Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm %5 görüyor. Askerlikten muaf olur muyum?

Hocam GATA’ya sevk ettiler muane sonuçlarım yukarıda vep testide yaptı sadece 15 dk sürdü… heyet yarın olacakmış ben yine doktora sordum durumum ne diye yarın belli olur dedi ama vep testinde de belli gözünde sorun olduğu dedi sonuç ne olur bilmiyorum tecrübeli arkadaşlar yorum yapabilir mi ¿

@OturanBoğa @Bhtszbdv

Ankara’da yaşıyorum ***** Muaf oldum ****** göz tembelliği sol gözümde kusur yok sağ göz %10 görüyor tembel
Arkadaşlar daha önce birçok kez bu foruma yazdım şimdi sonuç bildirerek merak edenleri bilgilendirmek istiyorum..
31.12.2021 tarihinde askerlik tecilim bitiyordu. 28.11.2021 tarihinde bilgisayar ile devlet üzerinden yoklama yaptırdım. Not : telefon ile yapılmıyor fotoğraf yüklemesi yapıldığı için. Ertesi gün 29.11.2021 tarihinde aile sağlık ocağıma gittim ve sağ gözümün tembel olduğunu belirttim. Sistem üzerinden otomatik olarak bağlı bulunduğum ilçenin devlet hastanesine sevk edildim. Sevk edildiğiniz hastane için 182 den sıra almanız gerekmiyor direk sekreterden kayıt yaptırarak sevk edilen bölüme gidiyorsunuz bilgilerimize. Göz ölçümü odasına girdim daha sonra kurul göz doktoruna hemen muayene oldum çok basit bir test yaptı gözünde sorun var deyip başından savdı ve TSK yönetmenliğine değerlendirmek üzere beni GATA’ya sevk etti. GATA’da ek bir 182 vb sıra almadan direk sekretere gittim ve TSK personeli olarak kayıt açtı hemen muane oldum önce harf okutma daha sonra göz arkası film ve vep testi yapıldı. Vep testi sadece 15 dk sürdü. Vep testi eğer aciliyeti var derseniz görevlinin insiyatifine göre tabi randevu alınmadan direk yapılıyor bilgilerinize. Normalde ileri tarihe randevulu çalışıyormuş ama bana hemen baktı.. bütün sonuçlarla beni muane eden doktora gittim yukarıda sonuçları paylaştım ve beni heyete sevk etti. Doktora muafmışım diye sordum bana sağ gözün 0.10 görmüyor vep testinde sağ gözün tepkisiz gibi bir şey dedi yani vep testi gözünüz bozuksa gerçekten tembelse yani aksi bir şey çıkarmıyor korkmayın sakın. Ertesi gün yani bugün 30.10.2021 tarihinde sabah 9da heyete girdim ve doktor orda basit bir okuma testi yaptırdı ve evrakıma b5f1 e göre değerlendirmesi dedi ve eübeni sevk eden ilçe devlet hastaneme götür bunu dedi sonuçlarımı götürdüm ve sağlık kurulundan savaşta asker barışta muaf siye yazımı aldım parmağımı bastım ve elhamdulillah bu sıkıntıdan kurtuldum. İnanın GATA dahil kimse size kötü davranmıyor ve dışlamıyor rahat olun tembelliğiniz varsa yönetmelikte sınır kaç tam bilmiyorum ama yüzde 80 üstü tek gözün görmemesi diye okumuştum muaf oluyorsunuz. Kimse vep testi vs korkmasın zaten çoğu il
İstemiyormuş ki istesene inanın farketmiyor Ankara gibi bir yerde tüm işlerimi 2 günde hallettim muaf oldum inanın 1 gündemde bitermiş ama bazı memurların yavaşlığı işi uzatıyor biraz siz siz olun yalancılara inanmayın rahat olun ben boş yere telaş yaptım okadar fazla yorum varki kafa karışıyor çünkü. Herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve Rabbim gönlünüze göre versin diye selamlıyorum.

Petbor

Kardeşim çok sevindim, Allah bundan sonraki işlerini de tıpkı bunda olduğu gibi kolaylaştırsın. Bana da hayır duası et. Peki bir şey sormak istiyorum sana. 2 gözün toplam görmeme oranı 100 ve üzeri olursa direkt muafiyet veriliyormuş. Bu doğru mu? Mesela benim resmi belgede bir göz %70 diğer göz %30 görme kaybı mevcut yani toplamda 100. Böyle bir hesaplama var mı?

Diğer sorum şu: Yoklama kaçağı gözüken birisi şubeye gidip başvursa, muayene neticesinde muafiyet alsa, yoklama kaçağı süresince biriken para cezaları siliniyor mu? Eğer hem muafiyet verilip hem de yine para cezası ödeniyorsa hiç gitmeye gerek yok büyük enayilik olur.

Amin.. hocam Allah size de yardım etsin gelecek ömrünüz geçmiş ömrünüzden hayırlı olsun…
Hocam sorduğunuz soruların cevabını İnan bilmiyorum sadece kulaktan dolma şunu söyleyim bedelliye başvurunca cezalar düşüyor siye duymuştum sorduğunuz sorulara askerlik şubesini arayıp ulaşabilirsiniz bence selametle kalın ….

Bu vep testi isteğe bağlı olarak özelde ya da devlet hastanesinde yaptırılıyor mu ben askerliğimi yaptım bi gözüm 10/10 bi gözüm 10/4.5 görüyormuş ancak ben ağır vasıta ehliyeti istiyorum onun için tembel olan göz en az 10/6 görmesine sahip olmalıymış 1.5 puanlık yani yüzde 15 lik bi fark yüzünden kaçırıyorum tembel olan gözüm o kadar da kötü değil gibi geliyor bana acaba bu vep testini yaptırsam belki daha çok gördüğüm ortaya çıkarsa ağır vasıta ehliyeti alabilir miyim ki diye düşünüyorum nasıl bi test bu söylediğim durumdan fayda sağlar mıyım acaba böyle bi uygulama var mı??

Bhtszbdv
Sizin gözlükle yüzde 70 görme yüzde 100 oluyor mu eğer oluyorsa düzeltmeli yi de kabul ediyorlar yani senin gerçek görüşün gözlüklü düzeltmeli olarak kabul ediliyor askerlik ve ehliyet de bu kural geçerli eğer düzeltmeli yüzde 100 ve yüzde 30 görüyorsan ve askerlik yönetmeliğinde yüzde yüzde 20 ve daha az görme şartı varsa muaf olmuyorsun ancak düzeltilmesine rağmen yüzde 30 ve yüzde 70 görüyorsan bence muaf olmalısınız gibi geliyor yani evet

Bhtszbdv kardeşim rapor alabilirsen ceza gelmiyormuş gelse dahi sildirebiliyorsun aynı durumdayız senle tsknın sitesinde okudum Mecbur yoklamaya başlattım bende artık cezalar katlanıp duruyor her yıl aile hekimine gittim bu hafta oda izindeymiş haftaya kaldı bizim işler hatta gittim şubeye ne zaman gelirse o zaman yap sıkıntı olmaz dedi bakalım ne olacak.

Ankara'da yaşıyorum ***** Muaf oldum ****** göz tembelliği sol gözümde kusur yok sağ göz %10 görüyor tembel

Arkadaşlar daha önce birçok kez bu foruma yazdım şimdi sonuç bildirerek merak edenleri bilgilendirmek istiyorum..

31.12.2021 tarihinde askerlik tecilim bitiyordu. 28.11.2021 tarihinde bilgisayar ile devlet üzerinden yoklama yaptırdım. Not : telefon ile yapılmıyor fotoğraf yüklemesi yapıldığı için. Ertesi gün 29.11.2021 tarihinde aile sağlık ocağıma gittim ve sağ gözümün tembel olduğunu belirttim. Sistem üzerinden otomatik olarak bağlı bulunduğum ilçenin devlet hastanesine sevk edildim. Sevk edildiğiniz hastane için 182 den sıra almanız gerekmiyor direk sekreterden kayıt yaptırarak sevk edilen bölüme gidiyorsunuz bilgilerimize.

Göz ölçümü odasına girdim daha sonra kurul göz doktoruna hemen muayene oldum çok basit bir test yaptı gözünde sorun var deyip başından savdı ve TSK yönetmenliğine değerlendirmek üzere beni GATA’ya sevk etti. GATA’da ek bir 182 vb sıra almadan direk sekretere gittim ve TSK personeli olarak kayıt açtı hemen muane oldum önce harf okutma daha sonra göz arkası film ve vep testi yapıldı. Vep testi sadece 15 dk sürdü. Vep testi eğer aciliyeti var derseniz görevlinin insiyatifine göre tabi randevu alınmadan direk yapılıyor bilgilerinize. Normalde ileri tarihe randevulu çalışıyormuş ama bana hemen baktı.. bütün sonuçlarla beni muane eden doktora gittim yukarıda sonuçları paylaştım ve beni heyete sevk etti. Doktora muafmışım diye sordum bana sağ gözün 0.10 görmüyor vep testinde sağ gözün tepkisiz gibi bir şey dedi yani vep testi gözünüz bozuksa gerçekten tembelse yani aksi bir şey çıkarmıyor korkmayın sakın.

Ertesi gün yani bugün 30.10.2021 tarihinde sabah 9da heyete girdim ve doktor orda basit bir okuma testi yaptırdı ve evrakıma b5f1 e göre değerlendirmesi dedi ve eübeni sevk eden ilçe devlet hastaneme götür bunu dedi sonuçlarımı götürdüm ve sağlık kurulundan savaşta asker barışta muaf siye yazımı aldım parmağımı bastım ve elhamdulillah bu sıkıntıdan kurtuldum. İnanın GATA dahil kimse size kötü davranmıyor ve dışlamıyor rahat olun tembelliğiniz varsa yönetmelikte sınır kaç tam bilmiyorum ama yüzde 80 üstü tek gözün görmemesi diye okumuştum muaf oluyorsunuz. Kimse vep testi vs korkmasın zaten çoğu il İstemiyormuş ki istesene inanın farketmiyor Ankara gibi bir yerde tüm işlerimi 2 günde hallettim muaf oldum inanın 1 gündemde bitermiş ama bazı memurların yavaşlığı işi uzatıyor biraz siz siz olun yalancılara inanmayın rahat olun ben boş yere telaş yaptım okadar fazla yorum varki kafa karışıyor çünkü. Herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve Rabbim gönlünüze göre versin diye selamlıyorum.

Petbor Geçmiş olsun aynı rahatsızlık bendede mevcut bende alabilirmiyim ki sağ gözde 90 görme kaybım var demişti doktor cevaplarsan sevinirim.

Üst Alt