Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonda girmiyor, ne yapabilirim?

Sonda girmiyor, ne yapabilirim? [Soru]

bülent abi merhabalar cevap için teşekkürler yorulmadan bıkmadan usanmadan bizlere elinden geldiğince yardımcı olmaya Çalışıyorsun çok saol Allah senden razı olsun abi öncelikle bu doktor işi biliyor demişsin oradan beni bi rahatlattın ben şimdilik idrarımı 3 çeşit sonda aldım "rush chcare 14 ve 12 numara ve coloplast easi catch 12 numara sonda aldım" bunlarla bir süre idare etmeye çalışacam çünkü doktorum en sert sondayı kullan her aldığında 1 kutu 12 numara 1 kutuda 14 al kullanabildiğin sürece 14 kullanmaya çalış onu takamazsan 12 numara kullanırsın onuda takamazsan hiç panik yapma hemen hastaneye gel acil den giriş bizde hemen müdahale edelim gerekirse ameliyata operasyonu gerçekleştirelim dedi şimdilik durumlar böyle abi
bide şunu söyleyeyim acaba hastanede o kadar çok sonda denediğimiz içinmi bilmiyorum dün akşamdan beri 2 kere taktım ne çok zorladı nede kolay girdi durum ortada yani normal bir zorlama oldu fakat artık eskisi gibi hiç değil eskiden kolayca girerdi mesela bundan 2 ayn önce falan bir sorun yoktu
neyse abi tekrar teşekkürler çok saol

E sen 12-14 numarayla TAK yapabiliyorsun sabit sondanın sondasını neden takamadınız ki?
Neyse, hele şu ilaçları kullan ve sonra 2 kas gevşetici ve iki de Lioresal alarak tekrar git doktora. Dilerim bu sefer olur da rahat edersin kardeşim.

Bir de şunu yap: Tak yapmak için sondayı penise ittiğinde, bir yarım saat kalsın içerde sonda. O yarım saat bile üretranın genişlemesine yardımcı olur.
Ayrıca aynı yöntemi doktora giderken de uygulayabilirsin. Doktorun yanına girmeden yarım saat, bir saat önce 12-14 numara ile TAK yap, ve sondayı peniste bırak. Sonra o haldeyken doktorun yanına girersin, onu çıkartır, o genişlikten yararlanarak sabit sondayı takarsın.
TAK'ın peniste durması biraz zor olur ama, idare ediver. Bir nevi ucunda torba takılı olan sabit sonda gibi düşün işte...

bülent abi merhabalar nasılsın kaç gündür moralim çok bozuk ne yapacağımı şaşırmış bir haldeyim kimi zaman sinirimden ağlıyorum buraya da uğrayamadım kaç gündür bilgisayarımın ram'i bozuldu fazla anlamadığım için arızanın ram'den olduğunuda bilemedim en sonunda kasayı bilgisayarcıya götürdüm ve Ram denmiş yani kaçgündür bilgisayarımda bozuktu kusura bakmayın ne olur abi gerçekten bu günlerde işlerim hiç yolunda gitmiyor
kaymakamlığa ne dilekçe söktü nede kaymakam la bizzat görüşmemiz işe yaradı maalesef ödemiyorlar ucuzu dururken pahalısını ödemek bize mantıklı gelmiyor dedi kaymakam bey yani alırsanız bu almazsanız ondan da mahrum kalacaksınız dedi maalesef

abi şuan 14 numara kullanıyorum ama takıp çıkarırken çok fazla olmasa da zorluyor o gün doktorumda defalarca denedi nitekim 2 penis bölgem ağrıdı baya bi zorlamıştı çünkü
daha doktora gitmedim hapım bitmedi çünkü sondayı yarım saat kadar içerde bırakma yönteminide deneyeceğim abi çok ama çok teşekkür ediyorum çok saol ilgilendiğin için çok iyi bir insansın gerçekten çok teşekkür ederim abi

SONDA

BAK ARKADAŞIM DEYİŞİK SONDALAR VAR ARAŞTIR PREZERVATİF ŞEKLİNDE SIZMA FALAN DA OLMAZ

Bugünden tezi yok valiye şu dilekçeyi ver kardeşim. Valiyse vali başbakansa başbakan, cumhurbaşkanıysa cumhurbaşkanı... Sonuna hadar devam

• Konya Valiliği’ne,

Muhtaç durumda olduğum için sağlık güvencemi Yeşil Kart'la karşılıyorum. Ekte yer alan sağlık raporumda belirtildiği üzere, omurilik felci sonucu tekerlekli sandalye kullanmaktayım ve idrar boşaltımı için yaşamım boyunca günde 6 adet kendinden jelli nelaton sonda kullanmam gerekmektedir. Benim için yaşamsal önemde olan bu ürünün karşılanması hususunda ... tarihinde ... Kaymakamlığı’na başvurdum.ve neticesinde tarafıma günde 4 adet olmak koşuluyla RAPIDCATH NELATON CATHETER temin etme kararı alındı
    Ne var ki deneme amacıyla kullandığımda bu ürün idrar yaparken feci kanamalara ve akabinde daha ciddi sorunlara neden oldu ve idrar yapamadım. Böylesi yaşamsal bir sorunla karşılaşınca, ürünü kullanamadığımı gerekçelerimle birlikte Kaymakamlığa ilettim ve bu ürünün yerine yerli üretim olan başka bir markanın verilmesini talep ettim. Ama talebim karşılanmadı.
    Oysa benim amacım pahalı ürün kullanmak değil, yaşamımı tehlikeye atmayacak ürün kullanmaktır. Omurilik felçli biri olarak günde (4 değil) 6 defa idrara çıkma ihtiyacı hissediyorum. Ve her idrar yapışımda ölüp ölüp dirilmek, idrarımdan kan gelmesini seyretmek ve yaşamdan nefret etmek istemiyorum; bundan bıktım...
    Kaldı ki, 26532 sayı ile 25 Mayıs 2007 günkü Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği (Sıra no 8)’e göre Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK’nın da talep ettiğim bu ürünü günde 6 adet olarak karşılaması sözkonusudur. Yani talep ettiğim ürün asla lüks olmadığı gibi, aksine yerli üretim olması hasebiyle makuldür de. Ayrıca benimle aynı durumda olup Valilikler/Kaymakamlıklar aracılığıyla Hi-slip veya eşdeğeri olan ithal sondaları temin eden onlarca kişi biliyorum.

Sayın Valim, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (ve Valiliklerin/Kaymakamlıkların) günde 6 adet olarak karşıladığı yerli üretim olan Hi-slip Plus marka veya eşdeğeri standartta başka marka ürünün tarafıma temin edilmesini arz ederim.

abi teşekkür ederim yazını okudum bilgisayarıma kayıt ettim şuan babam evde olmadığı için dilekçe yarına kaldı abi inşallah seninde dediğin gibi elimizden geldiğince hakkımı arayacağız kaymakamlık başka çeşit sonda temin etmeyi kabul etmeyince dün babam mecburen gitti ve RAPIDCATH NELATON CATHETER sondayı aldı dünden beri bu ürünü kullanıyorum eve getirdiğinde kontrol amacıyla tesadüfen bir tanesini açtım baktım ve tam ortasında insan eli değince hissedebileceği şekilde bir tırtırlı bölüm geldi elime iyice inceledim anladımki ürün kalitesiz ve takıp çıkarırken üretranın içini yırtar ve kanatır diye düşündüm ve hepsini uzun uzun inceledim 5 tane hatalı ürün çıktı inşallah gözümden kaçan olmamıştır dedim şimdi bile kayganlığı da iyi değil üretrada biraz fazla bekletince kuruyor vede yapışıyor yani anlayacağınız abi bu ürünü her kullanışımda korkuyorum bişey olcak diye neyse tekrar tekrar ilgine ve ilginize teşekkür ediyorum abi çok saolun ya sizlerde olmasanız ne yapardım ben bilemiyorum sayenizde bilmediğim şeyler öğrendim artık sayenizde ne yaptığımı ve ne yapacağımı bilir hale geldim ne kadar teşekkür etsem borcumu ödeyemem abi tekrar çok teşekkür ederim

O kalitesiz ürünü içerde bekletme sakın. Dediğin gibi hemen kurur ve içerden çekerken zarar verir. Aman diim. Sakın bu ürünü içerde bekletme.

evet abi bende fazla bekletince kuruduğunu farkettikten sonra idrar boşaltımını yapar yapmaz hemen çıkartıyorum eğer çıkartmazsan üstü yapış yapış oluyor neyseki çabuk farkına fardım abi

Bülent abi merhabalar abi senin buraya yazdığın dilekçe örneğini kağıda çıkartıp babama gösterdim babam artık kaymakamlıktan sondayı almış bulunduk şimdi bunu valiliğe verirsek başımıza iş çıkartırlar dedi ben bide büyükşehir belediyesine sorayım oradanda olumsuz bi yanıt gelirse o zaman valiliğe başvururuz dedi ve buğün belediyeye gitti ordan bi matbu evrak vermişler onu doldurup bide büyükşehir belediyesine müracat edeceğiz buradan da olumsuz bir yanıt alırsak ondan sonra valiliğe başvuracağız sen nedersin abi kabul ederlermi acaba

Belediye ne kadar sürede yanıt verecek acaba... Siz bilirsiniz, bekleyelim derseniz bekleyin tabii.
Bence Valiliğe başvurmanızda bir sorun olmaz. Gerekirse Kaymakamlıktan verilen ürünleri geri verirsiniz... Ama madem Belediyeyi denediniz, o zaman onun sonucunu da beklemekte yarar var

Bülent abi merhabalar son yazımda belediye müracat edeceğiz diye yamıştım ama o yazımı yazmadan önce belediyeden verdikleri kağıdı incelemeden yazmıştım ertesi formu doldurmak için incelediğimde kağıttaki yazılar beni son derece rencide etti bende yırttım attım abi babamlada tartıştık biraz neden bu kağıdı getirdin bana falan çünkü gerçekten çok üzüldüm yazıları okuduktan sonra ilk aklıma gelen şey dilencilik oldu dilencilik yapacak olsaydım neden bunlarla uğraşayım değilmi gider bi cami kenarında açardım mendilimi ve bırak ihtiyaçlarımı karşılamayı zengin bile olurdum heralda ama ben dilencilik yapmayacak kadar onurlu bir insanım dolayısıyla buradan Konya Büyükşehir Belediyesinide şiddetle kınıyorum velhasıl abi belediyeden hiç birşey istemiyorum diyerek yırttım attım kağıdı abi şu günler hiç işim ras gitmiyor valla Kaymakamlığın anlamaşlığı olduğu medikalcide durmadan oyalıyor mecburen almak zorunda kaldığımız için sondayı aldık fakat 72 tane verdi geri kalanını 1.5 haftadır hala almadık yok kargo gelmedi yok şöyle yok böyle o verdikleride 12 numara ellerinde başka yokmuş o 72 taneden başka Kaymakamlığa gittik sondamızı vermiyor dedik babamla aradılar medikalciyi ve aynen şunu söylediler bize kardeşim biz ne yapabiliriz adamların kargosu gelmemiş dediler şimdide aklıma basın yolu geldi yerel gazetelerden birine sondamı vermiyorlar iş istiyorum dedim sağolsunlar haberim yapıldı ama ne arayan oldu ne soran bu günlerde ise ulusal medya için girişimlerde bulunuyorum ama bi yol alamadım henüz eğer ulusal basında da beklediğim ilgiyi göremezsem intihar edecem heralde bizleri ne kadar çaresiz bırakıyorlar ya resmen ölün diyorlar bizlere moral sıfırın altında abi

Moral bozma, bu işler böyle maalesef :)
Sen dediğimi yap ve Valiliğe o dilekçeyi yaz...

meningomiyolosel

engelli_007 senin durumunda benim 10 aylık bir oglum var allah sabır versin sana hepimize

bülent abi merhabalar abi sonunda bende üretra darlığı ameliyatı oldum kaç gündür hastaneye gide gele gide gele sonunda doktorumla karar verdik ve ameliyat oldum dün çıktım hastaneden bu yazıyı da yatarak yazıyorum valla zar zor yazıyorum abi dilekçeyi yazmadık genel sağlık sigortası çıkınca hepsi aynı olacak biraz daha sabredin demişler babama şimdilik böyle abi

Çok çok geçmiş olsun kardeşim.
Şu anda sabit sonda mı takılı? Kaç numara sabit sonda takılı?
Ameliyat dediğin, penisten içeri girilip üretrada daralan bölgenin traşlanarak genişletilmesi mi?

abi çok teşekkür ederim saolasın ilk önce doktorum endeskopi yaptı sonra operasyonla üretranın içine girip tıraşladı 45 dakika kadar uğraştı uyuşturmadan yaptı acısı beni delirtti resmen tırşladıktan sonra 18 numara sabit sonda denedi olmadı sonra 14 ve 12 denedi onlarda olmadı seni hastaneye yatırdı idrarın geldiğinde takmaya çalış banada haber dedi bende rüsch care taktım biraz zorlansamda idrarımı boşlttım çıkarmadan bantla yapıştırdılar buğünlük böyle idaret et yarın ameliyat edecem dedi yarındası gün bayıltarak yaklaşık 1 saat süren bir ameliyatla üretrayı genişletip bi gün önce 12 numara bile takılamayan üretraya 20 numaraya sabit sonda taktı dün ameliyattan öğlen 12 de çıktım akşamda taburcu etti saat 16.30 civarı taburcu oldum şuanda evdeyim 20 numara sabit sonda takılı yaklaşık 11 kalacak sonrada çıkarttırmamı söyledi abi şuanda da yatarak yazıyorum fazla oturunca sancıyor penisimin ucuna furacin sürsem olurmu bi krem yazmış ama üzerinde göz pomadı diye yazıyor bende sürmedim galiba eczacı yanlış vermiş işte böyle abi sence ben şuan da doğru mu yapıyorum yada yapmışım

1 ay kalsın sabir sonda. Daha doğrusu, 15 gün sonra yine aynı numara sabit sondayla değiştir. Bir 15 gün de o kalsın. Sonra TAK'a geçersin. Bir aydan önce çıkarma sabit sondayı.

Evet, yatarak geçir dinlenme dönemini. Bol bol bol su iç.
Sabit sonda sürekli idrar boşaltmasın. 4-5 saatte bir mandalı aç-kapa. Yani mesanede idrar biriksin mutlaka.

Evet, Furacin de sürebilirsin, sanırım doktor Teramisin yazmıştır, onu da kullanabilirsin.

abi çok teşekkür ederim çok saol geröekten ban moral verdin abi saolasın deiklerini aynen uygulama çalışacam fakat bu süre olayını doktoruma söyledim aynen senin dediğin gibi hocam 15 gün dursun sonra yine aynı bi 20 numara daha takalım bi 15 günde o dursun dedim olmaz dedi nedenini bu sabit sondaya en fazla 20 gün kalabilir oda aşırı hijyen şart dedi çünkü tehlikeliymiş abi mikrop kapma açısından sen eğer istiyorsan 15 gün dursun ama sonra mutlaka çıkartmamız gerekir dedi benim doktor 1 ay bekletirsem doktorum bana kızar abi

Şimdi taklı olan sonda 16 gün kalsın. Sonra yenisiyle değiştir, bi 15 gün de o kalsın. Yani toplamda 1 ay kalacak. Arada değiştirdiğin için sorun olmaz...

Aynen bu dediğim gibi yap. Eğer erken çıkartırsan üretra iyileşmemiş olur ve kısa sürede yine kanama-tıkanma olur.

Yahu insanlar zorunluluktan dolayı ömür boyunca sabit sonda kullanıyor... Sen dediğim gibi yap ve kurtul bu dertten kardeşim :)

Bülent abi merhabalar bugün sabit sonda da 18.günümdü dün doktorumla görüştüm yarın gel sabit sondayı çıkaralım inşaallah enfeksiyon kapmamışsındır dedi ve bizde bugün gittik doktorum sabit sondayı çıkardı şuan pek üstüne oturmuyorum oturunca biraz acıtıyor şuan evdeyim hastaneden geldikten sonra idrar boşaltımıda yaptım her hangi bir zorlama yada kanama olmadı idrar boşaltımını rusch care 14 numara sonda ile yaptım çıkartırken biraz acıttı ama bi kaç gün sonra o da geçer heralde değilmi bide abi rüsch care 14 numara sondayı bi problem çıkarmaması için 2 hafta kadar kullanıp ondan sonra kaymakamlığın verdiği sondaya geçmeyi düşünüyorum
ve birde 12 kullanayım bundan sonra sürekli yoksa 14 numara mı kullanayım
abi ilgine alakana çok çok teşekkür ediyorum saolasın abi

14 kullan.
Kanama ya da zorlama olmadığı sürece de 14 kullanmaya devam et. Ne kadar kalın kullanırsan daralması o kadar az olur.
rüsch care değil de hi-slip plus kullan bence. O daha kaygan gibi...
C vitamini takviyesi yap. Günde 500-1000 mg c vitamini talleti kullan. Hem üretradaki iyileşmeyi hızlandırır hem de idrarı kristalize ederek enfeksiyon oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Merhaba Bülent Abi nasılsın senden bir ricam var abi senin sonda raporunu buraya koyabilirmisin ben yeniden rapor çıkarttıracamda o yüzden biliyorsun kaymakamlıkla bir orta yol bulamadık o yüzden sigorta başlatıp sondaları sigortan temin edecem inşaallah bide benim raporu günde 4 tane diye yazmış doktor benim baya bi sonra haberim oldu günde 4 tane olduğundan kaymakamlığa gide gele gide gele farkına varmamışım yani yeniden rapor çıkartmam lazım günlük 4 tane yetmiyor abi senin raporu buraya koysanda bende aynısını yazdırsam doktora çok iyi olur kusura bakma sanada zahmet veriyom şimdiden teşekkür ederim abi sağolasın

Bülent Abi merhabalar teşekkür ederim abi ilgilendiğin için saol sabit sonda çıktıktan sonra 4-5 gün kadar hafif bir kanama oldu artık kanama yok ameliyat olmadan önceki durumuma bakınca evet daha iyiyim faydası oldu sondayı takarken baya zorlanıyordum ama şimdi her hangi bir zorlama yok çok şükür doktorumda bir dahaki sefere iyice daralmadan gel ki işimiz daha kolay olsun ameliyat'a gerek kalmasın dedi yani şimdilik iyiyim her hangi bir zorlama yok kanamada yok bir sorun yok yani çok şükür hatta şuanda sosyal aktivitelere katılıyorum abi özürlülere yönelik çorap kursu var bizim burada bende ona gidiyorum o yüzden pek zamanım olmuyor bilgisayar başında onun içinde pek giremiyorum sitemize

Sonda girmemesi nedeniyle kullanılan sabit sonda üstüne bir sorum var: Sabit sonda illa da sonda torbası ile beraber mi kullanılmalı? Bunun yerine, sabitin agzını tıpayla kapasak, sonra TAK yapar gibi tuvalet gideceğimiz zaman çıkarsak? Mesane de tembelleşmemiş olmaz mı? Bir zararı var mı?

Bir de sabiti ne kadar sürede yenilemek lazım, 15 gün mü?

Teşekkürler

Tabii ki torba takılı olacak diye bir şart yok. Yeter ki torba yetiştirene dek sızıntı olmasın...
Ve, sabit sonda kullanımında zaten idrarın sürekli torbaya akmaması gerek. Basit bir mendal/maşa/tıpa ile idrar akışının kesilmesi, sıkışında açılması ve mesanenin boşaltılması, sonra yine kapatılması gerek. Böylece mesane kapasitesi sürekli akış nedeniyle küçülmemiş olur. Bu konu cidden yaşamsal önemdedir. Aksi halde zamanla mesane kapasitesi çok çok azalır.

Evet, sabit sonda en geç 15 günde yenilenmeli.

Merhabalar Bülent abi nasılsın abi öncellikle çok teşekkür ederim beni merak edip halimi hatırımı sorduğun için çok şükür iyiyim bi problem yok şimdilik hamdolsun. sitemize pek giremiyorum çalıştığım için o yüzden mesajını yeni farkettim abi özür dilerim biraz geç oldu ama inşallah bana kızmamışsındır.

abi senin hakkını ödeyemem beni yönlendirdin sayende daha sağlıklıyım doktorumla sürekli irtibat halindeyim o da soruyor herhangi bir olumsuzluk var mı diye. şimdilik gayet iyiyim hiç bir problem yok çok şükür. ameliyat olmadan önce gerçekten çok zor günler geçirdim ve ameliyat olalı yaklaşık 1,5 yıl oldu ve şu ana kadar bi problem söz konusu değil abi sayende

ve benim gibi sorunu olan arkadaşlarıma da tavsiyem bir an önce üretra darlığı ameliyat'ı olmalarıdır.

Allah her kezin gönlüne göre versin inşallah.

saygılarımla...

Üst Alt