Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikoz teşhisim var. Şu sıralar hastalık dalgalı seyrediyor. Ortamda 3.kişi olduğunda ve sohbet ettiklerinde kötüleşiyorum benim gibi olan biri sadece tek kişiyle mi konuşmalı? Tamamen izole olunca yine kötüyüm.
Her türlü hastayım sosyalleşsem de sosyalleşmesem de. Bu durumumu bilmeyen insanlar davranışlarımı yanlış yorumlayabiliyor. Sizler hasta olduğunuzu bilmeyen insanlarla durumu nasıl idare ediyorsunuz
@Ahmet T, Doğru. Üniversiteye gidenlerin büyük çoğunluğu eğitim için değil sosyalleşmek için gidiyor. @Pickle, kendini o gruptan izole edip asıl amaca odaklan mesela. tatildeyken de ders çalış. en fazla inek derler nedir yani
@Pickle,
Ben de kalabalık ortamlara hiç girmek istemiyorum.Kalabalık arkadaş grubu gibi bir ortama girsem,okul gibi mesela hastalanırmışım gibi geliyor.Tabi ki böyle hissediyor oluşumun sebebi benim okul yıllarımda yaşadığım travmalarla ilgili olabilir.Uzun yıllardır arkadaş anlamında net ortamı haricinde kimseyle iletişim kurmadım.
Sadece çarşıya,pazara falan gidiyorum.Pazar bazen çok kalabalık oluyor ve beni rahatsız ediyor ama seçme şansım yok zaten.Evin alışveriş işi yapılmak zorunda.
Sen herşeye rağmen elinden geldiğince kendini toplumdan soyutlamamaya ve arkadaş ortamlarında bulunmaya gayret et bence.İnsanlardan büsbütün uzaklaşmak sana belki daha rahat hissettirir ama iyileşme kaydetmene mani olur diye düşünüyorum.
Kalabalık arkadaş gruplarına katılmana gerek yok ama insanlardan tamamen kopma.
Fare deneyi var bununla alaklı. Fareyi uyuşturucu bağımlısı yapıyorlar. Sonra diğer farelerin yanına konulunca ,bir nevi sosyalleşince, uyuşturucu bağımlılığını yeniyor.
Annem babam af çıkacakmış okula geri dön diye ısrar ediyor ben dersleri veremem yani kendimi biliyorum zor dersler yapamam ama sosyalleşmek için okula dönesim var ama yine mezun olamazsam bu sefer daha mı kötü üzülürler
@osmangazi, farelerle ilgili bir deney hatırlıyorum ama orada zorla uyuşturucu verilmiyor. Rat park deneyinden bahsediyorsan orada dediğin gibi tek bir farenin topluluğa katılması teması yok. Tam tersi izole kafeste yaşayan ayrı bir topluluk var ve diğer tarafta da kisitlanmamış doğal ihtiyaçlarini giderebilen serbest bir topluluk var. Yani deneyin anateması sosyalleşmenin gücü değil, kısıtlanmanın getirdiği yıkım.
@Pickle,
Dünya hali iyi insanlar da var kötü insanlar da var dünyada.
Öncelikle daima,merhametli,insan sevgisi dolu ve iyi düşünceli insanlarla karşılaşmanı diliyorum.Öyle insanlarla muhatap olmak insana moral ve umut verir.Moral ve umut ise her türlü hastalığın manevi ilacıdır.
Sen yazılarından anladığım kadarıyla iyi kalpli ve zeki bir kardeşimizsin.Sana iyi gelmeyen negatif insanlarla hiç muhatap olma ama yanında olduğunda huzursuz hissetmediğin,anlayış sahibi olan insanlardan da kopma.
Dozunda olduğu müddetçe sosyalleşmek kimseye zarar vermez