Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Su faturası 5 kat fazla geldi?

basari

Aktif Üye
Konular
209
Reaksiyonlar
19
bana su faturası 5 kat fazla geldi engelli indirimli kullandığım halde chp li belediyelere güvenip oy verenler yüzünden böyle oldu bu olay

Burnuma çok yoğun ak troll kokusu geliyor. Fazla geldiyse itiraz et düzeltsinler dükkandaki kiracımızda yüksek geldi diye itiraz etti düzelttiler Sayın AK TROLLL ! Haa unutmadan ekonomi çok iyi değil mi ? Şanlandık, uçuyoruz. :D

@basari, tesisatta kaçak olabilir. kontrol ettir mutlaka normal şartlarda fiyat farkı bu kadar olmaz. aynı durumu 2 kez yaşamıştım su borusu delinmiş fatura çok yüksek gelmişti

@basari, babacım buradan zor ekmek çıkar daha görünür yerde aktrollük yapmalısın.
Harcanıyorsun.
Emekli edilmiyor insanlar onun da nedeni chp arkadaş sizin gibiler su bile vermemek lazım
İstafsınız.

Yazık valla yazık inanılmaz yazık su bedavaya mı musluğa geliyor artan elektrik yakıt fiyatlarını görüyoruz.
Aman kime ne anlatıyorsam
Engelli maaşı 6500 ile yaşamayı onuruna sığdırıyorsan sorun yok.

İnsanları anlamakta zorlanıyorum,hangi parti gelirse gelsin"kimi"memnun etmiş? herkes kendi çıkar ve cebini düşünmemiş mi? kim hangi parti den yöneticiden memnun kalmış? şikayet etmek insanın yaratılışında var.

Dünya ateş çemberinde tartışılan konuya bakın.

Ben iyi yönetirim,her şeyi bedava yaparım diyen ve sözünde duran biri var ise buyursun aday olsun onu secelim.. iktidara da oy verdik muhalefete de"Atlar tepişir arada eşekler ezilir"sözüm meclis dışı,hepsi bundan ibaret.

AKP gitsin CHP veya başka parti gelsin,ne değişecek? Değişeceğine inandığınız şey nedir? Kocaman bir hiç..hepsi aynı, zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış.

Son düzenleme:
Sızıntı benimde fazla geliyordu klozeten doluyi tamir etim son 2 Aydır düşük geliyor

Belediye muhasebe birimini arayıp. Faturam yanlış mı hesaplandı diyerek sorgulatın
Faturayı kesen de insan kul hata yapabilir zam oran kaynaklı değilse

@OturanBoğa
bana önceden 40 tl geliyodu şimdi 270 tl geldi bende yalan yok merak etme bu konuda rahatım ben isteyen olursa resimlerini buraya eklerim faturaların ben erdoğanıda sevmem onuda ekleyim

Sen de tasarruflu kullan suya zam gelmesine karşı değilim. Su israfı kötü ve su değerli. Belediye iyi yapıyor, asil sorun elektrik zamları ayrıca ülkede her sey berbat bir tek bu mu sorun dhqjahsa

@basari, Engelli indirmim var önceden %50 indirim tam geliyordu ama su bedeli DSİ bu yüzden belediye atık su bedelini indirebiliyor ayrıca insani kullanım hakkı 3 ton ücretsiz vererek telafi etmeye çalışıyor.

Bu yıl çevre temizlik ve diğer evrgiler %25 zamlı alınıyor buda belediye ile ilgili değil Hükümet ile alakalı vergi oranları artırıldı
2026 yılı itibarıyla su faturalarında, özellikle atık su bedeli ve çevre temizlik vergisi (ÇTV) gibi kalemlerdeki artışlar faturayı yükseltti. Bazı bölgelerde atık su bedeli su ücretinin %50'sine çıkarılırken, katı atık ve diğer vergi oranlarındaki artışlar, birim su fiyatı sabit kalsa bile toplam fatura tutarında yaklaşık %25-%30'a varan artışlara neden oldu.
Bu arada 14 metreküp su kullanmışım 540 lira ödedim, 540 liranın 140 lirası vergi, harcadığım suyun normal tutarı 740
Asıl komik olan 251 liralık su kullanmış olmam ve bunun 740 liraya çıkması .

2 ton kullandım bazen 1 bazende 2 ton oluyo fazla kullanım yok trol yapmıyom gerçek kardeşim buraya resim ekleniyosa eklicem kim trolmuş görelim bakalım ben erdoğanı sevmem dedim sağırmısınız kardeşim

bu aralıkta gelen fatura 30 tl

buda şubatta gelen fatura 270 tl
sadece 1-2 ton fark var ama fatura kabarık

@basari, az gelmiş abi çoğu yerde daha yüksek şükret bence su krizi olan ülkede yaşıyoruz su israfı önlemek için artıyor faturalar

@basari, Faturanı kontrol edince 50 Lira su, 25+25 lira atık su ( %50 indirim yapılmış )
2022 yılında yasal zorunluluk olarak : 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında evsel atık üreten her yerden tahsili zorunludur. Bu madde daha önce uygulanmıyordu, bu sene faturalara eklendi zaten faturanda 135 Lira katık atık bedeli var.

2026 yılı başı itibarıyla Bursa'da BUSKİ su faturalarına %30 zam yapılarak 3 kademeli yeni tarife uygulamasına geçilmiştir. Ayrıca 1 Ocak 2026'dan itibaren konutlara aylık sabit, ilçenin nüfusuna göre 100 TL ile 135 TL arasında değişen "Katı Atık Bedeli" eklenmiştir

@basari, 2800 olsa anlicam bana 570 geldi istersen sen faturayı ben benim faturayı sen öde nasıl fikir gelmişsin konu açıyorum diye olup olmadık şeyler için konu açıyorsunuz

tabi haksiz bir durum varsa soyleyebilirsiniz bu konuda bir sey diyemem ama peki bu hayat pahaliliginida mi chp yapti en buyuk banknotla yarim kilo kiyma alinmiyor fiyatlar ucmus kiytirik bir gomlek bile 1000 lira olmus bunlari da gorelim bence.

birde issiz insandan durduk yere 2 bin tl para isteyip borca sokan bir sistemi getirenleri savunmayiniz lutfen.

@basari, kardeşim senin ilk faturada 1 ton su kullanılmış. İkinci faturada 3 ton su kullanılmış. Ayrıca ikinci faturada 135 lira katı atık toplama bedeli eklenmiş. Katı atık toplama bedeli ile ilgili kanunu AKP ve Mhp birlikte meclisten geçirdi. Sen doğrudan CHP ye sallayınca akla trol olduğun geliyor. Bu arada hatırlatayım CHP’li değilim.

Üst Alt