Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol kısıtlılığında ÖTV indiriminden yararlanabilir miyiz?

cem5858

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babamın Sol koldan hareket kısıtlılığı var ve engelli raporu var bu engel ile otomatik vitesli aracı ötv indiriminden yararlanıp alabilir mi?

Bende buna benzer bir sorum olacak benimde %59 raporum var vücudumda platin ve sol kolumda hareket kısıtlılığı var araç almak istiyorum lakin H sınıfı ehliyet almadan bunun için otomatik vitesli alabilir miyim? Çünkü kardeşim de kullanacak. Veya aldığım araçta orijinalliği bozmadan aksam takarsam 3 dereceye kadar olan 2.derece kardeşim kullanabilir mi? Ve nasıl bir aksam takabiliriz?

cem5858

sadece sol kol sorunu var ise sadece otomatik vites araç vereceklerını sanmıyorum . doktor araç kullanamayacagını uygun görür ise ona uygun aparat ile araç alabilir . o engelli raporu yetmez sürücü sağlık raporuda alması gerekır. ayrıca engellı ehlıyetı de olacak

cem5858
Yaylafatih

Evet, teorik olarak mümkün.

ehliyette şu kodlar olacak:
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
10.02*Otomatik vites
35.04 Direksiyondan sağ*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

oran bulunan engelli sağlık kurulu raporunda da "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi olacak.

Alınacak aracı 3. derece yakınlar kullanabilir

teorikte gayet güzel :) salı günü ben de sol kol engeliyle kurula gideceğim bakalım. ne sonuç çıkacak. olumlu olursa zaten tüm detaylarla forumda bir konu açacağım. raporların vs fotograflarını da çekmiştim nerde ne yazıyor vs başvuru yapacaklara da ön bilgi olur.

Üst Alt