Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sürekli tekrarlayan karın ağrısı ve uzun süreli kabızlık sorunu..?
Açlık otunu bende içiyorum 9-10 adet sıcak suya atıp 10 dakika demleyip içiyorum 11-12 sonra etkisini gösteriyor karın ağrısı da olmuyor siz fazla içiyorsanız o yüzden olabilir hegün içersem vücut alışıyor.
Arkadaş sen önce ilacı falan bırak git bi triot tahlili yaptır aile hekiminde trioidin az çalışıyor veya hiç çalışmıyor olabilir troit direk bağırsakları etkiliyor bilgin olsun
Duphalac bende de işe yaramamıştı. Osmolak iyi gelmişti. Tabi ki bunlar geçiçi çözümler. Esas olan, lifli gıdaların çoğunlukta olduğu beslenmeyi alışkanlık haline getirmek.
[h=3]magnesie calcinee[/h] kullanıyorum. Her akşam yemekten sonra bir çay kaşığı tozu çay bardağında suyla karıştırıyorum. Kesin çözüm. Çok dökmeyin isal olursunuz.
@Ahmet T, kırmızı elma tavsiye ederim. Faydasını görürsün inş. Her gün 1-2 tane ye ara öğün olarak. Ekmeği de kes kesebilirsen. Ekmek hem kilo yapar, hemde kabızlık. Ve olabildiğince sebze tüket. İlaçlar geçici çözüm, devamlı ilaç kullanmak bağırsak düzeni içinde iyi değil. Az da olsa her gün egzersiz yap. Hareketsiz yaşamda kabızlığın en büyük sebeplerinden.
Kan tahlili ve ultrason baktır . Bir doktora görün. Kabızlık birçok nedeni varmış. Hangi vitamin eksik ,bağırsaklarında mı sorun var. Ben de de bir ara fazla oldu çok şükür bir şey yokmuş. B12 vitamini, D vitamini, folik asit almaya başladım. Tatlıyı yağlı yiyecekleri yemek yasak. asitli içeceklerden uzak durmak lazım.
Çiriş Otu leziz midir diye hep merak etmişimdir. Bugün pazarda tezgâhta yine gördüm ve 100 liralık aldık. Kilosu 150 lira. Satıcıya nasıl pişirmek gerektiğini sorduğumuzda yanımızda aynı sebzeden satın alan bir kadın "bağırsaklar için bire bir lavman. Bunu ye, lavman ilacı kullanmazsın, motor gibi çalıştırır" dedi. Ufak ufak doğrayıp soğanla kavurduktan sonra üzerine bir veya iki yumurta kırıp yiyorsun. Yumurtalı ıspanak gibi. Tadı da çok güzel oldu. Bakalım bağırsakları kadının dediği gibi çalıştırıyor mu çalıştırmıyor mu göreceğiz?
@ahmet311, çok geçmiş olsun oncelikle, Genel cerrahi poliklinikte muayene olmalisiniz, gerekirse doktor; kolonoskolpi-endoskopi vs ister, bagirsaklariniz tıkanmış olabilir. Bitkisel şeyler denemeyiniz, size farkinda olmadan zarar verebilir, arkadasim.
Bi de stresten de olur, uzak duruyoruz
ben doktor değilim , dolayısyla öneride bulunmuyorum (öğretmenim.) Zaman zaman kabızlık yaşarken şahsım için çözüm olarak kullandığım bilgiler şunlardır.
1-) Sulu beslenmek hatta ölçülü olmak koşulu ile bol su içmek de benim için işe yarıyor.
2-) yemekleri de sulu yemekler olarak seçmek.
3-) aynı gün çok muz yememek ve günaşırı veya her gün simit tüketmemek.
İşin özü sebze meyve ile beslenmek ve ekmek tüketimini azaltmak. Bu şekilde 1 hafta içinde düzene girer. Böyle devam ettikçede pek sıkıntı çekmezsiniz.
@ahmet311, kabızlık şurubu var ben anal fissur şikayetim dolayısıyla lazer ameliyatı oldum ama yara devam ediyor dolayısıyla kabız olduğumda tam bir işkence hemde ne işkence baktım olacak gibi değil randevu aldım ve bu şurubu yazdılar sadece 2 gün kullandım sanırım kendime eziyet ediyormuşum sizin belki böyle bir sorunuz yok ama şurub çok etkili
3 lt suyu tek seferde içmeyin böbrekleri yorarsınız, hiponatremi gelişebilir,güne saatte yayarak için,ilaç kullanıyorsanız özellikle psikiyatri ilaçları kabızlık yapar, stres en önemli faktör.
Mutlaka nedenini araştırmış doktora gitmiş siniz dir diye düşünüyorum,devam eden kabızlık bir kontrolden geçin derim.