Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol engelliyim. Rapor ikilemi nedeniyle araç alımında vergi dairesi sorun..?

darslan50

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar ben yeniyim bu sitede cok zor durumda kaldim

benim sol kol dirsek alti engelim vardır benim yeni alinanan aile hekimi ve il sagligin verdigi raporda otomatik araba kullanir ve 78 . 40.11, 35.04 kodlu raporum vardir ve özel tertibatli raporum vardir

sivaz ili defterdarligina bu raporlarla müracat ettim ve arava icin islemlere baslamam soylendi bende baskadim arabanin parasini odedim projesini cizdirdim faturasi kesildi sigorta kosko yaptirdim
ama son aşamada maliyenin otv onayina geldigimizde bu raporun olmadigini yeni otamatik araba kullanir ibaresi istediklerini soylediler
hastaneye gidiyorum boyle bir ibare yazamayacaklarini özel tertibatli araba kullanir raporuyla otomatik vites araba kullanir raporu yerine gectigini soyloyorlar
1 aydir bekliyorum arkadaslar bu raporlari kayseri ve nevşehir maliyelerine gösteriyorum sikinti olmadan otv den yararlanacagimi söylüyorlar bana bir cozum ne yapmam gerekiyor acil

İl sağlık kurulundan aldığınız ve ehliyete yazılan 78 kodu sürücüler için otomatik vites kısıt kodudur. Sizin ÖTV için almanız gereken oranı, tanısı olan engelli heyet raporudur. Hastaneden alacağınız engelli heyet raporu ve yeni ehliyetiniz(yeni ehliyetinizde 78 kısıt kodu olduğu için il sağlık kurulunun verdiği raporun yerine geçer) ile maliye/vergi dairesine gitmeniz gerekiyor. Maliye engelli heyet raporundaki tanıya ve ehliyetinizdeki kısıt kodlarına göre ÖTV muafiyetine onay veriyor.

sivas maliyesi onay vermiyo heyet roporumda otv den yararlanır,ozel tertibatli arac kullanir ibaresi mevcut raporda otomatik vites ibaresi istiyor hastaneye gidiyorum hastane de bu ibareyi yazmiyor 28.11.2016 tarinde aldigim bu rapor gecerlidir diyo maliye kabul etmiyo
bana islemleri baslattilar son dakika rapor olmaz dediler 1 aydir araba bayide herseyi hazir ne cok magdurum ne yapacagimi bilmiyom bimere yazdim bir haber yok

kardeş bende sol kol engelliyim yeni aldım aracımı.sky walkerın dediği gibi ehliyet için aldığın il sağlık raporunu benden istediler.ordaki kodlara göre onay vermek zoırundalar.ehliyet için aldığın raporun kopyasını götürüop diret biraz.kabul etmezlerse şikayet edicem sizi de.o dedikleri ibasrelerin yerrini artık kodlar aldı.sen direksiyona topuz ve sinyal,i sağa aldıracan...

herşeyi yaptirdim sinyali topuzu takıldı parasini odedim sigortasını kestirdim sadece otv onayi icin bekletiyorlar iptal de edemiyok başımıza bela aldik şikayetçi oldum c.başkanlığına bimere yazdim bir cevap gelmedi bir aydir bekletiyorlar valla arabami aldim başıma belami aldim nasil olacak bilmiyorum arkadaslar

sivas mumune hastanesinde birilerinin birileri bulduk yine olmadi yani anlayacaginiz bir aydir yapmadigim calmadigim kapı kalmadi enson is bimerden gelecek olan görüş yazısı oda ne zaman sonuclanacsa bekliyok araba aldik diye seviniyordum ama heves meves kalmadı

kardes bu yazdıranlar nasıl yazdırmıs bende anlamadım yanı bunların yazmamalarıının sebebi neymiş

Benide çok uğraştırdılar rapor alırken. Otomatik video gaz giren elden tertibatlı diye son raporu aldım.
Bugün dosyayı trafiğe teslim ettim. Ehliyet (B) olacak harcını indirimli değil normal olarak aldılar.
Sizler nasıl ödeşiriz.

sayın gurcan bey
hastaneler yonetmelik degisdi yeni yönetmelikle maliye il saglik mudurlugunun verdigi kodlu raporu dikkate almasi gerekli diyor o raporda herşey mevcut ama anlamiyorlar onceden veriliyordu simdi verilmiyo yazamayiz diyor il saglik muduruyle defterdari gorusdurdum yanımda aradi bu sekilde diyor anlamiyorlar.

raporunuz varsa tam alamazlar gene eski sistem h sınıfı ne veriyosa onu veriyorsunuz paranızı geri alın a2 sınıfı tutarında harç ytar

darslan50
kardeşim almıyor vallah kodlu rapor bizi ilgilendirmez diyor bir devletin kurumu diğerini takmıyor nasıl iş sanki o kodlar kıçımızdan uydurarak yazdık

Aynı sorun bende de var İstanbul'da ehliyetimi değiştirdim. Aldığım hastane raporunda tanı kısmına sağolsun hastane sol bacak ibatesi koymadığı için maliye raporumu kabul etmedi. Hastaneye gittim raporu düzeltmeleri için gidin itiraz edin diyorlar. Ne saçmalıktır anlayamadım.

Ehliyet raporunda doğru kodlar varsa, engelli raporunda doğru ibarelerin olması çok önemli değil. Engelli raporunda oran bulunsun, hangi uzuvda kısıtlılık olduğu tanı olarak net şekilde belirtilsin yeterli. Ehliyet raporu ile engelli sağlık kurulu raporu birbirini tamamlayan evraklar olarak işleme konulur ve araç alımı için onay verilir.
Eğer başvuru yaptığınız yerdeki memur bunu uygulamıyorsa, Ankara'ya sormalarını talep edin. Bu söylediğim mantıkla araç alan bir çok arkadaşımız var

sayın oturanboga kardesim suan konu ile ilgili bakanlığa görüş yazildi ve halen beklemekdeyim ne zaman gelecek bilmiyorum ama sonuc olumlu olacak boyle tahmin ediyorum. buradaki memurun işi bilmediginden magdur oldum ben bu memura maddi manevi dava acmayi düşünüyorum bu konuda ne onerirsiniz

görüş yazınız geldi ise sonucu yazar mısın arkadaş

sol kol engeller olarak denizlide aynı sorunu yaşıyoruz

Görüş olumlu geldi sonunda arabami aldim sonunda 2 ay bosna rezil ettiler beni

darslan50

kardeşim gelen yazının örneğini atabilirsen çok memnun oluruz şimdiden hayırlı olsun aracını güle güle kullan

tamam raporu tarayım atayım inşallah

zengin15 kardeşim mail adresini yaz oradan göndereyim uygun olursa

Hayırlı uğurlu olsun iş bilmezler yüzünden iki ay zorluk yaşamışsınız. Bende de sağ kol engeli var raporda sol eli ile idare edebileceği özel tertibatlı araç kullanır yazıyor ehliyette kodlara otomatik vites yazarlar ise alabilirimiyim diye düşünüyordum. Gelen yazıyı buradan paylaşırsanız sevinirim iyi günler

Üst Alt