Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli lavman kulansam ne olur?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Arkadaşlar omurilik felçlisiyim 5 yıllık..Ne denedıysem bir turlu tuvaletımı yapamadım,herhangi bir ilaç yardımı olmadan.Sürekli lavman kulansam ne olur...?

Bunu asla yapmamalısın. Barsak düzenini geri döndürülemez şekilde bozmuş olursun.

peki bu kabızlık için ne yapmalıyım,baska şekilde bır turlu tuvalete cıkamıyorum...
SİGMOİD COLON için ne dusunuyorsunuz.?

Parmakla makata uyarı vermeyi deneyebilirsin, en azından doğal bir yöntem.

[
haklısınız fakat denedım,denıyorum ama fark yok..çıldırıyorum ya..allah kımseyı bu duruma dusurmesın.

SİNEMAKİ aktarcılardan bu otu alıp çayın içinde içebilirsin faydasını görürsün..

Felçlilerde boşaltım için 2 seçenek var. Birincisi kendiliğinden olmasını beklemek ki bu durumda kabızlık, idrar kaçağı, aşırı katılaşma sonucu tahriş-kanama gibi sorunlar oluşabilir. İkincisi tuvalet arabasına oturup parmak yardımıyla boşaltım yapmak. Bunu yapmak da yazıldığı kadar kolay değil ama bir kez alıştığınızda hem kabızlık hem idrar kaçaklarından kurtuluyorsunuz. Sabırla denemelisiniz. Felçlilerde tuvalete oturduğunuzda kendiliğinden gelmesini beklerseniz yapamazsınız. Ya tuvalet arabasına alışacaksınız ya da bekleyeceksiniz başka bir alternatif yok.

Allah yardımcınız olsun...

Buyuk tuvalet ıhtıyacını Lavmanla gideren kımse varmı

Arkadaslar buyuk tuvalet ıcın lavman kulanan varmı.Ben lavman kulanmadan bır turlu yapamıyorum.

malesef cok cıddı aksamalara neden oluyor bende.

Arkadaşlar aynı sorun bendede var 12 yıllık of luyum .. son 4 yıldır arttı kabızlık şikayeti .. sayabileceğiniz her yolu denedim .. çözüm yok .. bende boşaltım için TISAN - Tilaks Kabzlk in Kark Bitki ay 20 Szen Poet bu çayı kullanıyorum akşam yatarken içiyorum sabaha kahvaltıdan sonra işlem tamam .. ekmeğimi değiştirdim tam buğday veya çavdar ekmeği yeyin .. doktorum lavman yap dedi ama oda bağımlılık yapıyo bence ayrıca bitti diye kalkıyorsun sonra bida git .. bide yetişemedin gitti :D sonumuz hayr ola ..

sinameki kullanmanızı pek tavsiye etmem çünkü simameki bağırsakların pH'nı bozduğu için geriye dönmesi güç sorunlar açar. eczanelerde OSMALAK adında bi şurup var birde bunu deneseniz.kahvaltı ile birlikte alıyorsunuz.akşam gibi de tuvalet ihtiyacınız doğuyor.geçmiş olsun.

Kuru kayısı.Varsa tazesi.Mevsimindeyiz zira.Sabah aç karnına 4-5 tane yerseniz faydasını göreceksiniz.

6.sene oldu ve ben Artık ilaç kulanmaktan bıktım.Bu konuda bilgisi olan paylaşsın..

Herkese geçmiş olsun arkadaslar.Trafık kazası sonucu omurilik zedelenmesi sonucu,geri kalan hayatıma tekerlekli sandalyede devam etmekteyim...Ve Ceza evinde Memurum...6.Sene oldu,Hep ilaç kulanarak Tuvalet ihtiyacımı gideriyorum.Midem bulandı artık..Bu konuda ne yapabilirim,önerisi ve bilgisi olan cevap yazarsa sevınırım,tsk ederım şimdiden...

geçmiş olsun belki çok basit kaçacak denemiş olabilirsiniz biber kızartması yaparız ya kızartma değilde teflonda 1-2 damla yağla kendi suyuyla kavurunca onlar kabuk kabuk oluyor hem yağsız olduğu için kilo konusunda da yardımcı olabilir belki bir öğünde sadece bunu yiyip bol bol su içinde faydası olabilir

dupalak yada arkadaşın dediği gibi osmalak ikiside işe yarar geçmiş olsun

bülent abi kolostomi nedir ne faydası var?

abi yazdıklarını okudumda torbayla dolaşmak zor gelebilir insana idrar torbası derken bide bu torba allah kolaylık versin..

Yiğit, tuvalet sorunu insanı gündelik yaşamdan ediyorsa, bundan dolayı dışarı çıkmak vs'de aksama oluyorsa, kolostomi önemli bir seçenek olarak düşünülebilir. Benim yılların omurilik felçlisi ve bir süre önce kolostmi taktıran ve "nasıl da daha önce yaptırmadım, inanılmaz rahat ettim" diyen arkadaşım var...

haklısın abi biz bilmediğimiz için bize zor gibi geliyo kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler

Kolostomiyi bu durumda dusunmek biraz,yalnıştır bence...sAGLIGINI kendı elınle bozmak olacak..Bu durumu ıylestırmek ıcın ne gerek...ona bakınmalı..Kolostomı oyle kolayca dusunup karar verılecek bı sey degıl bence.

arkadaslar kabızlık ıcın keci sutunu tavsıye edıyorum ınanılmaz faydası var.cunku bende omırılık amelıyatı sonucu bu sorunu yasıyorum.hangı doktora gıttıysem cozum bulamadım kecı sutunu kesınlıkle tavsıye edıyorum.

ya inanmıyorum böyle bir durum var diye resmen insanın bağıraklarının eline verilmesi önerile bilirmi? oturan boğa siz kendiniz yapsanız bu kolostomiyi o torboyla gezseniz...ilahi yaaaa...........

2009 dan beri omurilik felçlisiyim ilk 3 aylıkken Ankara gata da wc alışkanlığımı lavman yaparak kazandırdılar. sonrasında hergün ya da gün aşırı klozet ya da wc sandalyesine oturup önce karın bölgesine sağdan sola doğru masaj yapıp ardından makata parmakla uyarı vererek boşaltım yapmam önerildi ve o tarihten bu yana bu yöntemi uyguluyorum, en doğal yöntem de bu diye düşünüyorum. Ayrıca her sabah kahvaltı öncesi bir bardak ılık su kabızlığı önlemede yararlı oluyor.

Yahu kolostomi tabii ki hop diye karar verilecek bir şey değil. Normal yollardan barsakları boşaltabiliyorsan ne işin var kolostomiyle! Ama yok, tuvalete çıkamııyorsa, bilmem kaç günde bir tuvalaete çıkmak ölüm gibi zorsa, okulunu-işini-sosyal yaşamını sırf bu tuvalet sorunu nedeniyle yarım bırakıyorsan, toplum içine çıkmak konusunda seni engelliyorsa, tuvaletini yapmak konusunda başka birilerine bağımlı olmak dayanılmaz oluysa vs. tabii ki kolostomi düşünülmesi gereken bir seçenektir. Yukarıda da yazdım, kolostomi olanların çok çok büyük çoğunluğu "iyi ki olmuşum" der...

Bütük tuvalet için lavman kulanıyordum,şimdi ise lavman yaptığım halde olmuyor.

Kabızlık iiçin,Bıldıgım her turlu yollu denedım,ama bır turlu baş edemedim,Artık öyle bir seviyeyye geldi ki Lavman yaptığım halde tuvaletımı yapamıyorum.Hastaneye yatman istiyorum ama hastane bılmıyorum,Bıldıgınız hastane varmı.? yada bu konuda bana onerısı olan varsa paylasırsa sevınırım.

Üst Alt