 11 = %46 yapacak

Engelli raporunda kaç kez itiraz edebilirim?

benım parmakları koptu bana yuzde 38 verdiler itiraz edip dusuk çıkarsa 6 sonra yıne bas vuru yapabilirmıyım

bzasiruzgar

Başka bir hastaneye gidip yeni rapor almayı denemelisin. 6 ay beklemeni öneririm.

Raporda parmak amputasyon seviyeleri için ne yazıyordu? Yukarıda yazdığın oranlara göre %46 gelmesi gerekirdi zira.

benim sag el yarık 345yok 2. parmagimda deformite var kullanamiyorum ayrica ulnar clup hand anomalisi bilekte hareket kisitliligi ve kolumda 8 cmlik kisalik var ayrica kolumuda tam hareket ettiremiyorum bana 40 verdiler

okmeydanina gitmeni oneririm

%38 aldığım rapora nasıl itiraz edebilirim?

ben van bölgeden yuzde 38 rapor aldım dusuk cık bizim ilçede ercişte rapor veriyolar raporu ercişten almak içiçn ne yapmalıyım

Mehmet005 kardeş van bölgeye gidip engelli raporu almak iştiyorum dedim

ercişe te doktor eksikliginden vermıyolardı bugun sordum rapor veriyolarmış

bzasiruzgar

İl sağlık müdürlüğüne, hakem hastane için müracaat edebilirsiniz. oradan aldığınız sonuç kesin olacaktır.

bzasiruzgar

Barış ben daha önceki van'dan aldığın raporu sordum,o raporu alalı kaç ay oldu sen onu söyle.

sayın hocam @hozgul van bölgeden raporu alıyordum ikemetgah ettigim yerde doktor yoktu yeni geldi itiraz edip ercşten ala bilirmiyim hocam bide ben rapor alırken pelteklik var onu doktoro soylesem itirazdaki raporda oran verirlermi ş, ç ,c j gibi harflerde sıkıntı vr bazende r lerde

@Mehmet005 2 ay falan

@hozgul hocam hakem heyeti için ikemetgah ettigim yerdki hastaneye basvurabilirmiyim

hozgul tamam hocam tsk peki bu diksiyondan yani pelteklik ş c ç j bazen r lerde oran ala bilirmıyım hocam

bana 8 gibi bi oran lazım

pelteklik için oran verildiğini duymadım ama net bilen biri varsa yazar zaten
kekeme olana yüzde 6 verildiğini biliyorum ama peltek konuşmaya ne oran verilir bilmiyorum

bzasiruzgar

Peltek için bir şey söyleyemem ama konuşmanın akıcı olamaması hakkında bazı oranlar var. Ancak daha çok kekemelik ile ilgili.

Fulya83 hanfendi oturduğum yerde doktor eksikliğinden basvuramadim mecbur Van bölgeye gittim itiraz Edip şimdi heyet toplandı oturduğum yerde rapor ala bilirmiyim bide diksiyon dan pelteklikten oran alirmiyim

o hastane benim başımada sıkıntı çıkartmıştı %59 oranında raporum vardı yeniledim aylar sonra sonuç çıktı %39 oran verdiler önceki sağlık durumumdan daha kötüye düşmüştüm birde ekpss son başvuru günleriydi vermem gerekirdi gittim bune dedim dalgamı geçiyorsunuz dedim görevliler biz bilmeyiz dediler doktorlar yazar bende her doktor dolaşcak değildim gittim baş hekim odasına tabi sekreterler vardı

yok dilekçe doldur yok şuraya mesaj çek anlamam ben dedim hekimle görüşecem dedim böyle saçmalıkmı olur itiraz ediyorum zamanım kısıtlı sorun çıkaracaktım baş hekim toplantıdaydı ona pek ulaştırmadılar beni ama baş hekim yardımcısına ulaşa bidim durumu anlattım hocam ben sınava girecem aylar önce başvuruya gelmiştim rapor yeni bugun elime geldi önceki oran 59 şimdi 39 hastalığıma bakarsanız öncekinden dah kötüyüm kabul etmezseniz dava açarım yarın ekpss son gün bu benim için önemliydi

baş hekim yardımcısı durumu gördü anladı benide gördü hemen bişeyler yazdı kağıda bana verdi sağlık kuruluna in dedi yeniden değerlendirmeye alsınlar dedi heyete ogün gireceksin dedi sonucu o an alacaksın çünkü anladı saçmalık vardı ben o gün girdim heyete raporu o an alamadım ama öbür gün sabah aldım oran %69 çıktı süresiz olarak tamam dedim yeterli fazla sorun çıkartmadan raporumu alıp ayrıldım. Kardeşim sana anlattığım tafsiyem bu ya konuşursun böyle yada aldığın raporla idare edersin hastalığına oranına güveniyorsan dava açarsın.

suat65 eywl krds Erciş'e heyet gelmiş oradan alayım dedim bende pelteklik var 40 tamamlitayim dedim
OturanBoğa Bülent abi sen bilirsin bende pelteklik var j c ş ç bazen r lerde sorun var KBB bunun için yüzde kaç oran verirler abi

Fulya83 peki 6ayda bı yeniden başvuru hakkın yokmu benimki yüzde 38 kalsa diksiyon yani pelteklik eklersen olurmu bide şu var itiraz ettim Erciş'te yüzde 40 oran aldım diyelim bı daha başka hastahaneyemi gidecegim

Fulya83 tm abla anladım şimdi itiraz etmıyıp beklıyeyım 6 ay sonra gıdıp yenıden engelli raporu almak istedigimi mi belirteyim.peki sizi hakem hastahanesi olarak nereye yolladılar

Fulya83 ablam cok tsk bu bilgi için ben bilmeden basvuru yapıp engel oranını kesinleştirecektım bilmeden

Üst Alt