Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm hiç görmüyor. İşe girebilecek kadar rapor oranı alabilir miyim?

özgee1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar arkadaşlar. benimde tek göz görmüyor. 11 yaşındaydım sol gözümü kaybettiğimde. burda yazıları okuyunca yalnız olmadığımı anladım yinede şükürler olsun halimize diyorum. benim sizlere şöyle bi sorum olacak. bugüne kadar rapor almayı hiç düşünmemiştim ama üniversiteyi bitirip hala işsiz.... acaba alırsam faydası olurmu iş bulmam açısından birde %40 ın altında veriliyor ve buda pek işe yaramıyor deniyor? beni bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar

özge arkadaşım benimde sol gözüm hiç görmüyor bir gözün görmemesi %32 dir eger göz protez ise bu oran %42 oluyor eger protez yoksa başka hastalıklarınızı dikkate almanız lazım ben 15 gün önce aldım sol göz görme sıfır ileri derecede bel fıtıgım var vergi indirimi için heyete girdim ankara merkez saglık kurumundan onaylandı geldi %40 aldım işkura kaydımı yaptırdım özürlü kimlik kartına müracat ettim bulundugum yerde belediye suya indirim veriyor oraya müracat ettim bu ve bunun gibi bir çok faydası var hiç durmayın müracat edin derim en önemliside iş yani işkura kaydınızı yaptırın işe girmekte önceliginiz olacaktır

tesekkür ederim aarkadasım cvpladığın için. sol göz hiç görmüyor protez değil. onun dışında belli bi rahatsızlığım yok. raporu almamın baya bi faydası olacak ozaman. %32 verseler bile bütün bunlardan yararlanabiliyorum anladığım kadarıyla

hayır bu haklardan yararlanmak için en az %40 ve üzeri raporunuz olması lazım

yani % 4o ın altında verirlerse ozman pek bi anlamı yok. özürlü kimlik kartıda verilmez haliyle işkurda da bi önceliğim olmaz iş bulma acısından. yardımcı olduğunuz için teşekkürler

%40 ın altındaki raporun hiç bir anlamı yok en az %40 ve üzeri olması şart

Bi şansnızı deneyin derim Dr. insiyatifi her zaman mevcuttur benimde sol gözüm görmüyor % 42 raporum mevcut 2007 tarihli bi kamu kurumunda çalışıyorum Dr. rica ederseniz yardımcı olur sonuçta sağlam olarakta bir işe yerleşmeniz sıkıntı yaratır en iyisi siz raporu almaya bakın.

hayır bu haklardan yararlanmak için en az %40 ve üzeri raporunuz olması lazım

teşekkür ederim haklısınız ben bi şansımı deneyeyim. inşallah ya umarım dediğiniz gibi insiyatifli olur

gözümdeki rahatsızlıktan dolayı rapor için başvuru yaptım arkadaşlar. daha heyet günü gelmedi fakat kansızlık varmış buna bağlı olarak akdeniz anemisi olabilirmiş tam sonuç tahlilden sonra belli olacak. eğer öyleyse %40 ı bulabilirmi raporum sizce? yani göze % 32 verseler diğeriyle % 40 ı bulurmu

Benimde bir gözüm protez ve hipotiroid var gözden % 32 aldım hipotiroidden % 10 balthazarla % 39 verdiler ne desem boş inat etmisler vermediler biz kitap ne derse onu veririz diyorlar bir göz görmedigi icin protezde olsa 32 veriyolar % 10 protez icin eklemiyolar yani

hadi ya % 39 da kalması çok kötü :( bu durumda raporu almamışsınızdır yada alsanızda bir işinize yaramaz değil mi. ben üniversite mezunuyum ücretli öğretmenlik yapıyorum belki raporla daha iyi bir işim olur umudundaydım kpss falan atanmak çok zor yaa.

arkadaşlar gözün biri sıfır yani hiç görmüyorsa %32 evet ama sizin sandığınız gibi protez olursa %42 olmuyor şu şekilde oluyor gözün bir olmayınca %32 ve bunun oluşumu malign tümör tedaviyle iyileşmeyecek olanlara otomatikmen %10 ilave ediliyor bazalt formülünden dikey önce 32 sayı aşagıya dogru inilir daha sonra 10 sayıda saga dogru gidilir bulunan sayı %lik rapor oranınızdır.benimde sag gözüm yok tümör sebebiyle %32+%10 ve sag kulakta duyu kaybı birazcıkta heyette kavga etmemle %40 raporu işkura yolladılar dişini göstermezsen eziyorlar şuan bir şirkette özürlü statüsünde çalışıyorum çok şükür ama çok sıkıntılı zamanlar geçirdim raporum yokken Allah yardımcınız olsun AMAN HA KİMSEYE PARA KAPTIRMAYIN ÖZÜRLÜ RAPORUNU BEN ALIRIM FALAN DİYEN KİMSEYE İTİMAT ETMEYİN!!!!

merhabalar almak için başvuruda bulundum sol gözüm görmediği için ayrıyeten kansızlık olduğu tespit edildi akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğumuda öğrendim bu raporu etkilermi yani %40 ı bulabilirmi? daha heyete çıkmadım ama 40 ı bulmaz diyorlar :( ben şu anda kpss ye hazırlanıyorum lisans mezunuyum şöylede bir sorum olacak eğer atanırsam raporu alamazsam özürlü memur olamicam diğer taraftan atandığım için sağlık raporu istediklerinde gözüm memur olmama engel olurmu . yani ne yapıcamı bilemiyorum onca yıl okudum sırf bu yüzden atanıpta bir sorunla karşılasırsam yıklırım :( görevimi yapmamda bi engelim yok sonuçta çok şükür diğer gözümle hayata tek pencereden devam ediyorum. şimdiden cvplarınız için tesekkürler arkadaslar

Anemi için hangi oranda rapor verilir bilemiyorum.

Toplamda %40 olmazsa sakat statüsünde iş başvurusu yapamazsınız.

KPSS'ye herkes gibi girebilir ve atanabilirsiniz. Kimse size bir gözünüz görmüyor diye ayrımcı muamele yapıp atamamazlık yapamaz. O konuda rahat olun. Kaldı ki, atanacağınız görev ile bir ilgisi yoksa bir gözünüzün görmediğini beyan etmek zorunda da değilsiniz zaten. Kime ne sizin bir gözünüzün görüp görmediğinden! :)

teşekkür ederim cevapladığınız için. ben iktisat mezunuyum inşallah atanırsam gih de memur olarak atanıcam. bilmem bazıları işte sağlık raporunda görmediği anlaşılırsa sorun çıkarırlar falan dedi korktum sanırım bende :) üstelik kpss ye hazırlanma azmimi bile etkilemişti. saolun rahatladım:)

benimde sağ gözüm görmüyor rapor için başvuru yaptım bakalım sonuç bekliyorum eğer yüzde 40'ın üzerinde alamazsak tekrar itiraz edebilirmiyiz

tek göze %85 rapormu aldınız? nasıl oluyo ki. benimde sol göz görmüyor rapor almaya uğraşıyorum ama hergün biraz daha umudumu yitiriyorum tek gözle % 40 vermezler deniyor. akdeniz anemiside çıktı o da etkilermi acaba raporu? birde iş başvurusu yapmıştım büyük bir firmaya (vestele) iş görüşmesine çağrıldım sağlık raporu istediler istediler gözün görmesi ve renk körlüğü ile alakalı. hatta sordu görmesinde problem var mı diye var deyince bu yüzden işe alamayabilirim dedi insan kaynaklarındaki çalışan ve çok üzüldüm tokat gibi geldi :( ya biz özürlü isek özürlü sağlam isek sağlam çalışalım ben ne yapıcam şimdi işe çağrıldım diye sevinirken gözüm problem oldu ee rapor da verilmiyor özürlü olduğuma dair çalışamıcaksam ben niye okudum onca yıl:(

iyi akşamlar cevapladığınız için teşekkürler. haklısın hayatımızı zora sokanları bizimde zora sıkmamız gerekir. o gün iş görüşmesine çağrılınca öyle mutluydum ki hatta arkadasımla gitmiştik o başladı ben başlayamadım sırf bu yüzden :( görme testi sonucun elime geldiğinde seni işe almayabilirim dedi ve o an yıkıldım. özürlü raporu da alamıcam bu gidişle ne olacak bilmiyorum ücretli öğretmenliğe devam edicem sanırım ,,,

merhaba, özürlü raporu almak için şansımı deniyorum tek göze %32 veriliyor ayrıca akdeniz anemisi olduğumuda öğrendim %39 gibi bi oran verilecek sanırım bununla ama oda yetmiyor:( doktora dedimki sağ ve sol böbreğimdede taş var bununda etkisi olabilirmi bakalım bu salı gidicem ultrason falanda çekilecek sizce % 40 ı bulurmuyum bu rahatsızlıklarla. o kadar kötüyümkü bu rapor bana bi umut ışığı olacak onca yıl okuyup dirsek çürüttüm iş bulmamda faydası olacağını bildiğim için okadar çok istiyorum ki şu raporu almayı

inşallah alırsın ablaam.. ALLAH dert verip derman aratmasında.. %40 rapor alman için uğraş yılma alabilirsin bence..

ben daha heyete girmedim göz hematoloji ve dahiliyeye gittim /39 gibi bi oran da kalırsın dediler çok üüzldüm ne yapabilirim raporu alabilmek için. böbrek taşıda var bunun içinde bu salı tetkiklerim yapılacak bununla birlikte %40 ı bulabilirmiyim

Böbrek, taş vb. ne varsa söyleyin. % 39'da kalırsa çok trajik olur. İnşallah % 40'ı bulur toplam oran

merhaba bende sonunda bugün heyete girdim sanırım süreli ( 1 yıl) verildi ben öyle anladım. bu benim işime yarar mı . yani ömss girebilirmiyim sürelide olsa. ama sanırım seneye bu zamanlar sınav ve benim ozamana rapor sürem dolacak itiraz etsem bişi çıkarmı onca uğraştan meşakatten sonra süreli olarak rapor alabiliyorum

Bu, 1 yıl süreli rapor verme fantazisi de yeni başladı! Hastanedekiler vatandaşa eziyet etmeyi seviyorlar. Belki de sağlık bakanlığından vs. bir yazı gitmiştir hastanelere ve herkes bir ağızdan saçmalıyor...

Süreli raporu süresi boyunca kullanabilirsin. sonrasında yeni rapor almanız lazım...

sonunda raporu aldım

evet sonunda raporu aldım % 65 1 yıllık aldım. şimdi rapor elimde ilk işim ne olmalı neler yapmalıyım nerelere müracaat etmeliyim. ben en çok iş için istiyorum bu raporu kullanmayı. raporun kullanım amacı diye bi bölüm var orada sosyal tardım ve özürlü kimlik kartı kısmı işaretli ama istihdam işaretli değil ama yinede ben bunu iş için kullanabiliyorum değil mi ?

işkura git kaydını yaptır , özürlü istihdamından faydalanabilirsin , nettende özürlü ilanlarını takip et mutlaka bi iş cıkar , o rapor 1 yıl süreli olsada iş degişikligi yapmadıgın sürece gecerlidir rapor yenisini almana gerek yok ama iş degiştirecegin zaman 1 yıl dolmuşsa yeni rapor almak zorundasın

OturanBoğa;

merhaba alım sürecinizi yazarmısınız neler yaptınız nelere başvurdunuz bekleme süreniz nedir ne gibi şeylerle karşılaştınız ve nereden aldınız bende alıcamda teşekkürler

cevapladığınız için teşekkür ederim evet ilk işim işkura gitmek olacak şu verdiğiniz bilgiyede sevindim iş değişikliği yapmadığım sürece geçerli olması gercekten çok sevindirici çünkü bi kez daha alamazsam işsizmi kalırım kaygısı vardı. onurcan bey size de şunu söyleyebilirim gerçekten çok zorlu bir süreç benim tam olarak heyete evrakları teslim edene kadar 1 yıla yakın bi zamanım geçti ama herkesin aynı olacak diye bi koşul yok . heyete çıkana kadar zor çıktıktan sonra 20 gün içinde rapor elime geldi şükürler olsun sadece 1 yıllık olması biraz üzücü oldu ama inş. yenilenebilir. şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun

Özge hangi rahatsızlıklarına kaç oran verilmiş ? ayrı ayrı belirtirmisin ?

Üst Alt