Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şubat 2025'de iş kazası geçirdim. Açtığım dava ne zaman sonuçlanır?

Uluborlu32

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar.
Ben itfaiye memuruyum yani 657 sayılı kanuna tabi devlet memuruyum.
4 Şubat 2025 tarihinde iş kazası nedeniyle çatıdan düştüm ve L2 de omurga kırığı yaşarım. SDÜ beyin sinir cerrahi servisinde ameliyat oldum 7 tane vida ve platin takıldı.
İdare mahkemesine olayı yaşadığım kuruma (aile ve sosyal hizmetler bakanlığına) maddi manevi tazminat davası açtım. Dosyada halen bi ilerleme yok. Esasa ilişkin tekemmül etmiştir diyo. Bu davam ne zaman sonuçlanır. Ve buna benzer olay yaşayanlar dava aşamaları nelerdir. Keşif bilirkişi adli tıp sevki gibi durumlar yaşanıyor mu?

@Uluborlu32,
İstanbul icin davalar 20yil sürer.
Küçük şehirlerde daha ivedikle ilerler.
İstanbul da duruşma günü 6 ayda 1 gelir.
Istinaf 2yil
Yargıtay daha uzun
Size tavsiyem hic dava açma ve karsi taraf ile anlaşıp parani al.
Örnek 2milyon tazminat ciksa
1milyon verse kabul et derim.

Merhaba;

Kendi sürecimden bahsetmek isterim örnek olması adına,
Ocak 23 de sizin gibi benzer şekilde yüksekden düşme sonrası iş kazası geçirdim.
Sürecin hangi safhasında olduğunuzu belirtirseniz daha net yardımcı olabilirim.

Öncelikle sgk size kağıt gönderiyor ve kurula davet ediyor.
Davete gidip kurula giriyor ve engel oranınıza bakılıyor.
eğer iş kazası konusunda itiraz var ise öncelikle sgk iş kazası mı değil mi bu süreci de kontrol ediyor.
Tüm bu süreç büyük şehirlerde ortalama 1 yılı buluyor.
mahkeme bunları almadan zaten karar vermiyor.
Akabinde bu gelen raporlara göre mahkeme kusur bilirkişisi ve tazminat bilirkişisi olmak üzere iki farklı bilirkişiye dosyalarınızı yolluyor.
Anlatılanları çok dikkate almamanızı öneririm bana da öyle denilmişti ve bir çok konuda iş yeri ile itilaflıydık onlar iş kazası olmadığını bile savundu.
Süreciniz tam olarak şöyle ilerleyecek.
1.Mahkeme evrakların okunması iddiaların okunması ve davanın kabulu
2. Mahkeme engel oranınızın ve sgk nın iş kazası olup olmadığının evraklarının istenmesi
3. Mahkemede eğer iki taraftan da itilaflı durum yoksa bilirkişi atamaları, kusur oranı ve tazminat miktarı belirlenmesi için
4. Mahkeme itilaf varsa şahitlerin dinlenmesi ve gerekli dosyaların temini
5. Mahkemenizde bilirkişi raporları gelir.
6. Mahkemenizde karar verilir.

Artı olarak iş kazası kaynaklı tazminat davalarında yargıtay,istinaf beklemenize gerek yoktur.
Karar verildiği anda icra takibi başlatarak 2 haftalık süreçte paranızı rahatlıkla alabilirsiniz.
Kararın yargıtaya taşınması tazminatınızı geciktirmez.

İstanbul adli tıp kurumuna maluliyet oranı belirlenmesi için gittiniz mi. Benim dava iş mahkemesinde değil devlet memuru olduğum için idare mahkemesinde görülüyor. Karşılıklı dilekçe ve savunma teatisi bitti dosya esasdan görüşülmek üzere tekemmül etti. İdare mahkemesinde duruşma da olmuyor dosya evrak üzerinden ilerliyor. Beni ne SGK dan çağırdılar nede adli tıpa gönderdiler ben davayı açalı 6 ay oldu.

Burayı meşgul etmeyelim dilerseniz ben konu ile detaylı olarak size özelden yazıyorum

@Hüseyinesin,
Atk raporu?
Hakim gerekçeli kararı yazdıktan sonra icra işlemini başlatırsin demişsin ama davali taraf teminat mektubu yatırıp yargıtaya giderse icra işlemini durdurur ve yargıtay bozma yaparsa dosya mahkemeye geri gelir ve teminat mektubunu geri çekerler. Hatalar giderilir ve tekrar yargıtaya gidebilirler.
Yanlış ve eksik bilgi vermişsin. Yargıtay sürecini bekleyen cok kişi var.

Üst Alt