Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifida için hangi oranda rapor alabilirim?

Spina bifida

spina bifida Hastasıyım fizik dr . Sağ tibia atrofisi ayak Bilegi ve ayak parmaklarından Şekil bozukluğu var .(tek desekli kısa yürüme cihazı kullanmaktadır .
Tablo 3.4 hafif yürüme %18 yazdı
Üroloji %39 yazdı .! Beyin cerrahi kaldı
Bugün Mr girdim sonucunu bekliyorum z. (Büyük tuvaletimi tutamıyorum ve Küçük tuvaletini tutamıyor ) raporluyum mu %80 geçer mi arkadaşlar cevap bekliyorum .
(Beyin dr . MR L5 vertebra korpusu hizasında posterior elemanlar opere izlenmiş olup bu seviyede spinal kanal
Postoperatif olarak genişlememiştir.
Kauda equnia lifleri postoperatif alana doğru posteriora uzanmaktadır (myolosel ) .

Selim12

Ürolojinin %39 vermesi saçma. Büyük-küçük tuvaleti kontrol edemeyen kişiye bu oran düşük. Belki de beyin cerrahı verecek ona oranı. O da %60 olur (Mesanenin refleks veya istemli kontrolü yok: % 60)

Öyle olursa, 60+39+18 =%80 yapar.

merhaba bende doğuştan meningoselliyim 10 günlükken ameliyat olmuşum 7-8 yaşlarında ikinci ameliyatı olmak için hastaneye yattım bir hafta sonunda heyet ameliyattan vazgcti yürümemde yada başka bir sıkıntım olmadığı için yapmayalım denilmiş şuan 30 yaşındayım 3 sene önce doğum yaptım amelşyat bölgemde ağrılarım oluyor o yüzden doktora gittim samatya devlet hastnesi kontrol altında devam etmeniz gerkiyor dedi çam sakuaraya yönlerdi randevu düşüremedim bacaklarımda sıkıntı yok yürüyütyorum belimde agrı var birde çok dik yürüyemiyorum belim ağrısı bazen bcaklara vuruyoe meningoselimden dolayı rapor alabilirmiyim acaba birde bizlere orrtopedik mi engelli raporu veriliyor. emekkllilk ve araç alımda kulanabiliymiyiz ortopedkik enggeli raporunda gliba oranın önemi yokmuş yüzde 30 da olsa ortopek olnca araç alınıyrmuş gliba

SON EMARIMDA AŞAĞIDA,

Bulgular
SAYIN MESLEKTAŞIM;Bulgular:KONTRASTSIZ LOMBER MRG İNCELEMESİLomber lordoz normaldir.L5 vertebrada sakralizasyon vardır.Tüm vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal yoğunlukları tabiidir.L4-5 diskinde; diffüz bulgingizlenmektedir.Diğerdüzeylerde intervertebral disk yükseklik ve sinyalleri tabii olup, posterior konturları düzenlidir.Nöral foramen genişlikleri tabii olarak izlenmiş olup, nöral kökler serbesttir.Herniasyon bulgusu, spinal korda ya da kök basısı izlenmedi.Konus medullaris L1 vertebra düzeyinde sonlanmaktadır. Filum terminale serbesttir.İntra ve ekstradural kanal içi kitle tespit edilmedi. L5 vertebrada sakralizasyon vardır. L4-5 diskinde; diffüz bulging izlenmektedir. Değerlendirme: 44 İmza: Rad.Uzm.Dr. Savaş KARAKOÇ Dip. No: 1896 Tescil No: 68461-96775

Sonuç ve Öneriler
SAYIN MESLEKTAŞIM;Bulgular:KONTRASTSIZ LOMBER MRG İNCELEMESİLomber lordoz normaldir.L5 vertebrada sakralizasyon vardır.Tüm vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal yoğunlukları tabiidir.L4-5 diskinde; diffüz bulgingizlenmektedir.Diğerdüzeylerde intervertebral disk yükseklik ve sinyalleri tabii olup, posterior konturları düzenlidir.Nöral foramen genişlikleri tabii olarak izlenmiş olup, nöral kökler serbesttir.Herniasyon bulgusu, spinal korda ya da kök basısı izlenmedi.Konus medullaris L1 vertebra düzeyinde sonlanmaktadır. Filum terminale serbesttir.İntra ve ekstradural kanal içi kitle tespit edilmedi. L5 vertebrada sakralizasyon vardır. L4-5 diskinde; diffüz bulging izlenmektedir. Değerlendirme: 44 İmza: Rad.Uzm.Dr. Savaş KARAKOÇ Dip. No: 1896 Tescil No: 68461-96775

Üst Alt