Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarım koptu. Verilecek engelilik oranı ne olur?

Ekps sinav kayit var ama 3-4 ay sonra.
6 ayi bekleme😊

Iste itiraz etsinki %40 geçer belki☺

Fulya83 abla ben 3 kere girsem hakem heyeti belirlediginde 6ay sonra olmuyordu boşuna uğraşma saltık
yalniz06 krds kayıtlar Mart'ta yapılıyor ben Haziran'da hastaneye girişim var
yalniz06 başvurular Mart'ta bittiyor

Son mesajda Ne dedin anlamadık.
Uğraşmaktan Ne Kaybederdin Belki %40 geçer.
Rahatsizlikların nelerdir rapor için

Fulya83 Parmaklarımı hizara kaptırdım fulya abla ben anladım şunu dedim 3 raporda sonuç ne olursa o kalıyor 6 ay sonra itiraz hakkım kalmiyor
yalniz06 ben pelteklik var ondan oran alırsam tmm dur c ş ç j lerde bazen r lerde sorun var

Onlarida anlat.
Bu sefer gecti bil😉

yalniz06 ilk basvuruda vermezler diye tahmın ettım sonra forumda gördum bu sefer gıttıgımde söylıyecem sence kaç oran verırler

yalniz06 ilk basvuruda vermezler diye tahmın ettım sonra forumda gördum bu sefer gıttıgımde söylıyecem sence kaç oran verırler

keşke ilk gittiğinde neyin var neyin yok söyleseydin belki o zaman yardımcı bile olabilirlerdi sınırda kalmışsın çok üzüldüm
ekpss için diyorsan başvurular ocak-şubat arası başlar ve mart ilk haftasına kadar en geç devam eder ama sen yetişmezsin

iyi bak düşün ya gidip itiraz edeceksin, 2'nci hastane yüzde 40 verecek, sonra gidip hemen 3'üncü hastanede onaylaması gerekecek, eğer onaylarsa tamamdır kurtuldun (onaylamasa fulya'nın dediği gibi sıkıntıya girersin itiraz hakkın yokmuş artık)

yada riskleri göze alıp gidip itiraz edeceksin, ben olsam gider itiraz ederdim ama peltekliğe oran veriliyorsa, bundan emin olunca gider itiraz ederdim
eğer oran verilmiyorsa itiraz etmenin anlamı yok beklemek daha iyi ozaman, en azından istediğin hastaneye gidersin sonra

Skolyoz23 krds ii fikir iyi araştırayım pelteklige ne oran verir gideyim itiraza benim haziran da hastaneye girişim var Kasım Aralık gibi basvura biliyorum yine

Benim bildiğim yok kardeş arkadaşımın raporu yüzde 20 ve 2 yıl süreli itiraz edemiyor 2 yıldan sonra itiraz edecek çok iyi sormak lazım

Iyi geceler benim sorum soy
Saglik kuruluna kisisel basvuru yapmistim. Heyet girdim uruloji %50 rapor yazmisti. Onkollji %20. Nuroloji 10 yazmisti. Ama heyet baskaniyla. Kurul gunu tartismistim oda. Urolojinin verdiyi rapor %10 dusurmus acaba il saglik mudurlugune itirazda bulunsam yukselirmi. Testis kanseriydim metastaz yapmisti testisim alindi 4 kul kematerapi gordum. Kisisel basvuru itiraz ettiyimde. Sonuc ayni cikarsa. Ssk sevkiyke normal emeklilil icin yenden heyet girenilirmiyim

Onkoluji%20 fizik rehabiligizyon %10 uroliji 10 diye cikti olbunlarinda ortalamasi % 35 se denk geliyormus ama sadece uroloji % 40 + %10 yazmisti.% 40 heyet te silmisler

Suresız verıldı rapor

NAPMAM LAZIM SIMDI YARDIMCI OLURMUSUNUZ

@Casher
Kardeşim almış olduğun rapor oranlarının toplamı balthazara göre %64 yapıyor. Kurul başkanın bunu yarı yarıya düşürme lüx'ü yok. Raporunda malesef %35 olarak onaylanmış. Bu konu ile ilgili olarak yapa bileceklerini aşağıda yazıyorum. Tercih sana kalmış.

1-Altı ay bekleyip tekrar rapor çıkarta bilirsin.

2-İl sağlık müdürlüğüne raporunu verip itiraz edebilirsin.

Bunları yaparken,

Kurul başkanınıda elindeki mevcut ön raporlarını dilekçene ekleyerek hem,il sağlık,hem sağlık bakanlığı,hemde bimere şıkayet edebilirsin,ki Mutlaka bu şikayetini etmelisin,zira o bulundukları makam,babalarının bostanı değil,öyle kafalarına göre raporu yarıyarıya düşürüp insanların sağlığıyla dalga geçemezler.

Geçmiş olsun.

Dil ve konuşma özur oranı

ben c j ç ş bzen r lerde sıkıntı var arkdaslar ozur oranı tahmını kaç olur

OturanBoğa bulunt abı ozur raporunda ses bozuklgu cumle akışı bozuklugunun da özur raporu yazıyor abi + hafıf kekemeye bıle yuzde 10 oran almış

bzasiruzgar

Kekemelikte iletişim zorluğu var. Bazı harfleri söyleyememek buna karşılık gelmez. "Dur şuraya uğrayıp geliyorum" dediğinde bu -net ya da değil fark etmeksizin- karşındaki tarafından anlaşılıyorsa, sorun da yok demektir. Kekemelikte ise malum, yeri gelir o ifade hiç çıkmaz/anlaşılmaz. Oran verilen de bu hallerdir, yani iletişimi zorlaştıran haller.

OturanBoğa tsk bulent abı yınede

@OturanBoğa Dil ve konuşmayla ilgili bozukluklar da birbirinden farklıdır. Bir kişi diğerlerini anlamakta, düşüncelerini paylaşmakta güçlük çekiyorsa bu dil bozukluğudur. Eğer bir kişi konuşma sesleri düzgün veya akıcı telaffuz edemiyorsa, konuşması akıcı değilse ya da sesiyle problemi, varsa bu konuşma bozukluğudur.

Kliniğe "düzgün cümle kuramama" şikâyetiyle başvuran bir bireyin bu şikâyetinin altında yatan temel neden, sözcük dağarcığının kısıtlılığı olabileceği gibi bazı ekleri kullanmaması ya da sözcükleri bağlamına uygun kullanmaması da olabilir.

@OturanBoğa pelteklik Artikülasyon/fonolojik bozukluk giriyor buda özür tablosunda yer aliyor

Üst Alt