Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobik olan kim var?

Eskiden SF buluşmaları olurdu. Şimdilerde buluşma düzenleyen olursa katılmayı isterim, güzel günlerdi.

[FONT=sans-serif]Sosyal Fobi mi tam olarak bilmem ama kendimi bildim bileli özellikle samimi olmayan ya da resmi ortamlarda hep sıkıntı basar beni rahat olamam sanki yanlış bir şey yapmışım ya da bana bakıyorlar gibi gelir bir çay ,kahve bile içemem sanki o an biri bana bakarken elim titrerse korkusu yaşarım sıkıntıdan ve gerginlikten bazen terlediğim bile olur heyecanlı olurum sakin olamam ortamdan bir an önce uzaklaşmak isterim hatta sosyal statü olarak benden aşağıda olan insanların yanında bile pek rahat olamam öz güven sorunu mu bu bilmiyorum ama neden öyle olsun ki bulunduğum ortamlardaki insanları kendimden üstün görmüyorum üstelik değiller de zaten bu durumumun asıl sebebi nedir acaba ?[/FONT]

Bende kafe ortamları gibi yerlerde elimi kolumu koycak yer bulamam. Hatta sandalyeye özellikle yamuk oturup bi tarafına kendimi sabitlerim rahat olamam etrafa bakmam pek. Lisede utangaçtım bayağı öncesinde bişey yoktu. Sonra karışık gitti. Ama benim asıl sorunum okb yemek yiyememek oyun oynayamamak evlenememek + üçharfli şüphesi var. Ama gerektiğinde kendimi sıkıyorum kendimi rahat bırakıyorum önemli anlarda... dün çok uzun zmn sonra simit yedm okb ye şans tanıdım ama daha yemem uzun süre. Çok uzun süredir et yemiyorum örnek vermek gerekirse 8aydır toplasam 1kilo et yemedm. Ama insan alışıyo herşeye fazla bi önemi yok bigün bitse hayırlısıyla...

Bence bir insan kendinde ne görüyorsa çevresine de o ışığı yansıtır. Ben suratı asık dolaşan insanlara toplumda tahammül edemiyorum. enerjiye inanan biri olarak pozitif olan kişiler ortamı daha renkli hale getiriyor. Espri yeteneği de sosyal çevreye farklı bir ahenk katıyor. Kendinle barışıksan fobin değil, hobin olur.🙂

*Sevgili*
Gayet öz güveni yerinde birisiniz. nerden biliyorsun derseniz? Yazı, kişinin aynasıdır burdan biliyorum. 😊 Her yaşta çabaladığımız zorluklar mutlaka vardır, olacaktır da. Önemli olan zorlukların üstesinden gelme gücünü, inancını kaybetmemek.

Nurtan

Teşekkür ederim. Herkes öyle sanıyor ama gel bir de bana sor :) Sorun şu ki, aslında içsel olarak son derece özgüvenli biriyim ama bunu dışa yansıtmakta sorun yaşıyorum. Anladığım kadarıyla düşünceler gibi duyguları da içselleştiriyoruz ve belli bir süre sonra bu olumsuz duygular otomatikleşiyor. İşte, insanın otomatikleşmiş her duygu, düşüncesi gibi olumsuz olanı da değiştirmesi çok zor oluyor.

*Sevgili*

İçim beni, dışım seni yakar diyorsun. Rica ederim 😊 hep günlük- güneşlik havamız olunca da, hani yağmuru diyeceğiz. Olumsuzluklar da bazen, olumluya gitmenin yolunu açabilir. belli mi olur?

Başkalarının ne düşündüğü falan konusu apayrı bir konu başlığı olur zaten sana evlenmelisin falan diyen büyük ihtimal evlidir evlendiğine de pişmandır seni de kendisi gibi görmek ister bu tip örnekler çoğaltılabilir ev,araba,eşya bu tip harcamalar da genellikle hep başkaları için yapılır bu yüzden toplumun giderek bireyselleşiyor olması iyidir herkes tektir zaten hayatta yapmacık ortamlara lüzum yok faydaları var mı yok zararları var mı o biçim hemde aman uzak dursunlar o zaman daha iyi .

nermin54 saçıyla sürekli oynayan kadınların genelde mutsuz oldukları söylenir tabii ne kadar doğru bilmiyorum .

Üst Alt