Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm görmüyor. Sağlık raporu alabilir miyim?

ahmet çelk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim sol gözüm tamamen görmüyor ben heyet raporru alabilirmiyim kaç oğranında verilir rapor

arkadaşım bende bilmiyorum ama forumda deneyimi olan arkadaşlardan duyduğum kadarıyla diğer gözünde problem yoksa en fazla 32 veriyorlarmış

merhabalar bende de bir gözde görmeme sorunu var.göz doktoru bu %32 ye %35 verebilir mi?

Hayır, oran % 32'dir, kafasına göre arttıramaz (eğer göz tümör nedeniyle alınmışsa, bu durumda oran % 42 oluyor)

peki bu oran doğuştan veya sonradan kaza sonucu olursa değişir mi?

Hayır. Tek detay gözün tümör nedeniyle alınmasında bir artış olduğu.

onu demek istemedim bu %32 lik derece sonradan kaybedilen göz için de mi geçerli?

teşekkür ederm bilgilendirdiğniz için. bir sorum daha var dı?sağlam göz 0.9 görüyor olsa idi derece yine %32 mi olur du?

diğer gözün görme derecesine göre rapor oranı değişebilir ancak yüksek oranda görmemesi lazım

teşekkürler.

peki hocam %40 almam için ne yapmalıyım?bir yolu var mı?

Redplanet01 gözden alacagin oran yüzde 32 yüzde 40 alman icin ekstra saglik sorunlarinin olmasi gerekiyor, Seker,Tansiyon,Kilo vs vs. gecmis olsun.

selam adanali arkadasim beni iyi dinle bende %52 var sol gözüm görmüyor sag gözüm ise aktif hücreler var ben tüberküloz üveyit hastasiyim eger hastaliktan gözünü kaybetmissen alacagin oran yüksek olur mesale %40 ve üzei ala bilirsin tamam cok gecmis olsun

benim sağ göz görmez vergim yüzde 46 raporum yüzde 50 dene sen benim gözümü gören doktor şaşırdı damar kurumuşı varmış sağa sola haraket etmez sen bilemesin göz dersin alırısn denemeden bilemesin bir göz bir başa yeter diyorlar ama gözden göze fark var benim sürekli başım ağrırı merenjit geçirmişim gözümü kaybetmişim dene burdakiler ne dese boş

selam adanali arkadasim beni iyi dinle bende %52 var sol gözüm görmüyor sag gözüm ise aktif hücreler var ben tüberküloz üveyit hastasiyim eger hastaliktan gözünü kaybetmissen alacagin oran yüksek olur mesale %40 ve üzei ala bilirsin tamam cok gecmis olsun

burda bu şekil yazan arkadaşlar raporlarını ne zaman almışlar bilmiyorum ama rapor yenilemeleri gerektiğinde inşallah bir sürprizle karşılaşmazlar ben burda okuduklarımı ve bildiklerimi paylaşıyorum işte bir arkadşın paylaşımı ne diyor arkadaş eğer kanserden dolayı göz alınmışsa 10 puan ilave ediliyor demiş eeee yukarda soruyu soran arkadaşımızın böyle bir durumumu var sanki

Arkadaşlar sol gözümü trafik kazası sonucu aldırmak zorunda kaldım ve yerine mercek taktırıp protez kullanmaya başladım eski raporlarım %42 di Ankaradan %32 olarak geri geldi dolayısıyla vergi indiriminden yaralanamadım.Yeni kanunda örneklede anlatmışlar diyorki kanser sebebiyle göz alınmış protez kullanıyor göz görmediği için %32 kanser sebebiyle pretez kullandığı için net%10=%42 Şimdi benim anlamadığım göz kanser sebebiyle alınırsa ropora net olarak %10 ilave ediliyor benim gibi cam parçalaması veya başka sebeblerden dolayı alınmış ve protez kullanıyorsan % 0 sonuç olarak ne sebeple olursa olsun göz alınmış protez kullanıyor yada kullanmıyor sonuçta protez sadece görüntü önemli olan gözün alınmış olması SEBEBİ ÖNEMLİ OLMAMALI (kanser,ur,cam,vs)BEN BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM ÇIKABİLEN VARMI Bİ YARDIM EDİN

raporumu yenı aldım, sağ gozum tamamen görmyor %32 verdıler tabı bu balthazar formulune gore %30 a tekamul eder, en az dıger bır hastalıktan da %11 alasın kı %32+%11 =%43 yapsın formule vuruldugunda %40 edebılsın. gecms olsun

deLLee;

arkadaşım dellee bende aynı şeyi söylüyorum fakat arkadaşlar inanmak istemiyor heralde bakınız sende canlı örneksin işte hemde yeni almışsın

merhabalar herşey için teşekkür ederim.arkadaşlar gözden %32+ürolojiden de %10 alabiliyorum ama formüle uygulandığında %39 ediyormuş.%40 için psikiyatriden alabilir miyim?verirler mi sizce?

ürolojiden birkaç puan daha alsan iyi olurdu ama psikiatri uzun iş eğer daha önceden raporlu ilaçların yoksa eğer başka çare yoksa bi uğrarsın artık napacan

sedat can allah yardimcin olsun ben %52 ankaraya yolladim %32 olarak geri döndü hic itiraz etmedi 1 yil sonra tekrar ama baska bir hastaneden heyete girdim %62 aldim sindi vergi indirimi icin ankayara yollayacam ayrica ben milyonda bir görülen tüberküloz üveyit hastasiyim cok tavadi gördüm gögüs hastalikleri konusunda ama sindi allaaha cok sükür cok iyim bunada sükür cok gecmis olsun

sarasota;

Evet ustadım bana da yardımcı olmustun o surecte allah razı olsun, goz 32+nefroloji 10+ bel fıtıgı 10 toplamda 52 formule vurunca 45 oldu şukur. gayet net. ayrıca ben ıtıraz ettım bel fıtıgını saymamıstık ıtıraz edınce hesaba gırdı hemen kabul oldu rapor yukseldı sureklı olarak aldım gecen gun

deLLee;

hayırlı olsun kardeşim eğer bir faydamız olmuşsa ne mutlu bize

redplanet01;

evet kardeşim 32 veriliyor ama kanser sebebiyle alınmışsa 10 puan daha artı verilir diğer sebeplerden sanırım verilmiyor sadece kanser

hocam benim sağ göz görmüyor fakat yerinde duruyor.göz doktoru ile görüştüm görmüyor ama yerinde ise %20 verilir dedi.alındıysa %32 olur dedi.bu doğru mu?

redplanet neden heryerde 32 veriliyorda senin doktor 20 demiş anlamadım eğer hiç görmüyorsan 32 dir bu değişmez sen ona bakma alanlar var çünkü

rica ederim eğer sana 32 yetiyorsa ve eğer hiç görmüyorsan alırsın kardeşim ama oranın en az 40 olması gerekir engelli olabilmen için diğer şeylerdende alabilirsen olur örneğin tansiyon gibi

Üst Alt