Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elin 4 parmak amputasyonu ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Antalya11

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim sorum farklı olacak sol el 4 parmak ampute ehliyetim değişti özel tertibatlı araç olacak alacağım araç bu durumda ÖTV muafiyeti oluyomu veya % lik ÖTV mi oluyo bilgisi olan varmıdır

Özel tertibatlı araç olunca ötv muaf oluyorsun
Engelli raporun yeni ise özel tertibatlı araç kullanabilir yazması gerekmektedir

@arizona
Engelli raporu için başvurum olmadı sadece ehliyetim değişti 8tane madde ve tertibat yazıyor ehliyette hastanede özel tertibatlı diyemi engelli raporu çıkartıcam peki

Özel tertibatlı diye ÖTV Muaf kesinlikle olmazsın bunu unutma

Ehliyetindeki kodlara bakmak lazım 1. Engelli raporunda özel tertibat kullaır ifadesi olacak 2. olarak da Ehliyetinde hareket ettirici aksamlarda tertibat, Gaz,Fren, Vites, Direksiyon da falan olacak eğer sana bunlarda vermedilerse ÖTV ödersin. Bazı arkadaşlar için Otomatik vites de tertibat sayılır. Vergi Dairesine kalmış

Sen Tertibat kodlarını yaz

@Polmiks
1.
35.04Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
2.
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb
Diğer maddeler bildindik zaten 2 tekerlekli araç kullanamaz ticari,resmi araç ve ambulans kullanamaz karayolunda hız 10 km daha az olacak

@Antalya11,
%90 bunlar ÖTV için yeterli bir de engelli raporunda özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olacak yoksa olmaz.
Bu arada şunuda söyleyim Engelli Raporunu verirken bile sürücü olamaz diyebilirler bir kaç arkadaşın başına geldi. ÖTV çok önemli değilse fazla üstüne düşme

@Polmiks,
Baktım şimdi e-devletten 2022 de almışım özel tertibatlı raporu ama kullanır veya kullanamaz diye bişey yazmıyor sadece %25 engel yazmışlar

@Antalya11,
Hocam 10.02 otomatik vites kod olması gerekli

Hocam,eski rapor olmaz.
Bu nedenle;
1-Yeniden ENGELLİ HEYET RAPORU alacaksınız.
2- Raporun açıklama kısmında mutlaka SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR.diye yazacak.
3- Engelli heyet raporu+engelli sürücü raporu+yeni tip kod,karın bulunduğu B sınıfı ehliyet ile;
Araba bayisine müracaat ediniz.
Şimdiden hayırlı olsun.sonuç hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.

Üst Alt