Esenyurt devlet hastanesi tam teşekkülü degiliz büyükçekmeceye başvurun orası yetkili dedi.
Büyükçekmece devlet hastanesine gittim randevu aldım. randevu günü gittim ortapedi muayene etti tamam bu kadar, peki fizik tedavi bölümünede gideyim diyince doktor o bölüm bizde yok malesef dedi. Bende ben bu raporu ne yapayım o zaman iptal ettireyim dedim, doktor evet iptal ettirin Dr. sadi konuğa başvurun öyleyse dedi.
Bakırköy dr.sadi konuk devlet hastanesine randevu günü gittim raporu çıkartırken fizik tedavi doktoruna neden puan yazmadın diye sordum, ben içeride puan vercem dedi. bende özellikle uyardım hata olmasın diye. aynı gün filmleri ve raporları çıkardım ve saat 14:00 te heyete girdim, 16:00 da raporu aldım. % 8 çıkmış tabi şok oldum ortada bagıracagım doktorda yoktu hepsi gitmişti ve birde raporda yazmışlar hafif hareket kısıtlısı
(122 tl rapor ücreti gazi olduğum için ücret ödemedim)
Ertesi gün hiç itiraz etmeden şişli etfale gittim 3-4 gün sonraya gün verdiler. salı günüydü randevu gittim kurul başvuru işlemlerine kayıt yaptılar tek poliklinik bandrolü verdiler, ortapedi doktoru saat 11:00 de gelecek dedi. 11:00 de doktor geldi muayene etti ve raporlu film için gönderdi yarın aynı saatte raporlu röntgen ile geleceksin dedi. röntgene gittim film çektirdim yarın gel teslim al saat 12:00 ye geliyor hoca raporu yarın yazacak artık dediler, durumumu izah ettim ve hocaya rica ettiler raporumu hemen yazıp verdiler. FTR ye gittim muayne olmaya 1 hafta sonraya gün verdiler, anladımki şişlideki sistem çok ilginç her bölüm için ayrı randevu alınıyormuş yani saglık kurulu heyet raporu için randevu alıp gidiyorsun sonra macera başlıyor randevu içerisinde randevu dönemi özellikle sordum herkes aynı magdur böyle saçmalıkmı olur saglık kuruluna randevumuza gelmişiz kayıt yapıyor sadece ilk poliklinige hemen girersin bugün diyor, hangi bölümlere gireceksen polikliniklerine git tek tek randevu al sadece ilk bandrol benden diyor . Gittim başhekim yardımcısının yanına bakın dedim ben gaziyim gatanın raporları geç çıkıyor bana acil rapor lazım. Buyrun oturun dedi hemen ilgilendi telefon etti ve gülgin hanımın (ftr doktoru) yanına gönderdi. Gülgin hanım hoş geldin buyur dedi baktı sen ameliyatlı hastasın ilk önce ortapedici rapor yazacak sonra bana geleceksin, yalnız ortapedici yarın yazacak dedim. Gülgin hanım çık tekrar xxx beye bana nasıl baktırıyorsa bir tel etsin ortapedicide 2 dakikada yazar dedi , tekrar çıktım başhekim yardımcısına saat 15:50 idi ortapediciyi cepten aradı hemen yazılsın diye. Ortapediciye gittim saat 16:00 raporuma ne yazılması gerekiyorsa ilgilendi yazdı. Yüzde 23 çıktı Sudeck atrofi var onuda özellikle belirteyim dedi FTR puan verecek buna dedi. (tabi bu arada seviniyorum işlemler aynı gün bitiyor ve FTR çok iyi bir doktor gibi görünüyor ve beni bekliyor puan yazmak için) saat 16:15 girdim gülgin hanımın yanına oturdum sandalyeye tam durumumu anlatmaya başladım derken bir anda gülgin çantasını masanın üzerine çıkardı benim kağıda kaşe bastı ortapedicinin görüşüne katılıyorum ibaresi yazdı. Dedimki abla bakın ortapedici ne yazmış daha onu okumadınız okursanız görürsünüz ftr sudeck atrofiden degerlendirecek yazmış. Ama baktımki beni dinlemiyor bile , yüksek sesle bagırdı eeee 2 aylık hastaya puanmı olurmuş senle uğraşamam. Bende abla 2 aylık değil 2 yıllık diye seslendim fakat o çantayı koluna geçirip çıktı bile ben içeride sandalyede otura kaldım
(gülgin hanım tam bir dengesiz çıktı muayne bile etmeden 2 dakika erken çıkmak için karşısındaki insanın 2 yıllık durumunu hiçe saydı) çıktım raporu teslim ettim imzaya. pazartesi gel raporunu teslim al denildi. Dedim heyet görmiyecekmi doktor görmüş rapor yazmış ya daha ne görecek dediler. Pazartesi gittim raporumu teslim aldım.
Şişli Etfalde hangi bölümlerden girecekseniz poliklinik başı 18.5 tl ödeniyor netten bakarsanız forumlarda 185 tl yazmışlar yalnız 10 poliklinige giren 185 tl ödüyor. Yani raporu çıkarırken alakanız olmayan bölümlere boşa girmeyin, ben sadece ortapedi ve fizik tedaviden girdim sonuçta 10 doktor yine kaşesini imzasını kurul raporuna vuruyor. 37 tl ödedim. Dr.Sadi konuktan herkes randevu gününde muayne olup raporunu teslim alabilir. yalnız Şişli etfal gördügüm kadarıyla rapor kaç günde çıkar belli değil, benim özel durumum vardı o yüzden çabuk çıktı.
Okmeydanı devlet hastanesine başvurmayı düşünüyordum bu kadar tecrübeden sonra hakkımı yedirmem ama malesef zamanım kalmadı ve kktc de özel bir sigorta şirketine eksik puanlı raporumu gönderdim
maddi olarak bayağı zarara uğrayacagım bu raporum üzerine bir degerlendirme yapılacaktı çünkü. aradaki rapor puan farkından kaynaklanacak maddi kayıp ciddi olacak
ne yapalım yapacak birşey yok şişli etfal deki gülgini allaha havale ediyorum