Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimi ile emeklilikte sorun olur mu?

OKYAY

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

İzmir dokuz eylül'den aldığım rapor 2 yıllık,2017'bitiyor.
maliyeden gelen vergi indiriminde tarih belirtilmemiş, sadece başvuru tarihinden itibaren çalışma gücünün %48 ini kaybetmiş ve üçüncü derece engelli indirimi uygulanır yazıyor.

10.12 2015 tarihinde emeklilik için müracaat ettim orda ki görevli bana tekrar rapor almana gerek yok maliyeden devamlı gelmiş dedi.
Ankarada ki merkez sağlık kurulunun raporu sürekliye çevirmesi mümkünmüdür. gerçi hastalığım kronik. tip1 diyabet hipotroid ve belfıtığım var.

ikinci sorum; engelli kartımda rapora göre düzenlendi geçerlilik süresi 2017. onu yenilemem için tekrar hastaneye gitmem lazım.
kinci rapor ve oranı vergi indirimi mi ve emekliliğimi etkiler mi?

yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

tamamen şansına kalmış

sgk nın kontrol isteme yetkisi var her zaman

peki oran düşer yada yükselirse yine maliyeye mi gönderiyor?

Emeklilikte esas olan vergi indirimidir. Vergi indirimi sürekli ise genelde kontrol konmaz.
Ender olarak raporda psikolojik değerlendirme ya da tedaviyle düzelebilen ifadesi olduğunda sgk vergi indirimi sürekli de olsa emeklilikte kontrol koyabiliyor.
Yasal olarak kurumun her zaman kontrol muayenesi isteme yetkisi mevcut.

vergi indirimimin sürekli olduğunu nasıl anlayacağım,gelen belgede şu tarihe kadar diye birşey yok bu sürekli anlamına mı geliyor?

Arkadaşım herhangi bir kontrol tarihi konulmamışsa vergi indirimin sürekli anlamına gelir

Evet sürekli anlamına gelir.

hepinize çok teşekkür ederim 10.12.2015 tarihinde emeklilik için dilekçe verdim ocak ayında sonuçlanır dediler Allahım inşallah yedirmeyi nasip eder Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Merhabalar; toplam 6317 günüm var. 2000 öncesi aylık bağlama oranım 65, 2000-2008 arası 60, 2008/10 sonrası 35,10, gösterge 9475, ilk işe giriş tarihim 1991

Merhabalar; 10.12.2015 tarihinde emeklilik için dilekçe vermiştim,e-devlet de 01.01.2016 tarihinden itibaren emeklisiniz yazıyor. dilekçe tarihinden itibaren diye biliyordum bugüne kadar,bilgisi olan paylaşmak ister mi?

OKYAY

Emeklilik başvurusu yaptığınız tarihi takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşı birikmeye başlar.

Emekli aylığım E-devlet de göründü

Merhabalar,10.12.2015 tarihinde dilekçemi verdim,Aralık ayı çıkmadan E-devlet de aylık bağlama oranlarım belli oldu, ve 01.01.2016 tarihinden itibaren emekli olacağım yazıyordu.Bugün E-devlet de 1364 tl ve 90 lira ek ödeme,birikmiş olarak 892 tl,toplamda 2342 lira alacağım görünüyor.Ek ödeme ne demek ve her ay mı alacağım. 01 Ocak itibarıyla emekli isem neden 892 lira birikmiş. Bu ücretlere zam ve 100 lira ödenecek ücret dahil midir? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Ek ödeme her ay verilir.
emekli maaşı devlem memurları gibi önce verilir, çalışma hayatındaki gibi çalışıp maaş alınmaz.

Hayır sgk ya gidip dilekçe doldurdum

Ender olarak raporda psikolojik değerlendirme ya da tedaviyle düzelebilen ifadesi demişsiniz emekli olurken vergi indirimi esas alınmıyormu raporu istiyomu SGK...

Arkadaşlar sürekli vergi indirimi ile emeklilikte kontrol yok Cumhurbaşkanlığına yazdığım yazı ile Cumhurbaşkanlığının sgk ya yönlendirip beni ve Cumhurbaşkanlığını bilgilendirmesini istediği cevabı ben psikiyatrik engelliyim bunu yazdığım yazıda belirttim
j3VQjg.jpg

hastalıgınız neydi deniz bey bende atipik psikoz hastasıyım çumur başkanlıgı dilekçelere cevap veriyormu

@denizrüyanaz vergi indirimini kaç tarihinde almıştın raporda süreklimiydi peki kardeşim...
Cumhurbaşkanlığının yazısında Ayrıca vergi indiriminden yararlanarak emekli olanlar için raporlarının kontrol muayenesi şartını bazı hastalıklar için maliye bakanlığı koymaktadır... Yazısında vergi indirim belgesini alırkenmi yada rapor ile vergi indirim belgesi sürekli olduğu halde bazı hastalıklara kontrol koyuyormu?

Genelde hangi hastalık guruplarına kontrol koyuyorlar?

@Dost_26

Arkadaşım 2 yıl önce aldım benim engel oranım psikiyatri olduğu için önce 1 yıl kontrol koydu maliye 1 yıl sonra vergi dairesi sevki ile rapor aldım bu sefer raporum yine sürekli idi ama bu raporuma süreğen kronik yazmışlar daha önceki raporumda ruhsal duygusal sürekli idi ; arkadaşım maliye psikiyatri , cildiye , onkoloji gibi bazı hastalıklara yönetmelik gereği vergi indirimine ilk başvuruda kontrol koymak zorunda imiş ben maliyeye ilk başvurduğumda vergi indirimine 1 yıl konrol koydukları için itiraz etmiştim bana bu tür hastalıklara ilk önce kontrol koymak zorundayız diye cevap geldi

bende ilkkez rapor aldım obsesif bozukluk kısmen düzelen ifadesi olmasına ragmen sürkeli rapor aldım maliyede sürekli onadı bakalım emekli olunca kontrol cıkcakmı

@sabri35[FONT=sans-serif]

Arkadaşım maliyeye ilk başvurunuzdamı sürekli vergi indirimi aldınız , emeklilikte kontrol olacakmı diye bende endişeliydim fakat Cumhurbaşkanlığına yazdığım yazı ve Cumhurbaşkanlığının ve sgk nın bana yazdığı yazı endişemi ortadan kaldırdı sürekli vergi indiriminde emeklilikte kontrol yok buna sgk nın bana yazdığı yazı açıkça belirtiyor yukarıdaki benim paylaştığım Cumhurbaşkanlığının ve sgk nın bana cevabına bakabilirsin ayrıca emeklilikte kontrolü maliye koyuyormuş vergi indirimi sürekli olan arkadaşlarımızın emeklilikte kontrol olacak diye endişelenmesine gerek yok ben Cumhurbaşkanlığına yazdığım yazıda psikiyatrik engelli olduğumu belirttim[/FONT]

evet ilk müracatta sürekli verdiler raporu

evet vergi indirimide ilk defada sürekli aldım

Ufukalp

Arkadaşlar ufuk arkadaşımız burada zaten açıklamış takıntı yapmaya hiç gerek yok üzülmeyin Allah tan hayırlısını dileyelim.

Üst Alt