Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olan 657 4/C memurun emekliliği..?

bsrozbycyl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba 18 yıllık memurun.Işe sağlam statüde girdim.Sonradan ülseratif kolit oldum ve 2 yıl süreli %50 engelli raporu ve buna bağlı olarak 3. Dereceden vergi indirimi aldım.Özellikle son iki yıldır neredeyse yılın 5 ayı çalışamıyorum(izin,rapor,yatış).Ayrıca ilaç tedavisi olarak kullanılabilecek en son sıradaki ilaçları kullanıyorum.Sizce erken emekli olabilir miyim?Erken emekli olursam gelirimde çok fazla kayıp yaşar miyim?

bsrozbycyl

Sonradan engelli olan memurlar 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabi olarak emekli olurlar. Bunun şartları şu şekildedir:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Yani tam 18 yılsa süreniz, 6480 şartını dahi karşılıyorsunuz. Bu da emekliliği hak etmişsiniz anlamına gelir.
Ancak raporunuzun 2 yıl süreli olması risk. Zira 2 yıl sonunda maaşınızın kesilmesi söz konusu. Bu göze alınmayacak bir risk. Önerim, mümkünse, süre kısıtlaması olmayan yeni bir rapor almanız ve o rapora istinaden 5510 geçici 4. maddeye göre emeklilik talep etmeniz.

OturanBoğa Hocam aynı durum bende de oluştu . 1999da engelsiz olarak 657ye tabi öğretmen olarak atandım. görevimde 20. yılın içindeyim . Bugün heyet raporu aldım bipolar bozuklukdan %40 verdiler ama 1 yıl süreli ben bu raporu emekli olmak için aldım. Bugün baştabiplik süreli raporla engelli emekli olamazsın dediler. çünkü seneye belki engel durumun yüzde 40ın altına iner o zaman ne olacak dediler. emekli olman için raporun süresiz olması gerekli dediler. bu durum moralimi çok bozdu. oysaki bipolar bozukluk geçen bir hastalık degil ve kısmen düzeldi zaten 20 yıldırda tedavi görüyorum :( . Hocam sizin dediğiniz kesin bilgimi olabilir miyim ne dersiniz...

ATABEYİ ben de emniyette memurum engelli raporu almak istiyorum ne yapmam ilk nereye müracaat etmem lazım benim de organik olmayan psikotik bozukluk rahatsızlığım .

bir yıl sonra deneyin bir yıl sonra sürekli verirler puan taplosunda pipolar 1 yıl kontrol gerektirir der sonradan sürekli vermek mecburiyetinde doktorlar kafasına göre vermiyor bu işler kanunla nizamla olur doktorun eline kalsa yandık

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! organik olmayan psikotik bozukluk teşhisi kondu bana da tabii daha önce Manisa da yattım ayrışmamış şizofreni teşhisi kondu bana hangi oranda rapor verilir hangi teşhis dikkate alınır ben de engelli raporu almak istiyorum ilk nereye müracaat etmem gerekir memurum .

şizofren taploya göre süreklidir doktorun sürekli vermesi lazım sürekli vermezse doktorla konuşun itiraz edin organik olmayanda şizofren olarak degerlendiriler o genel bir tanımdır psikoz gibi psikotik bozukluk gibi hepsi aynı kapıya çıkar en az %45 alırsınız

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! sağolun cevap için memurum engelli raporu almak için ilk nereye başvuru yapmam gerekir sgk ya falan mı yoksa direk hastaneye mi gideyim nedir prosedür %45 alırsam iyi gerçekten dokuz eylül de de yattım Manisa da ekpriz falan almam gerekir mi hastanelerden .

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! hocam kesin bilgimi bu hakem hastaneye falan başvurmayı düşünüyordum. Bir de bu rapora dayalı emekli olabilirmiyim bilginiz var mı ?

kesin olursunuz gününüz fazla bile hakeme gidin belli olmaz olması gereken benim dedigim gibi hakeme gidin bi şansınızı deneyin derim gelişmeleri paylaşın bizimle burdan

ATABEYİ sağol ne gerekiyor engelli raporu almak için ne istiyorlar memurum organik olmayan psikoz dokuz eylül ve Manisa da da yattım .

epikırizler yatışlar çok önemli kuruma başvuracaksınız kurum sizi hastaneye sevk sonradan heyet rapor tekrar kuruma kurum ankaraya sonradan emekli olur yazısı gelir yatışları epikırizleri kurum ankaraya yollarken raporunuza iliştirin çok faydası olur heyete girerkende onları gösterin %80 alma ihtimaliniz bile olabilir epikırizlere bakarak doktor verir

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! Engelli raporu almak için önce çalıştığım kuruma mı başvurmam gerekiyor onlar sevk edecek hastane ye öyle mi ?

Sağol bunu bilmiyordum söylediğin iyi oldu ben de direk hastane ya da sgk sanıyordum erken emekli olursak ikramiyeyi de alıyoruz değil mi yaş falan beklemeden .

Herkese merhaba 18 yıllık memurun.Işe sağlam statüde girdim.Sonradan ülseratif kolit oldum ve 2 yıl süreli %50 engelli raporu ve buna bağlı olarak 3. Dereceden vergi indirimi aldım.Özellikle son iki yıldır neredeyse yılın 5 ayı çalışamıyorum(izin,rapor,yatış).Ayrıca ilaç tedavisi olarak kullanılabilecek en son sıradaki ilaçları kullanıyorum.Sizce erken emekli olabilir miyim?Erken emekli olursam gelirimde çok fazla kayıp yaşar miyim?

OturanBoğa Hocam aynı durum bende de oluştu . 1999da engelsiz olarak 657ye tabi öğretmen olarak atandım. görevimde 20. yılın içindeyim . Bugün heyet raporu aldım bipolar bozuklukdan %40 verdiler ama 1 yıl süreli ben bu raporu emekli olmak için aldım. Bugün baştabiplik süreli raporla engelli emekli olamazsın dediler. çünkü seneye belki engel durumun yüzde 40ın altına iner o zaman ne olacak dediler. emekli olman için raporun süresiz olması gerekli dediler. bu durum moralimi çok bozdu. oysaki bipolar bozukluk geçen bir hastalık degil ve kısmen düzeldi zaten 20 yıldırda tedavi görüyorum . Hocam sizin dediğiniz kesin bilgimi olabilir miyim ne dersiniz...

2008 öncesi işe girişliler için kendi başına alınan raporda geçerli olur diye biliyorum

ATABEYİ
Süreli raporla da emekli olunabilir, ancak büyük ihtimalle emeklilik de süreli olur ve süre sonunda gerekli oranı tekrar alamazsanız emekliliğiniz iptal edilir.

Lutfen kesin bilgi sahibi olanlar yazsın

ARKADAŞLAR LUTFEN KESİN BİLGİ SAHİBİ OLANLAR YAZSIN VARSAYIMLARLA YANLIŞ YÖNLENİYORUZ

1999 yılında 657ye tabi öğretmen olarak atandım. Fakat sonradan bipolar bozukluk hastalığına yakalandım 18 yıldır bipolar tedavisi görüyorum. 10.01.2019 tarihinde tam teşekküllü hastaneye heyet raporu için şahsi başvuruda bulundum. Hastane %40 bir yıl süreli rapor verdi. 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabi olarak engelli emekli olabilir miyim ? Emekliliğe esas gün çalıştığım zaman 19 yıl 2 ay 15 gündür. Bir diğer bilgi almak istediğim konu . Engelli emeklilik başvurusunda izlenecek olan prosedür nedir.

ATABEYİ

Evet, olabilirsiniz. Ancak SGK'nın da emekliliğinizi süreli olarak onaması çok muhtemel. Bir yılın sonunda emekli maaşının kesilmesi önemli bir sorun. Eğer bu süre sonundaki kontrolde rapor almakta sorun yaşamayacağınızı düşünüyorsanız, emekli olun. Ama az da olsa tereddütünüz varsa ben olsam 1 yıl bekler sonra sürekli rapor alarak o şekilde emekiliğe başvururdum.

OturanBoğa hocam bipolar bozuklukdan %40 rapor aldım fakat benim yaptığım hata iki ay önce sanrısal bozukluk tanısı konuldu ve tedavisi devam ediyor onu belirtmeyi unutmuşum. Rapora sanrısal bozukluğuda ekletmek mümkün olur mu ?

ATABEYİ

Her rapor sürecinde tüm rahatsızlıklar dile getirilir ve buna istinaden toplam oran hesaplanır.

Merhabalar, bir sorum olacaktı,

ben de sonradan engelli olan bir memurum, işe giriş Ocak 2001, şu andaki 1/1 deyim. raporum sürekli, oranı %50 (Bypass ameliyatı+işitme kaybı) 1,5 yıl önce aldım üniversite araştırma hastanesinden,
bu şartlarda emekli olabilirim diye biliyorum, e-sgk' dan alacağım ikramiye ve maaşı da hesaplayabiliyorum.
Sgk sitesinden hesapladığımız bu miktar kesin doğru mudur? sonuçta orada engelli emekliliği diye bir ibare yok. standart normal veriler.

Bir de emeklilik için kurumuma müracaat edersem, Sgk kendi sağlık kuruluna tekrar sevk ediyor mu (5510 geçici 4/6 fıkrası uyarınca) yeni ve sürekli raporumuz olduğu halde SGK Kurum Sağlık Kurulunca yeniden mi değerlendiriliyor.

Bu konularda bilginiz var mı acaba, teşekkürler.

Biz de eşim için engelli raporuna başvurduk. İşe başlarken hiçbir rahatsızlığı yoktu, sonradan çıktı ve çalışamaz duruma geldi. 1993 yılı işe başlama, 2002’de 8 ay askerlik var. Bunun haricinde sürekli çalıştı, 2018 Aralık ayında ücretsiz izne ayrıldı. Tıp fakültesine şahsi başvuru yaptık, rapor sonucunu bekliyoruz. Yanlış mı yapmışız? Kurumun mu sevk etmesi gerekiyordu? Rapor da çıkmak üzeredir. Bilgisi olan yazabilir mi?

m.sakallı

İkramiye hesabının şaşacağını sanmam.
Hayır, normalde sgk üniversite hastanesinden alınan raporu kabul eder, kolay kolay yengiden rapor istemez

Davlumbaz
Kabul etme ihtimali çok yüksek.

OturanBoğa perşembe günü fakülteye çağırdılar, 4 fotoğraf ve kimlik fotokopisi istediler, öğleden sonra heyete çıktı, 10 gün sonra raporu alabilirsiniz dediler. Şimdilik öncelikli uğraşımız rapor oranı 40'ı geçerse dilekçe yazıp görüş istemek. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.

%50 sürekli raporu aldık. Sonradan engelli olan memur ücretsiz izindeyken emeklilik başvurusu yapılabilir mi?

OturanBoğa abim ben de engelli olarak öğretmenlik yapıyorum engelli statüsünde başladım 4 yılım doldu malulen ne zaman emekli olurum???
soruma cevabınız için şimdiden allah razı olsun abim
OturanBoğa %75 raporlym 5 yıl süreli

Üst Alt