bence doktor, psikolog hikaye arkadaşlar. Sonuçta onlarda para için yapıyorlar işlerini. yani bu gün varlar yarın yoklar. ihtiyacın olduğu zaman yanında olamayabilirler. Benim yanıma haftada bir psikolog geliyordu. muhabbet iyi geliyo insana ama dediğim gibi haftada bir gelince muhabbetin tadı damağınızda kalıyor. yani dizi filmler gibi bişey
Bu konuda en yardımcı olan unsur arkadaş bence. arkadaş derken de yaşı size uygun olan anlamında değil. hani kafa dengi derler ya öyle bi şey. gerçi sizin kafanız nasıl o da önemli.
bu arkadaş dediğim seni bulunduğun durumdan alıp götürebilmeli. sana engelin için acımamalı aksine engelin ile geyik yapabilmeli.
Birde şu teselli vermeye çalışanlar yokmu, örneğin bana 6 sene oldu hala teselli veriyolar
genelde bu arkadaşlar yaşı büyüklerden oluşuyor. ama şu açıdan düşünürsek bu gruptakiler de size yardımcı olabilirler; sizi bulunduğunuz psikolojik durumdan alırlar daha berbat bir havaya sokarlar sonrada çekip giderler. böylelikle en azında havanız değişir
bir de çevrelerinden etkilenen arkadaşlar için takmayın size bakanları diyeceğim ama her zaman bu mümkün olmuyor. ama ben hep şöyle düşünüyorum; onlarda bizim yerimizde olabilirler. sonuçta kimimiz doğuştan böyle kimimizde sonradan olma.
amaaaa sadece arkadaşta tek başına yeterli değil. aslında önemli olan şu beyin dediğimiz illeti meşgul etmekte yatıyor herşey. Zaten onu meşgul ettimi tüm bedenimiz olsada olur olmasada olur! bunun içinde dediği gibi sadece arkadaşla olmaz bu iş.. ek olarak insan bahçesi varsa çiçeklere, böceklere merak salmalı, edine biliyorsa kedi köpek beslemeli, bilgisayar oyunlarına dadanmalı. gibi... yani her an kafamızı meşgul edebilmeliyiz.
haaa bu arada erkek arkadaşlar için olacak bu; bulabilirseniz şöyle güzel sözler yazıp söyleyebileceğiniz bi kız, işte o zaman ayaklarımmı yok, kanatlarım mı var, engel ne demek, ben kimim, saat kaç, kime oy versem yada vermesemmi, dışarda mevsim yaz mı... gibi garip sorular geliyo insanın aklına. işte o zaman sizi rahatsız eden unsurlara "aradığınız kişiye ulaşılamıyor" diye bir ses gelir
o kadar şey yazdım ama yeni farkettim; AŞK bu derdinde çaresiymiş
vay arkadaş bu da reçeteye yazılmıyor. ( heyete girsek yazarlarmı acaba
)
kısacası benim fikrim insan her daim kafasını meşgul etmeye çalışmalı. ama en son dediğimizi bulabilirsek hayat dediğimiz de yaşanmaya değer olur..
ama her şeye rağmen sonu olan bu hayatta üzüntü biraz gereksiz kalıyor!
arkadaşlar karma karışık yazdıysam kusura bakmayın. benim de ellerimde problem var yani kafamdan geçenlerin hızına ellerim yetişememiş olabilir... herkese saygılar