Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol hemipleji ile sürücü belgemi yenilemek için başvurdum. Komisyona sevk edildim..?

Müslüm aydın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar ben sol hemileji h sınıfı ehliyet yenileme için aile hekimine başvurdum beni göz ve nöroloji ye sevk etti aile hekimi 1 .grup sürücü olur işaretlemiş göz 2. Grup sürücü olur işaretlemiş nöroloji komisyona sevk işaretlemiş bu durumda ne olacak acaba sıkıntı yşarmıyım komisyon sıkıntı çıkarır mı

Sol hemipleji kaynaklı %75 engelli raporum bulunmakta. Rapor süreğen(kronik) ve sınıflanamayan şekilde işaretli. Ehliyetimi engelli ehliyetiyle değiştirdim ve 10.02 35.04 40.11 gibi kodlar verdiler. Eğer raporuma sadece hareket ettirici aksam ile araç kullanabilir ibaresi ekletirsem ötv ve mtv muafiyeti alabileceğimi söylediler. Bu ibadeyi nasıl ekletebilirim, tamamen baştan muayene mi olmam gerekiyor? Nasıl bir yol izlemeliyim?

@Ahmet Ulaş,
Tekrar engelli raporu için raporu aldığınız hastaneye heyete başvuracaksınız. Ötv ve ehliyet için için deyip ücret ödeyip yeniden kurula görünüp rapor alacaksınız. Başvururken ehliyet raporu çıktısını ve ehliyet fotokopisini de verin. Kurul değerlendirip güncel rapora açıklama kısmına bu ibareyi yazarsa raporla ehliyet uyumlu olmuş olacak ve bayiye başvuracaksınız

@Müslüm aydın,
Komisyon kısıtlamaları yazarak engelli b sürücü olur der.

Üst Alt