Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lıyken sonradan memur olursam emeklilik şartlarım değişecek mi?

effe şöyle açıklıyım;şimdi ben kendimden örnek vereyim
benim ssk girişim 1998 ama 2010 yılında memur oldum %50 raporum var sayarsam 16 yıl a tabiyim diyelim
ben 2014 te emekli olabilirim prim günümü tamamlarsam çünkü 98 + 16 sayarsak 2014 yapıyor ama benim 5 yıl prim boşluğum varsa o zaman 2019 a çıkıyor emekliliğim.
çünkü hizmete esas yılın sayılırken boşluklar sayılmayıp toplam gün sayısı yıl olarak hesaplanıp hizmet yılın sayılıyor.

Bende bu sitede sorularıma cevap ararken uzman olup çıkacaz malesef. Bu siteyi kuruyorsunuzda bilgileri arşatırsanız bir zahmet hiç fena olmaz değilmi değerli adminstrater. Bunu da devlet memuru olunca oradaki deneyimli memurlardan öğrendim. Bu siteyi kuranlar dahi bu konuda yardımcı olamadı.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-statusunde-memuru-olanlarin-emekliligi.html

ceren 2014 yılına geldıgınde gereken prımı tamamlayamazsan tabıkı o prımı tamamlayana kadar calısacaksın.
ben 19 yıl 4240 gune tabıyım 2002 gırıslıyım 2021 yılına geldıgımde 4240 gun prımım varsa emeklı olurum ama prımım yoksa boşluk verdıysem tabıkı dedıgın gıbı gerekn prım kadar calısman gereklı. ama memur olan arkadaslar prımlerı tam olarak odencegınden bır cogumuzda prım gun sayısı olarak sıkıntı olmaz sanırım

ben 17 yıl 3920 ya tabıyım benım ssk baslangıcı 1996 ve suana kadar 3300 gun prım odemıslıgım var ve evet toplamda ara ara bakarsak 5 yıl lık ssk lı olmadıgım zamalr vardır ve sımdı devlet memuru olursam durum ne olur yada özel sektore gırersem durumda degısıklık olurmu detaylı aydınlatırsanız sevınırım

iskoçyalı ben anlatamadım heralde.Prim günü şartlarından bahsetmedimki ben.YIL şartından bahsediyorum.2010 da memur oldum.Benim giriş yılım 1998 16 yıl emeklilik süresi ve 4360 güne tabiyim.Şu anda 2700 günüm var.5 yıl sonra primimm doluyor ama yıl olarak 2019 u bekliycem neden dersen emekli sandığıyla hizmet birleştirmesi yapacaksan senin başka kurumda kaçyılında ssk lı olduğuna bakmıyorlar toplam prim gününün saysını yıla bölüp bulunan yıl kadar geriye gidiyorlaranlayabildinmi

Tamam ceren bende onu anlamaya çalışıyorum. eğer senın dedıgın dogruysa bu hiçte hoş bır haber degıl :(
Ozaman yapılcak tek şey erken emeklılık ıcın son 3.5 yılı kendın dısardan odemek yoksa cok uzun sure beklemek zorunda kalcaz.
Bu konu gercekten karışık bir durum inşallah senın dedıgın gıbı degıldır dıye dua etmekten başka çağremız yok

Ceren aklıma bir şey daha geldi.
Bu emekli sandıgı bagkur sgk falan bırlesmedımı.
Benım bıldıgım bız emeklı sandıklı degılız sanırım sgk lıyız tamda emın degılım.
Bu bizim durum gercekten çok karışık bır turlu işin içinden cıkamıyorum.

bu konuda tam emın bılgı sahıbı olan yokmu

Bülent bey hazır konusu açılmışken,

ben özel sektörde 1,5 yıl çalıştım sigortam da 4/A bölümünde çalışıyordu. şuan eylül 2010dan beri memur olarak çalışıyorum fakat sigortamın çalıştığına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. acaba herkeste aynı mı? sigortanın çalışmaması söz konusu olabilir mi? bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Üst Alt