Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli rapora sahibim. Yeni rapor almama gerek var mı?

Eski raporunuzu covit zamanında ulusal veriye kayıt yaptırdıysanız sıkıntı olmuyor aksi halde bazı kurumlar kabul etmiyor

@barcan88,
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı :
23642684 - 010.99 - 577 11.04.2019
Konu : Engelli Raporlarının Düzenlenmesinde
Uyulacak Kurallar bu yazıda var okursan kardeş

@bilgeadam, ulusal veride varsa rapor digitale aktarılmışmı sayılıyor

3- Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik’in Kazanılmış haklar 15'inci maddesi 1 'inci fıkrasında "Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez.” denilmektedir.

Bu bağlamda 18 yaş üstü bireyler için eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş “sürekli” ibareli sağlık raporları geçerliliğini korumaktadır. Bu raporların yenilenmesine ihtiyaç bulunmamaktadır. Eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş “süreli” ibareli sağlık raporları ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.

Son düzenleme:
@nu067, teşekkür ederim yazı paylaşımı için. Evet benim de dediğim gibi eski raporlar geçerlidir. Çok net. Özellikle de %90 üzerinde engelli oranına sahip raporlar hiçbir şekilde vergi dairesi tarafından reddedilemez. Ancak, eskiden alınmış %40-90 arası raporlarda, ötv indirimiyle ilgili tereddüte dusulen eksiklikler varsa bu nedenle yenisini alın diyebilirler. Mesela adamın eskiden alınma %60 raporu var. Burada ortopedik oranı net değilse veya engeli nedeniyle ehliyet alip alamayacağı belirtilmemiş işe rapor yenilenmedi istenebilir. Çünkü ortopedik engelin %40 üzeri olması, ayrıca engeli nedeniyle ehliyet almasının mümkün olmadığının ve nedeninin açıkça belirtilmesi lazım. Bunlar net değilse, rapor e imzalı da olsa çok yeni de olsa vergi dairesi kabul etmeyebilir.

@bilgeadam, hayır ıslak imzalı rapor elinizde mevcutsa geçerlidir. En kötü ihtimalle hastaneye gider, pdf ortamında e nabiza işletirsin.

Çok bilmiş arkadaşlara laf söylüyorsun, işlem yaparken umarım sorun yaşamazsınız.

İşlemi yapacak arkadaş lütfen buradan bizi bilgilendir senden rica ediyorum.

Engelli raporu ile ÖTV için araç raporu artık ayrı haberiniz olsun.

Geçenlerde arkadaşım çocuğu üzerinden araç alımında yeni rapor aldırdılar.
Rapor ÖTV siz araç alımı için kullanılacak diye.

Arkadaşım sen herşeyi çok iyi biliyorsun ben sana durumumu anlatayım bana da yardımcı ol o zaman. 2011 yılındaki ortopedik sürekli raporum eski olması sebebi ile 2024 yılında yeniletmek zorunda kaldım neden biliyor musun ?

İl sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığı raporumu e devlet sistemine işlemedi.
Bana yaptıkları geri dönüş eski raporunuzu yeniletmek zorundasınız, suanki raporumda yeniletme olarak yazıyor.

Siz geçerli diyorsunuz ya hiç işlem yapmadınız sanırım, işlem yaparken umarım sizdende bunu zorunlu kilmazlar.

Raporumu da burada atabilirim inanmazsınız.

Üst Alt