Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifida için hangi oranda rapor alabilirim?

Landish

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
Spina bifida sonucu yaklaşık 15 ameliyat geçirdim, her iki ayağımdaki pesikonovarus ameliyatlar serisi sonucu kısmen düzeltildi, sağ ayağımda düşük ayak problemi var (düz zeminde takılıp düşüyorum) , çekiç parmak-pençe parmak, yine sağ ayakta pescavus( pençe ayak) her iki bacakta dizden aşağı aşırı incelik ve kas atrofisi var. Çok çabuk yoruluyorum, destek almadan merdiven çıkamıyorum.
Ve en önemlisi büyük abdestimi kontrol edemiyorum, hatta hiç hissetmiyorum. İdrar kontrolüm çok zayıf, kaçırmalarım oluyor. Sık sık enfeksiyon geçiriyorum.

Ayrıca yapılan küçük bir ameliyattaki hata sonucu bir kolumda his kaybı mevcut, kas kontrolümde problem yok ama sıcak/soğuk/acı hissetmiyorum.

Haftaya sağlık raporu için başvuruyorum, sizce % kaç rapor alabilirim?

Maluliyeti gerektirecek oranda rapor alacağınız kesin. Tuvalet kontrolünün olmaması bile tek başına bunu sağlar...
Siz ne için almak istiyorsunuz bu raporu?

bende sipina bifida hastasıyım %80 raporum var ama yazdıklarına göre aramızda farklılıklar bulunuyor... Allah yardımcın olsun

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Raporu, vergi indirimi - erken emeklilik için istiyorum, bununla ilgili olarak defterdarlıktan sevkimi isteyeceğim. Şu an çalışıyorum ama özellikle son 2-3 yılda oldukça zorlanmaya başladım.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %60 ve üzeri alacağınız kesin, ama %80 ve üzeri olur mu, bundan emin değilim.
Rapor almaya gittiğinizde büyük-küçük tuvaleti kendi başınıza yapamadığınızı ve yürümekte zorluk çektiğinizi belli edecek şekilde davranın. Aksi halde "adam yürüyor, taş gibi maşallah" deyip gönderiverirler!

%40 ve üstü alabilirsem sevineceğim.
Ben elimden geldiğince çalışmak istiyorum zaten ama ne kadar çalışabilirim onu bilemiyorum. Daha önce çalıştığım işyerinden düz zeminde 2 kere takılıp düştüğüme şahit oldukları için işten çıkarmışlardı... Satış bölümünde çalışıyordum, müşterilerine karşı firmanın imajını zedelemiyeyim diye herhalde!
BU arada idrarımı kendim yapabiliyorum ama her zaman kontrol edemiyorum, diğerini ise dediğim gibi hiç hissetmiyorum. Bakalım ne olacak...

Bu arada gaita inkontinansını tespit etmek için yapılan testler var mı, bilgisi olan var mı? Bana bununla ilgili daha önce herhangi bir test yapılmadı, tedavi de görmedim. Şikayetimi söylediğim doktorlar bunun spina bifidanın sonucu olduğunu ve bu şekilde devam edeceğini söylemekle yetindiler.

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumdasınız. Bu yanıyla %60 ve üzeri rapor alabileceğinizi düşünüyorum.

1- PARAPLEJİ, DİPLEJİ, TETRAPLEJİ ve AĞIR PAREZİLER:
Vasküler, enfeksiyöz, travmatik, toksik, tümöral veya benzeri nedenlerle oluşan omurilik hasarı sonucu meydana gelen pleji ve pareziler veya bunlara bağlı oluşan anal inkontinans veya daimi sonda kullanmayı gerektiren idrar inkontinansı

Anal inkontinans durumunda "tanı özel yöntemlerle anal kanal sfinkterlerinin işlevleri ölçülerek konur".
Anal inkontinansın tanısında nelerden yararlanıyoruz?
Hastanın değerlendirilmesinde öncelikle çok iyi bir hikaye alınmalıdır. Çünkü Anal İnkontinans problemi olan hastalarda, fiziksel problemlerin yanında psikolojik sorunlar da görülebilmektedir. Bu yüzden, başvuru esnasında hastaların şikâyetlerinin çok iyi bir şekilde sorgulanması gerekmektedir. Çoğu zaman hastalar problemlerini gizli tutmaya çalışmaktadırlar. Daha sonra çok iyi bir fizik, nörolojik ve anorektal muayene yapılmalıdır. Nihayet barsakların ve makat kaslarının durumunu ortaya koymak için bazı tetkikler yapmak gerekecektir.
- Makat içi ultrasonografisi
- Makat ve rektumun dinlenme ve sıkma anında basınç ölçümleri (anal manometri)
- EMG (elektromyografi) tetkiki
- Endoskopik inceleme
- Radyolojik tetkikler

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Bülent Bey

selam landish.geçmiş olsun arkadaşım ben %75 oranında falan alırsın diye düşünüyorum raporu. Ama mutlak bir nöroloji doktorunun seni görmesi lazım. Bülent beyin dediğine görede ayrıntılı bi şekilde özellikle nöroloji dr una durumunu anlat burda yazdığın gibi.
Ayrıca bu gaita inkontinansı için bir üroloğa danış bulunduğun ilde D.H bir doktora danış sanırım üniversite hastanelerinde yapılır. Bunun için Ankaradaki Gazi Üniversitesine de gidebilirsin.
.Ben devlet hastanelerinde olabileceğini sanmıyorum. Olsa da güvenli olmaz baştan savma olur diye düşünüyorum. En iyisi Ünversite hastanesinde yaptırman.

sevgilerimle.
Allah cümlemize şifa versin inşallah.

Raporu almak için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurmayı planlıyorum. Büyük bir hastane olduğu için Bülent Bey'in bahsettiği tetkikleri yapabilecek donanımları vardır diye düşünüyorum. Zaten sadece benim beyanımla herhangi bir derecelendirme yapmazlar, muhakkak tespit edilmesi gerekiyor. Umarım bir aksilik çıkmaz.

Şişli Etfal'in omurilik yaralanmaları ve rapor konusunda sorunsuz bir hastane olduğunu duyuyorum...
Gelişmeleri buraya yazarsanız başka arkadaşlar için de yararlı olur...

Merhaba benimde çorba da tuzum bulunsun;)
spina bifidalıyım raporum %85
tahminim %70 in üstünde olur sana verecekleri rapor..

Gelişmeler konusunda sizi muhakkak haberdar edeceğim.

mrb öncelikle geçmiş olsun bende seninle aynı durumdayım arkadaşım ve iki yıl önce vergi indirimi için aldığım raporda %74 verilmişti bana eğer değişiklikler yapılmadıysa seninde o oranlarda alacağını düşünüyorum. kolay gelsin

Merhaba Arkadaşlar,
Raporumu bu sabah aldım; %76 vermişler! Bu oranı Beyin Cerrahi uzmanı verdi, ortopedi, fizik tedavi ve nöroloji de uygundur şeklinde görüş bildirdi.

Hayırlısı olsun arkadaşım:)...
ben demiştiiim;)

Selam arkadaşlar,

Vergi indirimi yazım bugün nihayet elime ulaştı. %76 olarak Ankara'ya giden raporum %76 olarak onaylandı. :)
Mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. Bana yorumlarıyla destek olan herkese teşekkür ederim, ayrıca haklarım ve izlemem gereken yol konusunda inanılmaz bir bilgi kaynağı olan engelliler.biz sitemize de kocaman bir teşekkür!!!

Landish ; hayırlı, uğurlu olur inşanlah, erken emekli olabiliyormusunuz prim ve gün süreniz tamammı.Raporunuz birbucuk ay gibi zamanda gelmiş Ankaradan, bende hastaneden %60 almıştım, ay başında gitti evraklar Ankaraya , darısı benim başıma :)

Faruk34 ;

Teşekkür ederim, darısı başına. Raporum 30 Nisan tarihli, Vergi Dairesi'nden cevap bugün geldi, yani 2,5 ay sonra. Ben sonucu Ankara'yı arayarak telefon ile öğrendim 2 hafta önce, aslında Ankara'daki Sağlık kurulu raporumun onayını 17 Haziran'da göndermiş vergi dairesine.
Seninki de gönderildiği gibi onaylanırsa 2.ci dereceden değerlendirileceksin.
Benim emekli olmama 5 yıl kaldı inşallah :) 5 yılın sonunda hem sigortalılık sürem (17 yıl) doluyor hem de prim günü sayım dolmuş olacak. Ha gayret bakalım :)

Bende spina bifida hastasıyım %70 ve üzeri alan arkadaşlar tekerlekli sandalye mi kullanıyorlar.

Ben %76 aldım biliyorsunuz... tek baston kullanıyorum sadece.

Ben de spina bfida (myelomeningosel) hastasıyım, her iki ayak ve parmaklar hareketsiz, ev içinde tek dışarda ise çift koltuk değneği ile yürüyebiliyorum, uzun yürüyüş yapamıyorum, trabzanı olmayan merdivenleri inip çıkamıyorum, tek koltuk değneği kullandığımda yüksek bir kaldırıma çıkmak bile problem oluyor. 2007 de Ankara'da %33 rapor vermişlerdi. Şimdi yeniden (bu kez Balıkesir'de) hem emeklilik hem ehliyet için rapor çıkartacağım. Sizin tahmininize göre nasıl bir sonuç çıkar, %40 ve ÖTV indirimi alabilirmiyim?

alınmış kese hala hastalık sayılırmı ben anlamadım? sız aldırıdınız mı yada aldırmadyısanız bu teshısı nasıl koydunuz?ben 30 senne once aldırıdım ama doktorlar rapor alırken bakmıoar bıle gozlerıne sokmak laızm heralde ,sfına+skolyoz +polıo sekeli %40 anlayan varsa berı gelsın:mad:

ender72,

Rapor alırken seni mutlaka beyin cerrahisi uzmanı değerlendirmeli ve raor yönetmeliğinde omurilik hastalarının değerlendirildiği bir bölüm var ona göre rapor oranı vermeli.
Ortopedi değerlendirirken çok farklı değerlendiriyor ve verdiği oran çok düşük oluyor. Rapor çıkartırken farklı branşlara muayene olman gerekiyor ya, ilk önce beyin cerrahisine muayene ol, sonra fizik tedaviye en son ortopediye.
Ben rapor çıkartırken mesela (2 kez) , o dönemde baston kullanıyordum sadece kısa mesafeleri zorlukla desteksiz yürüyordum ve son yönetmeliğe göre yürüme için %40 verdi beyin cerahıı, fizik tedavi uzmanı da onayladı. Ortopediye sıra geldiinde bu oranın cok odlugunu ona kalsa %15 ciavrında olacağını söyledi. Ama bizimhastalık (spna bifida) omurilik cerahisinin alanında olduğundan beyin cerrahını verdiği oranı onaylamak durumunda kaldı.
Ayrıca, idrar ve büük tuvaletle ilgili sıkıntıların varsa mutlaka ama mutlaka belirtmelisin!

musty35,
Rapor oranı hastalığına göre değil, hastalığın sende bıraktığı etkilere göre veriyorlar. Bu sebeple aynı hastalık ta olsa rapor oranlarımız farklı oluyor. Seni de bence, yukarıda yazdığım gibi öncelikle beyin cerrahı değerlendirmeli. Onlar yönetmelikte farklı tablo kullanıyorlar. Ortopediye işin kalırsa rapor oranı cok düşüyor.

merhaba bende sipina bifida hastasyım idrar kontorolüm yok ayakta fazla kalamıyorum eğilemiyorum ayrıca bi kalçam ötekine göre küçük sizce ben kaç oranında rapor alabilirim ?

Benim raporum %75 ile gitti ve %75 ile düşürülmeden vergi indirimim onaylandı.

Merhaba,
Ben de Spina Bifida hastasıyım. 7 ameliyat geçirdim şimdiye kadar. Sırtımdaki kese 2 günlükken alınmış ve en sonunda sağ ayağımda bir problem kaldı. Ayağım çok fazla yamuluyor. Bu yüzden 7-8 yıl kadar cihaz kullandım. Sonra da bu yamulmayı geçirmek için bileğimden ameliyat oldum ama tabii ki yamulma sıfıra indirgenemedi. Çok fazla yamulduğu ve maalesef üzerine yüklendiğim için ayağımın altında kemik oluştu ve üzerinde çok büyük bir nasır oldu. O nasır da şişiyor, kan topluyor ve canımı yakıyor. Üniversite eğitimi aldığım için ister istemez çok fazla koşuşturmak zorunda kalıyorum. Fakat iş hayatımda bu kadar koşturmaktan korkuyorum. Çok fazla ayakta kalamıyorum ve çok yürüyemiyorum. Ayağımdaki platinlerim sıkıştırıyor ve bazen bütün hepsi bir anda oluyor dayanılmayacak kadar acıyor. Merdivenleri çıkarken zorlanıyorum. Herhangi değnek vb. Kullanmıyorum ama çok yorulduğumda birinin koluna girme ihtiyacı duyuyorum. Karlı ve buzlu havalarda korka korka yürüyorum ayağımdaki his kuvveti az; hava soğuk olunca platinlerden dolayı bu his kuvveti daha da azalıyor. Sırtımda çıkıntılık var. Sorunlu olan sağ ayağımda ise 2.5 cm kısalık ve incelik var. Kalçamda da aynı şekilde incelik var. Allah'a çok şükür ki tuvalet problemim yok. 22 yaşındayım Ankara'da yaşıyorum ve engelli raporu almak istiyorum. Sizlere de danışmak istedim. Sizce alır mıyım? Alırsam yüzde kaç alırım?

Üst Alt