Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli düşünmenin psikolojiye etkisi..?

osmangazi

Aktif Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
398
Son 4 yıldır atak geçirmedim. Sürekli düşünüyorum. Stresli olmadığımda da düşünüyorum. Ya geçmiş ya gelecek ya da hayal kuruyorum ama kafam hiç boş kalmıyor. Buna engel olmayı da denedim ama olmuyor. Bahsettiğim rahatsız edici bir fikir değil. Hiç bir şeyle meşkul değilken bile boş boş fikirler bazen.

Merak ettiğim psikolojik sıkıntı olmayanlarda bu düşünce sistemi nasıl? Onlar da bir şeyle uğraşmazken düşünmeden durabiliyorlar mı ?

mesele sürekli düşünmek değil çünkü beyin bunun üzerine kurulu bir yazılıma sahip. Asıl mesele neyi düşündüğümüz. bizi bir adım öteye taşıyacak hayatımıza anlam ve amaç katan ve bizim kontrolümüz altındaki olguları mı düşünüyoruz yoksa kontrolümüz altında olmayan ne kendimize nede çevreye net bir katkısı olmayan kendi için patinaj yapan yaptıkcada daha daha derinlere gömülen şeylerimi. Tercih ettiğimiz düşünce sistemi kim olduğumuzu ve ne kadar kaliteli bir hayat yaşayacağımızı belirleyecektir.

aşırı düşünmek ince düşünceli olmak depresyonun ve tüm psikolojşk hastalıkların atası babasıdır..
gamsız olacan bu dünya da ipleneyecen hiçbirşeyi...

Ne düşündüğünüzü yazmamışsınız??

Yani niye söyledim, herkes bir şeyler düşünür, düşünmeyen insan yoktur zaten, bunu dile getiriyor olmanız sizi rahatsız etmesi, buna odaklanın, sizi rahatsız eden nedir? Açıklarsanız burada sohbet ederek belki bir çözüm bulabiliriz.

ben bi dönem aşırı düşünüyordum hatta şimdide fazla düşünüyorum dr biri bana bazılarının beyni böyle bazılarına göre fazla düşünce üretir demişti

İşe gidip çalışarak kafa dağıtıyorum. Bir şeylerle meşgul olmak lazım. Yoksa, zihnimde 40 tilki dolaşıyor.

Bol bol düşün. Düşünmek iyidir. Kara kara düşünmek normaldir. Derin düşünmek normaldir. Akla her türlü düşünce gelir vakti gelince gider. Düşüncenin hayırlısı hayırsızı olumlusu olumsuzu iyisi kötüsü haramı helali saçması düzgünü azı fazlası normali anormali sevabı günahı olmaz. Allah düşünceden hesaba çekmem diyor..

@rexart,

Mesela gerçek olamayacak bir hayalimi yazayım. Borsada çok fazla kazanmışım o kadar çok ki Amerika ve Çin başta olmak üzere bir çok ülkenin şirketlerinin toplamının yüzde 90 ının yüzde 51 den fazla hissesini almışım. Günlük 100 trilyon dolar sadece gelirim var ve bunlar fakir ülkelerdeki insanları satın aldığım büyük bir adada askeri eğitim verdiriyorum. En teknolojik silah uçak gemileri üretiyorum. Türkiye'ye tehdit olabilecek ülkeler için hazırlık yapıyorum. 😀

Borsadan veya araba al satından, bir şekilde zengin olmuşum. Fabrikalar açıyor yüksek maaşlarla insanları istihdam ediyorum. Fabrika bölgesinde her şey oluyor. İşçilerin kalması için bedava binalar. Bakkallar terziler kasaplar okullar her ihtiyacını karşılanıyor, şehre gitmelerine gerek kalmıyor.

Mesela şu içerken, o suyun dünyanın en kaliteli suyu olduğunu düşünürüm. Yurt dışında bu suyu temin eden kişilerce uçakla bana ulaştırıldığını ve Türkiye de zenginlerin bu suyu alabilmek için sıraya girdiğini ve benim 100 dolara bir bardağını sattığımı hayal ederim. Tabi inanma durumu yok sadece hayal.

Mesela düşman ülkelere kanasla canlı yayın yaparak süikastler düzenlediğimi hayal ederim.

Tabi çok güçlü ve dahi olduğum hayallerim de var.
Bu arada bu hayaller çocukça gelebilir psikiyatriste anlattığımda bunlar senle alakalı demişti. 40 yaşındayım 😀

Hiçbiri rahatsızlık vermiyor.

Düşüncenin iyisi kötüsü aşırısı normali tabiki olur. düşüncenin biçimi bireyin yaşam tarzını belirler hemde dili ve karakterini. ne düşündüğünüz aslında nasıl yaşadığınızın göstergesidir.

Bir iş bulup kafa dağıtmak bencede en iyisi. Yada bir hobiyle meşgul olmak bu herhangi bir hobi olabilir iyi olur.

@Black-Tie, aynen. Siz çalışıyor musunuz ? Yazdığın gibi hobi edinmek de olabilir.

TRSM gibi kurumlara da gidilebilir. Grup terapisi tarzında faaliyetler var

Üst Alt