Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Hemiperazi sekeliyim. B sınıfı ehliyetimi değiştirmek ve ÖTV-MTV muafiyeti..?

Bizzat kendiniz sorun ama sistem her yerde aynıdır diye düşünüyorum beni Taner bey yönlendirdi Taner bey in sayesinde işlemlerim bitti fark olacağın çok sanmıyorum

Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi'ne aşağıdaki maili atmıştım;

'Engelli forumlarında son günlerde ÖTV indirimli araç almak için heyet raporlarının ÖTV değerlendirmesi içermesinin gerekmediği ve hastanelere bununla ilgili yazı geldiği konusunda bilgiler yazılıyor. Bu bilgi doğru mudur, yoksa raporun mutlaka ÖTV değerlendirmesi içermesi mi gerekiyor? Ekteki ehliyet raporumdaki kodlarla ehliyet aldıktan sonra ekteki heyet raporum ile ÖTV indirimli araç alabilmem mümkün müdür?'

Bana şu şekilde cevap geldi;

'Söz konusu rapor aslı ile dairemiz ÖTV Servisi' ne başvurduktan sonra dairemizden alacağınız olur ile işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

Bilgilerinize...'

Yarın ÖTV için rapor randevum vardı. İstanbul'da randevu almak çok zor, alsan bile çok ileri bir tarihe oluyor. Zahmeti ve ücreti de az değil. Mailde gelen cevaba göre benim ÖTV değerlendirmesi içermeyen raporum geçerli ve ÖTV için ayrıca rapor almama gerek yok. Bana cevap veren doğru cevap verdi mi acaba? Ya da hastaneye gidip konuyu sorsam mı?

Sizin şuan yapmanız gereken aile hekimine gidip engelli ehliyeti almak için sevk isteyeceksin seni rahatsızlığın olan bölümün uzmanına sevk edecek daha sonra hangi hastaneye giderseniz orada 50 TL ücret deyip muayene olacaksın muayene sonucun da seni sağlık il müdürlüğüne komisyona sevk edecek komisyona gireceksin çıkan karar ile maliye ye danışırsın ve ona göre ehliyetini değiştirirsin maliye hastanenin verdiği raporda ki kararı baz alıp sana ötv den yararlanırsın yada yararlanamazsın der ona göre haraket edersin

Ehliyet için aldığım raporu burada paylaştım herhalde gözünüzden kaçmış. 2016 yılında başka amaçla aldığım ve ötv haricinde istenen herşeyi barındıran heyet raporum var. Merak ettiğim ayrıca ötv değerlendirmesi içeren rapor almak şart mı?

Son düzenleme:
Bu konu da çok bilgim yok ama olacağını sanmıyorum rapor yeni benim rapor da da yazmıyor zaten

Bugün Ötv değerlendirmesiz, araç özellikleri falan yazılı olmayan raporumu Ümraniye vergi dairesi-nakil vasıtalara sormak için gittim, oranın şefiyle görüştüm. Hem ehliyet raporuma hem de heyet raporuma baktı. 'Bunlarla indirimli araç alabilirsin, git ehliyetini değiştir işlemlere başla' dedi.

Yarın araç bakmaya gideceğim. Ötv hesaplama motorları ile hesap yapınca kafam karıştı. 128.550 olan bayi satış fiyatına % kaç ötv indirimi uygulanır, ötsiz fiyatı kaç olur? Acil lazım.

Bu raporunuz ile sadece engelli sürücü bölgesi(ehliyetini) alabilirsiniz. Araç için ayrıca devlet hastanesinden engelli sağlık kurulu raporu alman gerekiyor.

Kol ve elden sakatlığa vergi dairesi kesinlikte tertibat istiyor. Sadece ayak veya bacak olmuş olsa otomatik vitesli taşıt alma imkanin olurdu

Sonrasında sıkıntıda yaşamazsiniz

Selametle kalin

Ötv, ehliyet, araç değerlendirmesiz engelli sağlık heyet raporu ile 03.02.2018 tarihi itibariyle sorunsuz şekilde süreç tamamlanmış ve araç teslim alınmıştır. Otomatik vites+sinyali sağa taşıyan kol+direksiyon topuzu takılmıştır. MTV'den de muaf durumdayım. Bunların hepsini araç bayii halletti, ben sadece ücretlerini ödedim. Herkese çok teşekkürler.

Üst Alt