Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Stajyerlik sürelerinin de emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı

ama sgk dün şuan böyle bişe yok dedi prim gününü esas aldı onlara ulaşan bilgi yok demek henüz,

Arkadaşlar kanun çıkmış olabilir ama cumhurbaşkanı imzalamadan ve resmi gazetede yayınlanmadan bir geçerliliği yok

Evet aynen öyle inşallah imzalar biran önce, artık resmi gazeteyi takip etmek lazım,

fener

Cumhurbaşkan'ının onaylamayacağını zannetmiyorum. En geç 15 günlük sürenin sonunda Cumhurbaşkanı onaylar ve resmi gazetede yayımlanır.

hizmet dökümünde görünürde bir değişiklik yok ama hayırlısı inşallah güzel bir haber

Hizmet dökümünde görünmemesi normal,bunun olmasını istiyosanız yasaya göre borçlanma yapmanız gerekir.

earibagi sigortanın ilk yapılış tarihi görünür mü ? benim hizmet dökümünde gözükmüyor ama varsa böyle birşey bir tarih gözükmesi gerekir diye düşünüyorum..

sigorta başlangıç tarihinin staja başlama tarihi olarak gözükmesi gerekir.

ilk işe giriş diye gözükür ama prim yoktur , benimkinde oyle görünüyor , ilk işe giriş 1993 yazıyor ama 2005 e kadar prim yok

2000/2 ayı işe başlama tarihim ama e-devlette ilk işe giriş tarihim 1996/10 ayı olan banka stajım görünüyor emeklilik için hangi yılı baz alacaz aradaki 4 yılı borçlanabilecekmiyiz?

prim dolmuş olupta sene bekleyen arkadaşlar ve prim doldurmak isteyenler için geri ödeme yapılcakmı belli değil hele bir resmi gazatede yayınlansın bakalım ne olucak,

Merak ettiğim bir husus var. Bu borçlanma nasıl hesab edilicek. Okullar 9 ay açıktı ve stajerken haftada 3 gün staja gidiyorduk. Bu hesaba göre 9 ay dört haftadan 36 hafta yapar bunuda üç ilen çarparsak 108 gün yapar. Biz 108 gün mü borçlanıcaz? Yoksa örneğin 16/09/1996 tarihli staj sigortası başlangıcı olan biri bir(1) gün ödeme yapıp tarihi geri çekme şansı varmıdır.

benim şahsi fikrim 9 ayın tamamının borçlanabileceği yönünde
bekleyip görecez

Arkadaşlar,

Kanunlaşma mantığını yanlış anladığınız için yanlış sonuç çıkartıyorsunuz.

1- Staj başlangıcının emekliliğe sayılması söz konusu DEĞİL

2- Sizin "oldu işte" dediğiniz şey şu: X sayılı bir kanun var. Bir milletvekili o kanuna ek madde öneriyor. Öneri reddediliyor, ama ana kanun çıkıyor.
Yani 6552 sayılı yasa KANUNLAŞTI ama staj dönemi ile ilgili önerilen madde içinde olmadığı halde!

Arkadaşlar,

Kanunlaşma mantığını yanlış anladığınız için yanlış sonuç çıkartıyorsunuz.

1- Staj başlangıcının emekliliğe sayılması söz konusu DEĞİL

2- Sizin "oldu işte" dediğiniz şey şu: X sayılı bir kanun var. Bir milletvekili o kanuna ek madde öneriyor. Öneri reddediliyor, ama ana kanun çıkıyor.
Yani 6552 sayılı yasa KANUNLAŞTI ama staj dönemi ile ilgili önerilen madde içinde olmadığı halde!

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=111782

Burda açık ve net bir şekilde aynen şöyle diyor.

Teklifin ÖzetiTeklif ile; çırak ve stajyer öğrenci olarak çalışan meslek lisesi ve yükseköğrenim öğrencilerine çalışılan bu süreler için borçlanma hakkı verilerek, sigortalılık başlangıç tarihinin çıraklığa veya staja başlama tarihi olarak esas alınması öngörülmektedir.

Teklifin Son DurumuKANUNLAŞTI
Buna ek olarak E-Devlet sitesinde hizmet dökümü kısmı yeniden düzenlenip ilk işe giriş tarihimiz yazıyor.

Bence yanlış anlamıyoruz gayet net ortada.

Google a 2/885 yazın teklif ve kanunlaştı ibaresi var,bu eyt emeklilikte yaşa takılanlar,yer altında çalışan işciler ve bizim konuştuğumuz konu olan staj ı kapsıyor 6552 başka bir yasa,

Yanlışınız var arkadaşlar. Tersten giderek izah edeyim:

1- Bahsettiğiniz kanun 6552 sayılı kanun. (tbmm sayfasında yazar bu)

2- Bu kanuna bakın, staj dönemiyle ilgili hiç bir madde bulamazsınız: http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6552.pdf

3- Yukarıda dediğim gibi, 6552 sayılı kanun mecliste görüşülürken bir milletvekili bu konuna ek madde teklifi vermiş, ama kabul edilmemiş. SOnrasında da bu 6552 sayılı kanun stajla ilgili madde olmaksızın KABUL edilmiş.

durum budur

Konuyla ilgili bir kaç hukukçu arkadaşa sordum bu durumu, Bülent Bey'in doğruyu söylediği konusunda hem fikirler. Torba Kanunun içinde bir önerge ile eklenmesi için önerge verilmiş ama önerge AKP'li vekillerce ret edilerek kanundan çıkarılmış.

24 dönem 2015 yılında 1 haziran seçimleriyle birlikte son bulan dönem milletvekillerinin hizmetleriydi. Bu nedenle, üzülerek söylemek gerekiyor ki, staj mağduriyeti devam ediyor.

Geçen hafta edevlet sistemde yeni bir düzeltme yapmış, ilk giriş tarihim çok eskiden staj tarihim görünüyordu sonra onu kaldırdılar,
şimdi sistemde yine ilk işe başlama tarihi staj tarihim görünüyor
170'i aradım bu konuda yeni bir kanun mu çıktı diye, görüştüğüm kişi henüz çıkmadığını ancak Ocak ayında olabileceğini basından takip etmemi söyledi.
Henüz yasalaşan bir şey yok arkadaşlar
Bugün Mhp Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın meclise kanun teklifi verdiği haberleri var, aslını tam olarak bilemiyorum ancak sitesinde şöyle bir konu var: KANUN TEKLİFİ-ÇIRAKLIK VE STAJ MAĞDURLARI | MHP Konya Milletvekili Mustafa KALAYCI

Bu kanun yasalaşırsa emekliliği hak ediyorum, çok fazla aynı durumda olan kişi var ancak organize olunamıyor, ben Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanına yollayabileceğim her yere yolladım dilekçe, talep vs.

İnşallah olumlu bir gelişme olur diyelim

Staj sigortası kabul edildi

[FONT=sans-serif]Staj sigortası kabul edildi[/FONT]

Erken emeklilik için stajyer kanunu halen ne oldu belli değil ya. Yorumları okuyorumda staj sigortası durumu halen muamma, bazı haber sitelerinde var derken bazılarında da yok yazıyor. İşte O sitelerden biri aşağıda

Haberi Oku

sonuç _?

nurajans

hala bir gelişme yokmu bu konuda bazı yerlede oldu denirken bazı yerlerde yok öyle bişey deniyor nyeinancağımızı şaşırdık..

Yok abi yok böyle bir yasa falan yok baktım araştırdım en son herkes böyle bir yasanın olduğunu söylemeyor. İşte bu haberde böyle diyor

HABER

Bu konuda olumlu bir gelişme olmasını hiç beklemeyin bence.
Emekliliğe esas sigorta primi malüllük yaşlılık ve ölüm sigorta primidir, stajda ise sadece iş kazası ve meslek hastalığını kapsayan kısa vadeli sigorta kollarına prim ödenir.

staj sigortası mağdurlarının mağduriyeti sona erdi ! :) bu haberi sosyal medyada yay

staj sigortası mağdurlarının mağduriyeti sona erdi ! :) bu haberi sosyal medyada yay

SGK_staj_magdurlari.jpg

staj sigortası mağdurlarının mağduriyeti sona erdi ! :) bu haberi sosyal medyada yayın :)

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

orijinal metinden alıntı ;

?(1) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının

(a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için çalışmaya, meslekî ve teknik

eğitime, meslekî ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da

alan eğitimine, staja veya bursiyer olarak göreve başladıkları tarihten

itibaren sigortalı hak ve yükümlülükleri başlar.?

Yalan haber. Daha önce de çıktı bu haber. Yalanlandı

GM 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt