Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimi ile emekli olurken yeniden rapor istenir mi?

%70 kronik nitelik yazmasına rağmen elimde 2 yıl süreli psikiyatri raporum var. Bununla SGK ya başvursam emekli olurmuyum? 15 yıl çalışmam 6437 gün prim günüm var ?

Kabul olur. Ama iki yıl olur sure ile olur zaten ankaraya gidip gelene kadar 1 yil gidecek değmez

Ne demek iki yıl olur. Kontrol muayenesimi ister ?

2.yıl sonra kontrol yazıyor ve 2 yıl süreli raporum..Yalnız raporumda Kronik yazıyor.Vergi indirimi için başvursam süreklimi gelir

Hayir hastaneden tekrar yeni rapor alacan surekli olacak tabi ayni orani veya surekli verirse ne ala

@denizrüyanaz
Benimde% 60 sürekli vergi indirimi raporum vardı. Sgk hastaneye sevk etti. Rapor düşük verilince emeklilik iptal edildi. Rapordan sonraki maaşları geri istedi. Hastalığım aynen devam ediyor. Bunun için ne yapabilirim.

Arkadaşlar cimere bimere şikayet etmeyin. Kurum kurumu mağdur etmez. Olan size olur. % 60 sürekli vergi indirimi raporum vardı. Sgk hastaneye sevk etti, düşük rapor verilince cimere yazdım. Sgk cimere yazdığım şikayeti , hakem hastanenin sağlık kuruluna göndermiş. Onlarda şikayeti görünce sinir bir tavırla bana düşük rapor verdiler.

Kardesim 2012 yilinda 3600 is gunuyle emekli oldum rapor oranim 56 surekli gecen yil ssk kontrol adi altinda yeniden hastaneye gitmem gerektigini soyledi bir yildir hastaneler arasinda mekik dokudum uzun lafin kisasi daha dun 27.02. Son raporu aldim oran % 38 maas gitti birde ssk maasi geri isterim diyor sekiz senelik benim primim yandi magdur ssk mi benmiyim doktorlar baski altinda korkularindan vermiyorlar

yapılması gereken SGK bu isteme hakkının elden alınması gerek ordaki bir kıl kuyruk memur çıkar yeniden rapor al gel der adamın canını sıkar bu nasıl bir haktırki tekrar rapor al gel diyebiliyor.Bunun başka bir yolu olmalı

Rapor oranı düşünce maaşı geri istemekte nerden çıktı varmı böle kanun

2.yıl sonra kontrol yazıyor ve 2 yıl süreli raporum..Yalnız raporumda Kronik yazıyor.Vergi indirimi için başvursam süreklimi gelir

hayir arkadas yanlis yorumlamis sen ankaraya gonder suresiz olma ihtimali var eger suresiz gelirse vergi indirimin emeklilige basvur vergi indirimin suresiz gelirse sgk kontrol istemiye bilir bence sen raporu gonder ordan geleln sonuca gore hareket edersin

Rahatsızlığınıza göre SGK istediği zaman kontrol muayenesi talep etebilir.

msfky42

Sizden hangi maaşı geri istedi raporunuz düştükten sonrasınımı yoksa emekli olduğunuz günden bu yana aldığınız maaşımı

çagırıyorlar kardeşim öyle bir çagırıyorlar ki hak hukuk yok madem raporu verirken insanlara tekrardan eski işine döndurme garantisi verseler ne kadar iyi olur du

yavv surekli yazsa ne yazar kardeşim sen sen ol işini sakın bırakma

Sayın Bülent bey ben sürekli vergi indirimi ile emekli oldum tekrar hastaneye rapor için muracat ettim yuzde kırk altına düstu herhangi bir sıkıntı olurmu ssk dilekçede vergi indiriminde süre kısıtlama yok tesekkur ederim şimdiden

Niçin tekrar rapor için başvursunuzki? zaten maaş vermemek için bahane arıyorlar.%40 altı almışsınız, maalesef maaşınız durdurulur artık.

Tekrar işe girmek için engelli statü den 1000 lira maaş baglandı ssk memuru ve vergi dairesi memura sordum emeklilik için vergi indirimi sürekli ise emeklilik sürekli olur dedi hastane raporun önemi olmadığını söyledi

önemli olan vergi indiriminin süresiz olması

Evet vergi indimim süresiz ve emekli kagıdımda kontrol yok ama sistemde hastane raporunu görürlerse bir sıkıntı olurmu teşekkür ederim

sizin gibi aynı bir kaç arkadaş sıkıntı yaşamıştı ama sizede olacak diye bir şey yok bence rahat olun düşünmeyin emekliliğin keyfine bakın

İnşallah sizin dediğiniz gibi olur teşekkür ederim Mehmet bey

Özür dileyerek Mehmet bey ne gibi sıkıntı yaşamışlardı kontrol istemişlerdi yoksa direk emekli maaşları o kesildi

Evet kendim müracaat ettim diger haklardan ve engelli olarak çalışmak istemekden daha önceki rapor 1 yıllıkdı vergi dairesinde sürekli olarak onaylandı sonra hastane oran vermeyince şüpheye girdim emeklilik de bir sorun olurmu diye

Diger türlü iş bulamadım hastalıgımdan dolayı

bir iki arkadaş vardı sitede emekli olmuşlar tekrar rapor çıkartmışlar oranları düşünce ssk kontrole çağırmış kontrol sonucu maaşları kesilmiş su ki genelde ssk sürekli emekli olmuş kişilerden tekrar kontrol istemiyor nadir olarak usulsüzlük veya sonradan alınan düşük oranlı raporlar olursa kontrole çağırabilir ancak bu işlem ssk nın pek yaptığı bir uygulama değil acaba kontrole çağıracaklar mı gibi düşünmek tabi normal ama ssk nın herkesten kontrol isteme hakkı var bu hakkı zaman zaman kullanıyor sgk .piyango kime vurursa işte siz emekliliğin keyfine bakın

Anladım Mehmet bey benim hastalık koah astım 10 senedir ilaç ventolin kullanıyorum Bi usulsüzlük yok ama hastanelerde var biraz usulsüzlük galiba çünkü yürümekde bile zorluk çekiyorum yemek yerken bile çok çabuk yoruluyorum önce yüzde 40 sonra 0 oran veriyor hastane baskı altında sanırım teşekkür ediyorum iyi akşamlar dilerim

şu anda nasıl bir yol izlliyorssunuz billgilendiriseniz seevinirim

Üst Alt