Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol göz ve sol koldan engelliyim. Sakat plakalı araç alabilir miyim?

zalim_kader

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Engelliler biz Ailesi..
İsmim Ergün Parmak Trabzondan katılıyorum aranıza..
2004 yılında geçirdiğim iş kazası ( 140 adet Dinamitin infilak etmesi sonucu) sol gözü tamamen sol kolu yüzde 10 oranında kaybetttim..
Yüzde 70 iş göremez verdiler..
Bu aralar kafam çok karışık herkes bir şeyler söylüyor hangisine inanacağımı bende şaşırmış durumdayım sizlerden ricam bir konu hakkında beni aydınlatmanız..
Ben arabama sakat plakası almak istiyorum neden almak istediğime gelince geçen trafik kontrol noktasında çevirdiler memurlar neden sakat plakası almıyorsun dediler demez olaydılar :)
Benimde konu hakkında hiç bir bilgim yok..
Aklıma takılanlar..
1-Sakat plakası verirlermi ?
2-Sakat plakası aldığımı varsayalım aracın vergilerinde düşüş yaşanırmı ? çünkü vergisi çok yüksek..
3-Sakat plakası bana ne gibi avantajlar sunar ?
4-Plakayı alabilmek için nerelere başvurmam gerek ?

Yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ediyorum konuyu yanlış yere açmışsam özür dilerim bu olay iyice bunalttı son günlerde...

Artık plakada engelli amblemi olmuyor, yeni yasaya göre kaldırıldı.

bLaCkRaCe;

Öncelikle konu başlığını düzelten arkadaşa teşekkür ederim..
bLaCkRaCe
Yanıtın için sizede teşekkür ederim ama.
Plaka yı alabilmek için nerelere müracaat etmem gerek bu konularda bilgim yok :(

sol koldan engelliler yurt dışından indirimli araç alma hakkı vardır. yurt içinden sıfır araçlardan indirim hakkı yoktur.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt