Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olan 657 4/C memurun emekliliği..?

Kurumuma dilekce verdim 40 gunde sgk ya anca gitti 20 gundur de e devlette hicbir hareket yok bu kadar yavaslik olur mu ?

Daha saglik kuruluna gidecek ordan bakanliga sonra kuruma bu ne arkadas?

bahadırd biz de yarın başvuru yapacağız, 2 ay sürer en azından diye düşünüyordum. O kadar iyimser olmayayım o zaman.

Bahadırdr bahsettiğiniz süre henüz normal. Benim raporum da dilekçe verdikten aşağı yukarı 40 gün sonra sisteme düşmüş ve onaylanıp gelmesi iki buçuk ayı bulmuştu. Ki sizin sürecinizde bir hafta da bayram tatili oldu. Hatta bu forumda bu işlem nedeniyle 5-6 ay bekleyen arkadaşları da biliyorum. Bir şekilde gelecek. Mühim olan %40 ın altına düşmeyecek şekilde onaylanması. Kolay gelsin.

hazansairi Biz dilekçeye "görüş sorularak emeklilik işlemlerinin başlatılması" yazdık. Tekrar dilekçe vermeyeceğiz diye düşündüm, doğru mu? Dilekçeyi kuruma verdikten sonra bir süre bekleyip e devletten 4-C emeklilik işlemlerini açıyoruz. SGK' ya gidince mi oradan görünüyor? Yoksa SGK'dan rapor onaylandıktan sonra mı görünüyor? Ya da önce rapor onaylanıp gelecek, emeklilik işlemleri ondan sonra başlatılacak, sisteme mi düşecek? Bu kısmı bilmiyorum.

Valla orada ben de anlayamadim gorus diye yazdim dilekcemi ama gorunen o ki bunlar beni emekli edecek maas baglama subeye gitmis yazi artik kurumdaki personel gorus morus demeyip emeklilik yazisi mi yolladi noldu kafam binbesyuz

Bahadırdr sonuçta işlem devam ediyor. En azından dilekçeyi görebiliyorsunuz. Emekli olmak istemiyor muydunuz? Sadece görüş için mi yazmıştınız?

Bu engel orani bu yil ile hakediyorum durumumun incelenmesi farkli kurumlardaki hizmetlerden dolayi emekki olacagim statunun belirlenmesi diye yazmistim

E devletten bakiyorum galiba islemler orada 3 ya da 4 gun sonra dusuyor

4c takipten bakiyorum alo170 aramistim orada yazandan baska bilgi vermediler

Ben eger tamam bu eleman dilekce verirse emekki ederiz diye yazi gelirse duruma bakip hareket etme niyetindeydim aslinda ama bu da fena olmadi

Aklima takilan bisey var yardimci olursaniz sevinirim.Farkli kurumlarda istiraki olan sigortali son olarak devlet memuru ise ve malulen emekli okursa emekli sandigindan emekli oluyor peki benim gibi engelli emeklilik isteyen birisi?Son 7 yil olayi mi gecerli yoksa son kurum mu?

Personel sube aradi bakanlik askerlik durum belgesi istiyor dedi galiba biseyler oluyor ama e devlette hareket yok

OturanBoğa Bülent bey 20 yıllık öğretmenim. Bipolar Bozuklukdan 1 yıllık raporum var.
A- Bireysel başvuru ile alınmış bir rapor bununla emekli olabilir miyim? illaki kurumdan mı sevk gerekiyor ?
B- Bipolar bozukluk düzelmeyen bir hastalık buna istinaden Ankara kontrole gerek görmeden süresiz olarak emekliliği onaylayabilir mi ?

ATABEYİ

1 yıl süreli raporla emekliliği çok tavsiye etmem. Emekli olsanız dahi 1 yılın sonunda ortada kalmak var. Bence bir üniversite hastanesinden süresiz rapor almaya çalışın.

OturanBoğa
Hocam çok zorlanıyorum mesleğimi yaparken. peki bu raporla başvursam Ankara kontrole gerek görmeden süresiz olarak emekliliği onayla ma ihtimali var mı ?

OturanBoğa
Üstad peki bir yıl bekleyip süresi dolunca tekrar rapor için başvurduğumda 2. yılı deyip sürekli raporu verirler mi yoksa yinemi süreli verirler ?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! hocam bu kesin bilgimi?

m.sakallı

Merhaba,
İşyeriniz raporun aslını SGK gönderiyor. Ankara'da SGK Sağlık Kurulunca yeniden bir karar verip .... Şu kadar yılda emekli olur diyor...

ATABEYİ

Bunu bilmek mümkün değil. Ama genelde bir-iki kontrolün ardından sürekli olarak onanır raporlar

Bahadırdr
Elden takip etme gibi bir durum olmuyor mu ? işlerin daha hızlı ilerlemesi açısından ...

OturanBoğa
Bülent bey tekrar merhaba, daha öncede belirttiğim gibi 4-c'li öğretmenim kişisel başvuru ile %40lık süreli rapor aldım. Bu kişisel başvuruyla alınmış raporla emeklilik başvurusunda bulunabilirmiyim ? yoksa rapor kurumun yazısıyla mı almam gerekiyordu? kişisel başvuru ile aldığım raporla başvursam sıkıntı olur mu? Ankara'nın kabul etmeme gibi bir durumu var mı?

Ben elden takip edemedim ,eden var midir ?duymadim.Uzun suruyor islemler evet ama basvuru da cok sabirla beklemek lazim.

ATABEYİ

Kontrol muayenesi ise kurum sevki şart.

Emeklilik açısından ise üniversite hastanesinden alınan raporla işleme başlanabilir. Ama doğrusu ya ben olsam kurum sevkini tercih ederim.

Nuray6141

Hayırlı olsun. Benim raporum da 1 yıl süreli ama ben henüz SGK onayı bekliyorum.
1 yıl sonunda SGK aracılığı ile mi yoksa çalıştığım kurumdan mı sevk alıp gideceğim.
Acaba SGK onayı aşamasında (şu an için söylüyorum) lehime bir değişiklik olabilir mi?
Mesela benim raporum %53 görünüyor ancak internetteki hesaplama araçlarıyla hesapladığımda her yerde %56 çıkıyor

AhmetGS17

rapor yenilemek için sgk'ya gideceksiniz. orası sizi hastaneye sevk edecek. işyeriyle bir bağınız kalmayacak. emekli olmanız durumunda tabi. oranı yükseltebilirler de düşürebilirler de. Kanuna uygun oran verilip verilmediğine bakılır. ya da ek belge bilgi isteme hakkına sahip sgk. Ben de işyerimin dilekçemi Ankaraya göndermesini bekliyorum daha. ne kadar sürer bilgim yok.

Nuray6141

Bende başvurumu yaptım. senin ne durumda e devletten takip edilebiliyor bilgine

Merhabalar. Sonunda aradığım konuyu buldum.
Bende 2005 yılında memuriyete başladım. 2010 yılından beri süregelen bir rahatsızlığım mevcut. 2019 Nisan ayında devlet hastanesinden %46 süresiz engelli raporu aldım.
Ben vergi indiriminin bizim emeklilik islerinde geçerli olacağını düşünerek vergi dairesine başvurdum. Ancak daha sonuç gelmedi. Ama vergi indirimi ile bizim emeklilik işlemlerinin bir ilgisi yokmus sanırım. Ankara maliye oranımi düşürse bile etkisi olmayacak sanırım.
Şimdi ben kaç yilda emekli olabilirim.
Beni tekrar dan rapor almaya gönderirler mi?
Kurumumda engelli kontenjanına geçebilir miyim? Oluyorsa ne yapmam gerekiyor?
Başka bir şey yapmam gerekiyor mu?
Cevap verirseniz sevinirim.

h_k_yavuz

(2008 öncesi memuriyete başlayanlar için)
Emekli Sandığı'na Tabi Sigortalı Olan Engelli Vatandaşların Erken Emekli Olma Şartları Nelerdir?
4C olarak bilinen ve kamu çalışanlarını kapsayan bu sigorta türünde, memurluğa sakat kadrosu ile başlayanlar ve kamu çalışanı olmadan önce yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanlar 15 yıl ve 5400 gün çalışma süresi bitiminde emekliliğe hak kazanmaktadırlar. Ancak burada da bazı hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Kamu çalışanı olmadan önce en az yüzde 40 oranında engel raporu bulunanlar ve yine yüzde 40 oranında doğuştan engelli olanlar 40 raporla erken emeklilik15 yıl ve 5400 gün prim ödemeleri halinde 40 raporla erken emeklilik hakkına sahip olabilirler. İşe başladıktan sonra engelli duruma gelen sigortalılarda ise %50 ile %59 arasında raporu olanlar en az 5760 gün prim, %40 ila %49 arasında engel raporu olanlar ise en az 6480 gün prim ödemeleri halinde erken emekli olabilmektedirler.

Kaynak:
https://www.ssk.biz.tr/engelli-erken-emeklilik-sartlari-2018/

Sürece gelince;

Önce raporunuzu çalıştığınız işyeri aracılığı ile üst kurumunuza göndereceksiniz.
Onlar da SGK'ya gönderip raporun uygunluğuna karar verecekler.
İşte oran değişikliği bu aşamada oluyor.
Genellikle SGK rapor oranlarında değişiklik yapabiliyor.
Eğer bu aşamadan sonra rapor oranınız %40 ve üzerinde kalmayı başarırsa emeklilik hakkı doğuyor.
Ardından gelen cevaba göre bu kez de emeklilik talep dilekçesi yazacaksınız
(Tabi emekli olmak istiyorsanız)
Vergi indirimi 4/c memurların engelli emeklilik işlemlerinde gerekli değil.

Üst Alt