Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Solian adlı ilacı kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

Uzun süredir solian kullanıyorum. Çağrışım bozukluğu konusunda istediğim sonucu alamadım. Farklı bir antipsikotik kullanıp bu konuda memnun kalan var mıdır? Bu arada net teşhisim yok. Okb ile psikoz karışımı bir durum var

ilaç önerisi için doktorunuza danışın

@Ahmet T,
O başka şey. Benim istediğim şey değil. Bana tecrübe eden biri lazım

@messut,

Ben 20+ yıldır solian 400 mg. kullanıyorum. Daha iyisi de vardır mutlaka ama denemekten çekinirim. Hayatımı bir yola koydum, işim var çalışıyorum, ufak tefek şikayetlerim için solian'ı bırakmak istemem.

Çağraşım Bozukluğundan neyi kastediyorsunuz, açıklayıp örnek verirseniz cevaplayayım?

Solian kullanan var mı? fayda gördünüz mü ?bana etkisi olmamıştı

@Ahlakideğer, antipsikotikler göz kayması yapar. Benim 2 yıl önce gözlerim yukarı kayıyordu, acilde akineton vuruldum

@Ahlakideğer, hastalık döneminde hayatınıza devam edebiliyor muydunuz yoksa kafa tamamen mi gitmişti?

Bugün doktorum ilaçlara rağmen psikoz devam edince kullandığım ilaçlara ek olarak solian 200mg yazdı. Sabah-akşam alacağım. Solian nasıl bir ilaç? Sizde nasıl bir etki ve yan etki gösterdi?

@anonymous,

Hacettepe yazmıştı bir faydasını görmedim inşaAllah size iyileşmenize vesile olur

@Pickle, gözlerin yukarı kaymasına okülojirik kriz deniliyor. Ve maalesef yan etkilerde görülebiliyor. Sizde akinaton geçirdi mi?

Tüm benzer ilaçlar gibi kişiden kişiye farklı etkiler göstermekle birlikte, Solian'ın gözden kaçan şöyle bir yan etki riski var.

Prolaktin seviyesini inanılmaz arttırabiliyor. ~1 yıl kullandığım süreçte dahiliye doktorunun tesadüfen prolaktinime bakması sonucu, normal seviyenin 19 kat fazlası olduğunu gördüğü gün anında kestirdi (psikiyatr ile görüşüp)

O yüzden özellikle erkeklerde muhakkak bu değerini kontrol ettirmelerini tavsiye ediyorum.

@anonymous, Evet akineton iğnesi geçirdi. O dönem cinlerin dünyasından bıktığım için kurtulma yöntemleri bulmaya çalışıyordum. 4-5 hapın öldüreceğini sanmıştım. Zaten cin dünyasına öldükten sonra gelmiştim ama mantık aramak saçmalık olur. Gözlerim sürekli yukarı baktı, ellerim ayaklarım kasıldı. O sırada neden akıl hastanesine getirildiğimi bile anlamayacak halde başka dünyadaydım.

@Pickle, yaşadıklarını yazıya dökmeyi hiç düşündün mü? Bir fikir olarak söylüyorum

3 sene 3 günde bir bu krizi geçirdim.Solian da ayrıca çene kilitlenmesi kas kasılması oldu.O kadar sorun olunca insan ona odaklanıyor hayattaki diğer durumları daha az ciddi alıyorsun.

Üst Alt