Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol koldan sakatım. Araba kullanabilir miyim?

Ewet arkadaşlar en sonunda tewrtibatımı taktırdım projemi çizdirdim. ve arkasından aracımı muayeneye soktum.
tertibat ve proje işlemiyormuş. daha sonra trafik şubeye gidip ruhsata da işlettirmek için başvurdum. bütün evraklarım hazır olduğu için bana bi kağıt verdiler ve bu kağıtla beşiktaş trafik şubeden yeni sakat amblemli pakamı çıkarttım yaklaşık 2 saatte .daha sonra tekrar trafik şubesine geldim eski plakalarımı verip yenilerini mühürlettim ve yeni ruhsatımı aldım plakalarımıda aracıma taktırdım ve artık içim rahat. ve bu ruhsat ve plaka işlerini sadece 4,5 saat gibi kısa bir sürede hallettim.
daha bu hafta işlerini halletmiş biri olarak sormak ve bilgi almak istediğiniz bişiyler varsa tane tane anlata bilirim.

özgürce ve korkmadadn araba kullanmak ne kadadr güzel bişiymiş yaw. herkese engelsiz günler

yada kimse sormadan bek kısaca anlatayım

1- tam teşekküllü bir hastahaneden ilk önce H sınıfı ehliyet alabilir raporu alıyorsunuz (alınca noterden tastikletip çoğaltın daha sonra lazım olacak)

2- yine aynı hastahaneden özel tertibatlı araç kullanır raporu alıyorsunuz (alınca noterden tastikletip çoğaltın daha sonra lazım olacak)

3- bu raporlarla bir sürücü kursuna gidip kayıt oluyorsunuz ve sadece direksiyon sınavına giriyorsunuz(B den H ye çeviriyorsanız)

4- sürücü kursundan geçerseniz ordan aldığınız dosyayla sürücü kursunun bulunduğu yerdeki trafik şubeye gidip eğliyet için baş vuruyorsunuz.

5- ehliyetinizi elinize aldıktan sonra özel tertibat yapan yere gidip (ehliyet, özel tertibatlı araç kullanır raporu aslı yada noter tastiklisi, rusat ve aracınız ikinci else satış sözleşmesini) götürüyorsunuz. söylenen zamanda aparat takılıyor ve proje çiziliyor.

6- aparat takılıp proje ve faturasınıda alınca bu evraklarla muayene istasyonuna gidip aracınızı muayeneye sokarak aparatı işletiyorsunuz

7- muayene bittikten sonra ordan aldığınız evraklarla (muayene kağıdı, ruhsat, özel tertibatlı araç kullanır raporu.) trafik şubeye gidip başvuruyorsunuz evraklar tamamsa ve de gittiğiniz şube yoğun değilse aynı gün yeni ruhsatı veriyorlar

8- ruhsata başvurduğunuzda size bir kağıt veriyorlar be bu kağıtla beşiktaş trafik şubeden gidip plakanızı bastrıyorsunuz (çırağan sarayı karşısı yıldız parkının girişinde)

9- plaklayı alınca tekrar ruhsatını almak için kendi şubenize gidip eski plakalarınızı verip yenilerini mühürletiyorsunuz

ve artık özgürce araç kullanabilirsiniz.

Hayırlı olsun hrn.

Biraz daha detay yazar mısın lütfen?

Nasıl bir özel donanım taktırdın? Vergi muafiyeti için vergi dairesine gittin mi? Özel donanım şartı varsa, bu, o araçtan başka hiç bir aracı kullanamayacağın anlamına da geliyor mu?

Taktırdığınız tertibatı ben de merak ettim. Bülent Bey'in de yazdığı gibi konuyu biraz detaylandırabilir misin?

bülent abi ben sol el bilekten ampüte ben h sınıfı ehliyet alabilir raporum var oto. vites kullanabilir ibaresi de var ama vergi muhafiyetinden yararlanamıoruz ama damgalı plakada gerek yok güzel fakat b sınıfı ehliyet alabilirmiyim tüm araçları kullansak daha iyi paramız doğana yetiyor diyelim bi oto vitesli araç 15 bin o kadar paramız yok b sınıfı alabilirmiyim?

Ömer, otomatik vites ibaresi olmayan bir rapor verilmez bence. Hem bir elinle sürekli vites değiştirmek zorunda olmak da riskli gibi geliyor bana...

sol kolumlada direksiyon çevirebiliyorum. (hidrolik) bilekten itibaren hafif bi çıktıntı var eklemden sora orayı oynatabiliyorum parmaklar yok misali fakat daha az gelişmiş b ehliyeti bi sorcam alabilirmiyim kursa yazılsam nerde sıkıntı çıkar acaba? rapor alırken mi çıkar orayada protez taksak gitsek nasıl olur.

Ehliyeti almak için trafik müdürlüğüne gidip orada memurların insiyatifi ile yeniden hastaneye sevk edilen bir çok arkadaşımız oldu. Bu konuda ne olacağını kimse bilemez...

bugün sağlık ocağına gittim b ehliyeti alır raporu aldım dosyalarımı aldım kursa verdim emniyette sorun çıkmaz dedi raporu aldıktan sora bi problem olmaz dedi ama şikayet olursa bi problem çıkar dedi onun için b alacağını söleme kimseye dedi bizim burdaki emniyet göndermio kimseyi tekrar arklarım dosya teslim edio alıor ordanda bi problem çıkmaz galiba

Ne güzel Türkiye her yerde değişik kararlar veriliyor doktora kalmış verip vermemek o gün canı sıkkın vermiyor yada canı vermek istemiyor ehliyet alamıyorsun yada tutturmuş ben vermem kimseye rapor diyip vermeyende var bazı yerlerde alır diyor millet elini kolunu sallayarak ehliyet alıyor Bi garip ülke.

nasıl bir tertibat yaptırdın söyleye bilirmisin.

Kusura bakmayin uzun zamandir foruma girememistim.herkese iyi gunler.benim sol kol omuzdan ampute bunun icinde sadece soldaki sinyal kolunu sagdan kullanabilecegim 40cm uzunlugunda bir demir aparat takildi ve sag taraftan kullaniyorum.

Üst Alt