Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol amutasyonunda ÖTV raporuna yazdırılması gereken ibareler ne olmalı?

haci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

sol kol dirsek üstü amputeyim.
ehliyetimi aldım çok şükür. 2007 tarihli %57 raporumda ötv değerlendirmesi olmadığı için il sağlığa dilekçe verdim pazartesi günü işlemlerim başlayacak.
Sağ koldan engelli bir arkadaşın aynı hastaneden aldığı raporda yazan ibare "2022 DEN FAYDALANIR OTOMATİK VİTESLİ VEYA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR. ÖTV İSTİSNASINDAN FAYDALANABİLİR"

İlerde araç alımında sıkıntı yaşamamak adına yazdırabileceğim en düzgün ibare nedir. bilgi sahibi arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.
(Bu arada memurum 2022 kısmı hariç üstteki ibareyi yazdırsam işimi görür mü) ehliyet kodlarım da aşağıda.tşkler

10.02 Otomatik vites
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
(konu daha önce çok tartışıldı arada kaçırdığım yazışmalar yüzünden sayfa kirliliği yaptıysam özür dilerim)

haci

Ne yaptınız?

Yukarıdaki kodlar tümüyle uygun görünüyor. Hatta bence 40.14'e gerek yok. Ne olduğunu bilmiyorum bile. Kimse de bilmiyordur! :)

kodların hepsi ehliyetimde var.raporuma da aynen yukardaki ifadeyi yazdılar.2022 DEN FAYDALANIR OTOMATİK VİTESLİ VEYA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR. ÖTV İSTİSNASINDAN FAYDALANABİLİR(2022 ile alakam yok halbuki) araç alımı için herhangi bir işlem yapmadım malesef.yaptığımda muhakkak paylaşırım.

benim ehliyete 40.14 yazıldı sol kol doğuştan ampute. bayi baktı kaldı bugün araca tertibat yapılacak sadece s,nyal gececek. bunun açılımı nedir acaba ya? birde 35.04 var

Sevdatasoy

40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi bununla ne demek istemişler ben tam olarak anlamadım ama bu yazıyor

40.14 ile ilgili hiçbişey yapılmadı arkadaşlar.sinyal sağa geçti topuz takıldı sorunsuz araç alındı.

Üst Alt