Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli %60 engelli rapor almama rağmen ÖTV'siz araç alma hakkı tanımadılar!?

Cemal Okçu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sn.Yönetici ve Değerli Üyeler
Engellerimden dolayı almak istediğim ÖTV'siz arabayı Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu sürekli %60 kişisel engelli oranına rağmen otomobil bayiinden alamadım.Bu durumu düzeltmek için neler yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim? Bu husustaki tavsiyeleriniz nelerdir?

Sevgili Cemal OKÇU biraz okuyarak bu konu başlığını açmadan bütün sorularına cevap alabilirsiniz. Yinede yardımcı olmaya çalışayım

Öncelikle %90 veya üzeri oranda engelli raporunuz yok ise öyle bayiye gideyim araba alayım diye bir şey yok baştan hata yapmışsınız.

%90 altı raporunuz var ise hastalığınızın ne olduğu burada devreye giriyor rahatsızlığınız hakkında bilgi verirseniz yardımcı olabilirim. ama her halükarda H sınıfı ehliyetinizin olması gerekiyor var ise üzerindeki kodları paylaşınız yok ise izleyeceğiniz yol sırasıyla

- Aile Hekimine Gidip Sevk Alıyoruz
- Aile hekiminin gönderdiği hastanede hekimin yazdığı branşlara muayene olup sürücü olur ötv'den yararlanır raporu alıyoruz (Not: Bu rapor engelli raporu değildir sürücü olabilir sağlık raporudur)
- Buradan aldığınız sağlık raporu ile sizi ilçe sağlık kuruluna gönderiyorlar buradan randevu ile çağrılıyorsunuz burada aralarında makina mühendisininde olduğu bir heyete giriyorsunuz burada sizin sağlık raporunuza değil araca tertibat gerekli mi gerekmezmi gerekir ise ne takılacağı tartışılıyor ve sonuç size veriliyor. bu sonuçta kodlar vs. var
- Buradan aldığınız herşeyi Nüfus müdürlüğüne götürüp ehliyetinizi alıyorsunuz
- Sonra ver elini Paris demeyi isterdim ama ver elini Galeri araba seçim ve alımı Hayırlı olsun

Merhaba, ben de bugün heyete gireceğim, %78 oran vereceğiz dedi doktor. Fiziksel bir rahatsızlık değil benimki kronik böbrek yetmezliği ve hipotroidi var acaba ben de alabilir miyim?

Raporda ÖTV indiriminden yararlanır ya da H sınıfı ehliyet alır mı yazması gerekli?

arkadaşlar 2019 mayısta 5 yıllık engelli raporumu yeniledim sonra bu ayın 21 de ötv için rapor çıkarttım raporda yüzde 110 oran var ama 78 düşürmüşler açıklama kısmında ötv ile ilgili bir şey yazmıyor raporun arka kısmındaki kutularda sadece ortepedik ve kronik kısmı işaretli hastalıklarım böbrek yetmezliği ve sol ayak bilekte çift taraflı kırıka bağlı platin var ben ötv den yararlan bilirmiyim sizce

BAKINIZ Tekrar söylüyorum ENGELLİ RAPORU ile Sürücü olur raporunu karıştırmayınız %90 ın altında ki tüm raporlarda H sınıfı Ehliyetiniz olması lazım bu ehliyet için alacağınız sağlık raporunda bu ibareler yer alır Lütfen okuyun

Ünal bey,arac alımı için oran 90 olmalı,peki yaş 18 ve üstümü olmalı yoksa ben kızımın vasisi olarak yinede arac alabilirmiyim?

evet alabilirsiniz hanımefendi ama kredi vs. çıkmayabilir

Hüseyin İlik

Teşekkür ederim, peki h sınıfı ehliyet verilirse?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@kenan91

Sadece ehliyet yeterli değil bunun için alınan sağlık raporunda belirtilenler'de önemli tabi bu belirtilenlere istinaden alacağınız kodlarda Hüseyin İlik beyin yazdıkları rahatsızlığınıza bakarak söylediğidir vede haklıdır

Teşekkür ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

işin kısa özeti şu; Eğer raporunuz % 90 altında ise ÖTV indiriminden faydalanmanız için ORTOPEDİK ENGELLİ olmanız gerekiyor,diğer engeller ve hastalıklar geçersizdir. Eğer ORTOPEDİK ENGELLİ iseniz önce B Sınıfı ( ENGELLİ ) ehliyeti çıkarıp sonra ÖTV istisnalı ARAÇ bakmalısınız.

Merhaba
mevcutta olan H ehliyetimi normal.bir B ehliyete çevirmek istiyorum sadece sağlık ocağından aldığım rapor. İle olmaz mı !
Nüfus müdürlüğü buna karışabilirmi.?

benim raporum da hafif üst ekstremitede foksiyon kaybı diye ibere var yuzde 42 raporum benim ötv siz arac alma sansım varmı ?

Merhaba arkadaşlar
ÖTV'siz araç almak istiyorsanız sürücü olur raporumuzun uzman doktorlar tarafından muayene sonucunda ; raporunuz da otomatik vites araç kullanır ve özel tertibat kullanır ibareleri yazmak zorundadır ve engelinizin ortopedik olması gerekmektedir.. Ehliyetiniz ise yeni mevzuata uygun kodları içeren ( il sağlık müdürlüğü ) tarafından verilen onaylı. engelli ehliyeti olması gereklidir..

Aksi şey

Engelli ehliyeti demeyelim, kafa karışmasın: Özel Tertibat Kodlu B ehliyeti diyelim...

erhannn

Aksi şey'in belirttiği ibarelere artık bir gereklilik yok. (Farklı idafeler istenebiliyor.)
Ortopedik engelli raporu ve belirttiğimiz gibi Özel kodlu B ehliyeti ile seçtiğiniz aracın bayisine başvurun. Onlar zaten raporunuz ile ilgili bir talep varsa, Vergi Dairesine yönlendirirler ve size söylenenleri yaparsınız.

Yakın zamanda bu yöntemle ehliyetimi değiştim...

Bu arada H ehliyeti artık yok yerine engelli B veya A vardır

StratoS benim engelli raporum beyin ameliyatı ile ilgili ama dediğim gibi sağ üst ekstremide hafif foksiyon kaybı diyorz yuzde 28 oran yazıyor ben tekrardan rapor almam gerekiyormu arac için yada bu rapor ile zaten bi şekilde arac alamam mı ?

erhannn

Bakın, dünde tepki gösterdim. Bu konularsa sayısız başlık var. tekrar tekrar aynı şeyleri konuşuyoruz, yazıyoruz.

%90 altı engelli raporunuz varsa, Araç almak için engelli raporunuz(ortopedik engelli ibareli) ile özel kodlu b ehliyetinizle seçtiğiniz aracın baysiine gideceksiniz, bu kadar...

O rapor olur mu, ne yapacağım vb demeye gerek yok. Bu kadar yani...

ben okuyorum ama okuduğumu anlamıyorum sanırım.
bu kadar sinir yapmaya gerek yok
bide benim raporumda ortopatik engelli diyer bir ibare YOK bunu anladım ben ötv siz arac aramıyorum ama
baska bir yazıda eksterem engelli olduğu zaman arac alımı oluyor şimdi ben bunu kime sorcam nasıl bir yol izleyecem diye sordum biliyorsunuz sandım kusura bakmayın yazdıklarımdan fazlasını bilmiyorum diye bir cevap yazsanız ortamda gelirmez kimsede alınmazdı...
yoksa yazılanları okumayı biliyorum ama dediğim gibi anlayamıyorum her yazılanı...

erhannn

Lütfen yanlış anlamayın tepki gösteriyor değilim ama sürekli aynı sorular. bildiğim kadarıyla o gecen ekstrem ifadeleri sol bacak için, tertibatsız bir aracın yani otomatik vitesli bir aracın özel tertibat sayılabilmesi için kişilerin aracı haraket ettirici özelliklerinden birini kullanamaması gerekiyor bu da debriyaj pedalı oluyor. ekstrem ifadesi bundan kaynaklı yazılır eğer şansınızı denemek isterseniz aile hekiminden bu süreci başlatabilirsiniz.

Not: Lütfen kişisel algılamayın yazdıklarımı her insan bir değerdir benim gözümde

fiziki bi engeliniz yoksa %90 altındaki rapor a ehliyet yok kısaca

Ünal Bey cevabınız için teşekkür ederim.Biz şöyle bir yol izledik.İlk olarak tam teşekküllü devlet hastanesine ötv'siz araç almak için sağlık kurulu raporuna başvurduk bize %60 engelli raporu verdiler ama bu raporla ötv'siz araç alamadık.Sizin öneriniz aile hekiminin yönlendirmesiyle tam teşekküllü devlet hastanesinden sürücü olabilir sağlık kurulu raporu için başvuruda bulunmak mıdır?Elimdeki raporun bir örneğini size göndermek isterim.Bunu nasıl yapabilirim?

StratoS ben raporun öyle bir şey olmadığını çok iyi biliyorum.
Keyfî olarak da 77 yetmedi 90 alıyım ben diye düşünecek kadar da aptal değilim
Siz ne anlarsınız ms den ne bilebilirsiniz benim neler yaşadığımı
Aptallık bende ki buraya yazıpta soru sordum. Sanki bilirkişi burdakiler
Gerizekalı ben moralimi bozdurtmaktan başka ne ise yaradı
Git hastaneye öğren senin durumunu da biliyolar yıllar içinde hastalığının nerden nereye geldiğini de biliyolar.
İyi oldu bu bana çok iyi oldu
İşini hallolması gereken yerde git hallet

Düzeltme

raaamis

Sözlerinize dikkat etmenizi öneririm. Bende engelliyim. Siz engellilikten ne anlarsanız, bende onu anlarım. Size yazımda yardımcı olmaya çalıştım. Kendinize veya başkalarına hakaretler etmeyin.

Yazınızda 77 aldım, 90 a çıkarsam olur mu araç alabilir miyim, maaşım kesilir mi demiştiniz değil mi?

Sorularınıza cevap aldığınıza, iyi olduğuna sevindim.

Siz işinizi halledersiniz.

Son düzenleme:
StratoS siz ne anlarsınız ms den dedim yalan değil ki siz ms den anlayamazsınız
Kendimden başkada kimseye hakaret etmedim.
Sorduğum soruya cevap verme üslubunuz o kadar kırıcı ki dalga geçer gibi
Epeydir girmiyordum buraya daha önceden sorduğum sorularıma güzelce cevap verirlerdi yardımcı olmaya çalışırlardı
Değişmiş burası
Daha da girmem buraya moralimi Birde burda bozamam

raaamis

Bakın, burada ticaret yapmıyoruz. Ben burada danışmanda da değilim. Siz burayı başka birşey sanıyorsunuz sanırım? Burası engelliler platformu, bende engelliyim. Ve bilgim dahilinde sorduğunuz soruya cevap verdim. Cevabı beğenmediyseniz katılmıyorum der, sorunuzu başkasına sorarsınız.

Girmiyorum, salağım, geri zakalıyım (Çoğul yazmıştınz öyle okumuştum ama değiştirmişsiniz sanırım.) vb şeyleri siz sözlüyorsunuz.

Daha anlaşılır ifade edeyim, ben ms den ne kadar anlıyorsam, sizde üst estremite brakial pleksus dan o kadar anlarsınız...

Burada ben dahil hiçbir engelli arkadaşımın birbirini aşağılamasına/ yüceltmesine/ sen ne anlarsın demesine gerek yok. Hepimiz engelliyiz ve hayat mücadelesi veriyoruz.

Neyse, dediğim gibi durumu anlaşmışsınız, işinizi halledersiniz.

Bir daha yazmayacağım size.

Cemal Okçu

Raporunuz u kişisel bilgilerinizi silerek buraya atabilirsiniz. ama şöyle bir gerçek var %90'ın altında engelli raporunuz var ise aracın haraket ettirici özelliklerinden birini kısıtlayacak engeliniz var ise öyle alınabilir ve bunun anlaşılabilir olması için yukarıda saydığım sıralama ile B(Hasta) ehliyeti almanız gerekmektedir.

Üst Alt