Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lıyken sonradan memur olursam emeklilik şartlarım değişecek mi?

effe

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
bulent abı kafam karıstı sımdı benım anlaradan onaylanırsa vergı ındırımım %40 ıla varsayalım ben sımdı boğazıcı unıversıtesınde işe baslarsam kı devlet daıresı orası benım emeklılık sartlarım ne olur abı
dogum:23,05,1979
işe gırış:20,06,1996
prım:3300 gun

Son 2520 günlük primin 4c statüsünde olunca, o statüde emekli olursun.

Yani 5510 28'e tabi olacaksın o zaman: % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün primle emekli olurlar.

abı benım butun prımlerım normal ssk yanı ne olur benım durum yıne yazdıklarınımı baza alıcam ben abı

farketmez son 2520 günlük primin yani 7 yılda en çok prim hangi statüde ise oradan emekli olursun..
ki 1.10.2008 tarihinden sonra ilk kez memur olacağınız için 5510sayılı yasanın 28. maddesi baz alınır..
o da yukarda belirtilmiş..

Ben 2005 Temmuzundan beri ssk lıyım ve memur sınavını kazandım. İnşallah ocakta başlayacağım , benim emeklilik nasıl olacak ? Memur olarak 15 yıl daha mı çalışacağım ?

3300 prım var demekkı 4yıl sonra emeklı olabılıyorum ozaman benım zaten 96 basladı yas 18 degıldı onu baza alırsak sıkıntım yok ama 3 yıldır işsizim keske o senelerede doldurabılseydım sans

aaaaaaa benım yas durumuda var ozaman ben 6 yıl calısmam lazım oluyor 96 2010 14 yıl ben 96 17 yasındaydı ole hesap edersek hesaplamam dogrudur umarım

13 yıl daha calıscaksın

Son 2520 günlük primin 4c statüsünde olunca, o statüde emekli olursunuz. Yani 5510 28'e tabi olacaksınız.

2008_oncesi.PNG

bulent abı ben sımdı yukardakı yazıma gore memur olursam %40 vergı ındırımı aldıgımı varsayarsak ne kadar daha calısmam gerekıyor abı 23.05.79 dogum
06.01.1996 işe gırıs ssk baslangıc
suana kadar 3300 gun prım abı hepsı ssk dan odendı bagkur felan yok bana bırısı 13 yıl calıscaksın yazmısda
ben 18 yıl tamamlayıp 4680 gunu tamamladıgımda sanırım emeklıyım

17 yıl sigortalılık 3920 prime tabisin Serkan.

Ama unutma, memur statüsünde emekli olabilmek için en az 1261 gün memur olarak çalışman gerek.

bulent abı sımdı benım 3300 gunum var 96 gırıslı 79 dogumlu oldugumdan ssk baslangıcı 18 yasına gırmeden baslamıs memur olursam 3 yada 3,5 sene calıscagım bu memur olarak emeklı olmama yeterlımı ya tam boyle ucu ucuna oluyormu anlamadım bırde memur stadusunde emeklı olmam yada ssk emeklısı olmam arasında fark varmı abı

1261 gün memur olursan o statüde emekli olursun.

Memur olarak emekli olmak daha iyidir tabii.

anladım abı vergı ındırımını alırsam şayet vaktım doldugunda atıyorum 1 sene fazla calışmam sıkıntıya sokarmı benı yoksa otomatık olarak calıstıgım yer emeklıyemı ayırıyor yanı caktırmadan farkında degılım emeklılık gunumun geldıgını unutmusum gıbı :))) yapsak yemzler mı abı :=))

bulent abı cevap beklıyorum...

Emeklilik ancak kişinin isteği ile gerçekleşir. Kimse kimseyi zorla emekli edemez.

nasıl yanı abı devlet stadusunde calısırken vergı ındırımı kazanmısken ve emeklılık gun ve prımını doldurduktan sonra bız calısma yerımızden memnunsak eger calısmaya devam edebılırmıyız abı abı erken emeklılıgımızın bız nezaman ıstersekmı uygulamaya sokuyorlar abı bıraz konuyu acarsan sevınırım...

Açiim tabii:

Emeklilik

ancak

kişinin

isteği

ile

gerçekleşir.

Kimse

kimseyi

zorla

emekli

edemez

:)

emeklı olup calısmaya devam edebılırmıyız pekı abı konuyu actıgın ıcın ayrıca cok tesekkur abı :))))))))))

Kamuda hayır, özelde -sosyal güvenlik destek primi ödeyerek- evet.

bu konuda herseyı anladım abı yanı emeklı olmadan devlet personelı olarak ıstedıgım kadar calısabılır ıstedıgım zaman emeklıye ayrılabılırım yada emeklı olup ozel sektorde calısmaya devam edebılırım kısaca bu bılgıler ıcın cok saol bulent abım

bır de su vergı ındırımı kazanırsam yeter son eksık evrak dıye yolladıgım tablo 3.4 % 20 olarak gıttı umarım yenı yasaya gore degerlendırırler yenı yasaya gore % 20 den yuksek cunkı yoksa oran %42.4 sınırda dusurmezler umarım

Bülent hocam bişey kafamı kurcalıyor aylardır.
Ben bu son meb atamasında atandım yaklaşık 4 ay oluyor memur statüsündeyim.
şimdi memurlar bu tabloya göre mi yoksa 15 yıl 5400 güne göremi emekli oluyor.
Bu tabloya göre oluyorsa 15 yıl 5400 güne kim tabi
bu soruya bir yanıt bulamadım aylardır.

sn oturanboğa bey biliyorsunuzki ben 25/12/1979 doğumluyum ssk girişimde 01/08/1996 ali tezel beye emeklilik hesaplattım 16 yıl 4 ay 3760 güne tabisin diyor ve 25 nisan 2014 te emeklisin dedi ama ben o kademeli emeklilik listelerine bakıyorum 17 yıl sigortalılık süresi 3840 gün pirim diyor ben hangisine inanayım şimdi.

Evet, 5510 sayılı yasadaki 28. maddeye göre emekli olacaksınızz:

2008_oncesi.PNG

a) 1 Ekim 2008'den önce sakat statüsünde memur olanlar
b) 1 Ekim 2008'den önce sıradan memur olmasına rağmen memurluğa başlamadan önce %40 ve üzerinde sakatlığı olduğunu belgeleyebilenler.

Peki abi,
Benim 2002 10. aydan ssk sigortam var. Özel bankada çalışıyordum.
2010 da memur olduğuma göre bu tabloya uyuyorum ben. vergi indirimim var. 19 yıl 4240 gün şartına tabiyim.
Bu 19 yılı ilk sigortalı olduğum tarihten itibaren mi sayacam 2002 + 19 yoksa 2010 da memur oldum 2010 + 19 olarak mı sayacam bu çok önemli bir konu.

2002 senesınde 18 yasında oldugunuzu var sayarsak 2002 +19 olacak 2010 +19 olmaz

18 yaşını geçmiştim 20 yaşında ilk sigortalı oldum.
Umarım dediğin gibidir. Bu son memur olanların çoğunda benım durum gibi bir sorun vardır. Yoksa 2010 + 19 sene gerçekten bitmek bilmez

2002 artı 19 yıl olacak ama hiç boşluk yoksa eğer ki toplam 5 yıllık boşluk varsa o zaman 2002 artı 24 yıl olacak

ceren o nedemek ya toplam 5 yıllık bosluk varsa 24 yıl benım 5 yıl boslugum vardır sımdı ben vergı ındırımınıde aldım 79 dogum 96 ssk gırısı var ben sımdı 1996 +24 yıldamı emeklı olacagım boyle bırsey ılk defa duydum erken emeklı hakkım yandımı yanı ozaman boyle bırsey olabılırmı aydınlatırsan sevınırım hangı kanuna dayalı arastıralım

Üst Alt