Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Suçluluk sanrısı yaşadınız mı?

Konular
15
Reaksiyonlar
100
Hiç yaşadınız mı bu tip sanrı. Duygu durumu ile uyumlu sanrı deniyor. Psikotik depresyon da sık görülüyormuş.

Hastayken sık sık ağlıyorum. Geçmişte yaptıklarım aklıma geliyor ağlıyorum, eşim beni terk edecek sanıyor ağlıyorum. Geçmişte yapmadıklarım aklıma geliyor ağlıyorum.

Suçluluk sanrisi değilde,düşüklük sanrisi yaşıyorum. Kendimi Herkesten aşağı hissediyorum

Suçluluk sanrısı değersizlik duygusu yüzünden mi oluyor acaba ?:unsure:Kendine değer versen yaptığından ettiğinden suçluluk duymazsın .

Son düzenleme:
@sokr@t, hocam herkes düşünceden örnek vermiş ama nette yazanlar kaza,felaket vb veya dünya savaşına kişinin kendinin sebep olduğuna inanması gibi örnekler var.

@Operadaki Hayalet, tamam da bunlar da kişinin kendi düşüncesinden kaynaklanıyor kaza , felaket hele ki dünya savaşına sebep olmak nedir ya ! Kişi bunlarla bile kendini suçluyorsa kendini bayağı kötü ve değersiz hissediyormuş diye düşünürüm ne alaka yani !

Kaza,felaket veya dünya savaşına sebep olduğunu veya olacağını zannetmek,kişinin kendini değersiz değil de fazla önemli gördüğüne işaret bence.
Bu olaylar negatif olaylar ama kişilerin hayatlarını etkileme bakımından çok büyük olaylar.
Bir arkadaş vardı kendini peygamber sanıyordu.6 şubat depreminin kendisi yüzünden olduğunu düşündüğünü söylemişti.
Biz kimiz ki dünya savaşı bizim yüzümüzden çıksın.Kendini önemli gören öyle sanıyor.Bir tür grandiyöz sanrısı bence.

@Lilith76, evet doğru tabii işin bir de o yönü var kötülüğe sebep olsa da önemli tıpkı kendini deccal sananlar gibi .:unsure:

Son düzenleme:
@Operadaki Hayalet,
Suçluluk sanrısı olduğunu anladım.Benim demek istediğim Suçluluk sanrısı hastalığı grandiyöz sanrısının kategorisi gibi bir hastalık.Birbirleri ile benzerlik gösteriyor bence.
Benim düşünceme göre öyle yani :)

@Operadaki Hayalet, yaptığın ettiğin bir eylemle kendini suçlamak var bir de dünya savaşı benim yüzümden çıktı deyip kendini suçlamak var ikisi ayrı bir boyuttadır tabii birinde sen yapmışsın haklı haksız kendini suçlarsın diğerinde senin alakan olması imkansız.

Suçluluk duygusu kısaca birine zarar verdiğini veya üzdüğünü düşününerek kendini sorumlu hissetmektir.
Suçluluk duygusu kendini küçümsek anlamına gelmiyor.
Mesela ben çok kötü biriyim ve bu yüzden dünyada savaş çıkacak diyerek üzüntü ya da endişe duymak aslında kendini önemli görmek anlamına gelir.
Hem paranoid hem de grandiyöz sanrı türü bir düşünce.

Son düzenleme:
Merhamet vicdan etkilidir bu durumda
Anti sosyal kişilik bozukluğu olanlar umursamaz bunları

Üst Alt