Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Stajyerlik sürelerinin de emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı

Böyle bir şeyin gerçekleşmesi harika olur...

[SIZE=2]SİSTEM NASIL?

Sabah Gazetesinin Haberi .Mevcut sistemde, stajyer iken alınan girişler emeklilik hesabında giriş olarak sayılmıyor. Çünkü; stajyerken sadece kısa vadeli sigorta primleri, yani iş kazası, meslek hastalığı, analık primleri yatıyor. Emeklilikte geçerli olan uzun vadeli sigorta primleri olan yaşlılık, malüllük primleri ise stajyerken yatmıyor. Dolayısıyla stajyer olarak geçen süreler emeklilik hesabında dikkate alınmıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuya el attı. Stajyerlik döneminin emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. Bakan Faruk Çelik de, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, bu konunun gündemlerinde olduğunu söyledi. TAKVİM, çalışmanın detaylarına ulaştı. Buna göre; stajyerlikte geçen süreler için borçlanma hakkı verilmesi gündemde. Bu düzenleme hayata geçerse, çalışanlar stajyerlik dönemini borçlanarak erken emekli olabilecek. Sigorta girişi daha erken olacağı için emeklilik yaşı da geriye çekilecek.[/SIZE]

Staj sigortası da emeklilik hesaplamasında kullanılacak diye bir çalışma varmış

Bilen var mı acaba? Benim staj sigortam 1996 dan kalma ve gün sayısı 0 (sıfır) olarak görünmekte ancak işe girme tarihim staj sigortamın başlangıç tarihi...
Acaba aramızda bilen var mı; staj sigortası eskiden emeklilik hesabından sayılmadığı için mi sıfır görünüyor; yoksa işe başlangıç tarihi olarak staj sigortası başlangıç tarihini kullanabilir miyim? Tabii bu daha yasalaşmadı ama şimdilik inceleniyormuş; staj sigortasının emeklilikte saydırılması...

Merhaba arkadaşlar çıraklık eğitimi de bu kapsama alınıyor mu? Bilgisi olan var mı?

Turizim okulunda 3 aylık kurs dönemim oldu stajyerlik dönemimde restorantda stajyer dönemim oldu ama evraklarım yok nasıl öğrenicem uzun vadelimi oluyor sigorta girişleri

staj yasası son durumu

arkadaşlar staj mağdurlarıyla ilgili konuya ilişkin son durum bilgisi olan varmı staj süresi emeklilik süresinden sayılacakmı haberi olan varmı acaba

bu tamamen gundem olusturma torba yasa gibi cikmasi imkansiz cunku stajyerlerin yuzde 99 u 18 yasindan once baslar ki bir borclanma soz konusu olursa ise baslama yasi 18 den one cekilmis olur. bu da ne akp ne chp nede hic kimsenin yapamayacagi bir duzenleme.

Starjerlikte geçen süre emeklilik hesabına dahil olabilirmiş

[FONT=Arial]Hayata geçen torba yasayla gelen erken emeklilik müjdelerine bir yenisi eklendi. Stajyerlikte geçen sürelerin emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. Bu sürelere borçlanma imkanı verilecek. Çalışanlara, stajyerlik dönemini borçlanma imkanıyla erken emeklilik yolu açılacak. Sistem nasıl? Mevcut sistemde, stajyer iken alınan girişler emeklilik hesabında giriş olarak sayılmıyor. Çünkü; stajyerken sadece kısa vadeli sigorta primleri, yani iş kazası, meslek hastalığı, analık primleri yatıyor. Emeklilikte geçerli olan uzun vadeli sigorta primleri olan yaşlılık, malüllük primleri ise stajyerken yatmıyor. Dolayısıyla stajyer olarak geçen süreler emeklilik hesabında dikkate alınmıyor.[/FONT]
[FONT=Arial]BAKAN EL ATTI[/FONT]
[FONT=Arial]Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuya el attı. Stajyerlik döneminin emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. Bakan Faruk Çelik de, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, bu konunun gündemlerinde olduğunu söyledi. Buna göre; stajyerlikte geçen süreler için borçlanma hakkı verilmesi gündemde. Bu düzenleme hayata geçerse, çalışanlar stajyerlik dönemini borçlanarak erken emekli olabilecek. Sigorta girişi daha erken olacağı için emeklilik yaşı da geriye çekilecek.[/FONT]

Prim eksiği olanların borçları tamamlaması sağlanacak + sigorta başlangıcı 18 yaş olacak.

Bu konuda hiç bir ilerleme yok. Sadece ortada dolaşan bir haber...

kızılejder, stajyer olarak çalışmışsan staj statüsünde sigortalı yapılmıştır. Bu bilgiye sigorta müdürlüğüne gidip ulaşabilirsin.

edevlete girdim hizmet dökümüne bakıyorum benim staj sigortam gözükmüyor.

benim görünüyor kardeş ozaman okulundan bilgi al sistede öyle yazıyordu bi oku haberi,

Haberi okudum da staj sigortası ayrı şimdiki sigortam ayrı numara değil. Staj zamanı bana verilen numaramı biliyorum sgk numara ilen pirimlerim yatırıyor 17 yıldır. pirim lerin yattığı numara 1996 yılında staj zamanı okulun çıkarttığı numara.

ben emekliyim ama eşim bekliyor yaşının dolmasını ben az önce sordum sgk ya öyle bir şey yok dediler staj yaparken sağlık ve kaza primleri yattığından gün hizmeti olmadığından geçerli değilmiş ancak kanun tasarısı ile meclisten geçerse ki o bekleniyor ozaman staj tarihi geçerli olacak sizde gün çıkıyorsa iyi ozaman sevindim.

Gün çıkmıyor fakat hizmet dökümünde yukarda tescil bölümünde aşağıdaki şekilde gözükmekte.

[h=3]Tescil BilgileriAdı SoyadıÜMİT KURTULUŞCinsiyetiErkekT.C. Kimlik No****Baba Adı****Ana Adı****Doğum Yeri****Doğum Tarihi***İlk İşe Giriş Tarihi16.09.1996DurumuAktifToplam Uzun Vade Gün Sayısı***[/h]

Böyle önemli bir haberi ulusal basın neden hiç vermedi ben de kendiminkini kontrol ettim ama herhangi şey gözükmüyor gerçekse güzel bir haber

bende ilimde bulunan sgk ya gittim sordum şuan öyle bişe elimize ulaşmadı,dedi öyle kabul görülürse emekli olabilirsiniz dedi,2 seneniz kalmış dedi bu şartlara göre, ama stajı kabul ederlerse yasası çıkarsa emekli hemen olabilirsin dedi, haberleri takip et yada resmi gazate de onaylanırsa müracat edersin dedi,

Merhabalar,

Emeklilikte staj gününüz varsa gün olarak sayılıyordu artık ilk işe giriş tarihiniz staja başladığınız tarih olarak sgk tarafından değiştirildi sistemden kontrol edebilirsiniz.

Stajyer olarak 18.09.2006 da işe girişimi var sgk hizmet dökümümde de ilk işe giriş tarihim o emeklilik şartlarım o girişe göre mi hesaplanacak ve 18.09.2006 ise girişim emeklilik şartlarım nedir raporum yüzde 49 ? doğum tarihim 09.04.1990

Emekli Olmayı Bekleyenlere Büyük Müjde, Hükümet Stajyer Sigorta Girişlerini Kabul Etti

Staj 2457 sayılı kanun gereği kısa vadeli prim dallarında ödeme yapılarak bildirilir. Uzun vadeli yani emekliliğe prim ödenmesi olmaz o nedenle bir hatanız var bence.

Keza ben de 99 senesinde staj girişim var ama sigortalı girişim üniversite sonunda görünmekte.

Ben de şimdi e devletten kontrol ettim, lise staj zamanıma güncellenmiş işe giriş tarihim. 03.05.1999 yazıyor. Yarın TÜRMOB'u arayıp, sormak lazım ayrıntısını, bir de SGK İl Müdürlüklerinden bilgi almak lazım. Kaynak çok müteber gelmese de giriş kaydım güncellenmiş.

valla daha önce yazmıyordu staj girişi e devlette artık yazıyor ama,ben bugün gittim sgk ya ilimdeki onlara ulaşan bişe yok 170 Alo Sgk aradım durumu anlattım oda bilgisi olmadığını söyledi hatta bekletti birisine danıştı şuan öyle birşey görünmüyor ilerleyen zamanda tekrar arayıp bilgi alabilirsiniz dedi, inşallah kabul olur staj tarihi başlangıcı sene beklemekten kurtuluruz, staj tarihim kabul olsaydı 2013 de emekliydim ama olmadı 2017 sonuna doluyor 15 sene dolması pirim yılım 2002 ünv sonra iş başlangıcım,

Staj'a Başlama Tarihi Emeklilikten Hesaplanır mı?

İnternette dolaşan bazı haberlere göre staja başlama tarihi ilk işe giriş tarihi olarak değişiklik yapılmıştır.Bu ne kadar doğrudur. Eğer böyle bir şey var ise 2 sene önce emekli olacağım demektir. Bununla alakalı bilgisi olan arkadaşlardan faydalanmak istiyorum (not: sgk da ilk işe giriş tarihi staja başlama tarihi olarak değişmiş e devlette sgk hizmet dökümünde gösteriyor.)

dün sgk ya gittim ve 170 i de aradım şuan öyle bir bilgi yokmuş onlara gelen, ama girişler staj tarihi yazıyor e devlette dedim belli aralıklarda arayıp sormak gerekir sanırım varmı bir gelişme diye,

Bir çalışma var demek ki düzenleme yapıldığına göre araştırmak lazım.Bazı yazışmalardan haberdar olmayan arkadaşlar olabiliyor.

evet inşallah olur eskiden kabul oluyordu giriş olarak öyle olsaydı 2 sene önce emekli olacaktım şuanki sisteme göre 2017 aralık ta oluyorum emekli ama stajı kabul ederlerse şuan emekli olabiliyorum prim günüm doldu çoktan,

Benim sigorta girişim e-devlette 16.11.2000 olarak görünüyordu, dün tekrar e-devlete baktım 15.10.1999 olarak güncellenmiş yani 1 yıl erken emekli olacağım galiba...

Üst Alt