Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimi ile emeklilikte sorun olur mu?

Sıkıntı yok Cumhurbaşkanlığı ve SGK gerekli açıklamayı yapmış zaten
j3VQjg.jpg

Ufukalp ve OturanBoğa abi benim vergi indirim belgeme ekteki raporda oran belirtilmemiş sadece vergi indirim belgemde yazıyor emeklilikte sıkıntı olurmu? Yada herkesin raporu bu şekildemi? Açıklarsanız sevinirim.

Dost_26

Eğer vergi indirim belgesinde süre kısıtlaması yoksa hiçbişey olmaz.İçinizi ferah tutun.

Süre kısıtlaması yok eyüp raporda sürekli sadece oran yok o kadar emeklilik başvurusunda problem olmasında.
Senindemi aynı şekilde?

Aynen öyle...
Dediğim gibi hiçbir sıkıntı çıkmayacak.
Sizde kendinizi yıprattığınızla kalacaksınız :)

Eyüp bu sabah emeklilik hesaplaması için sgk ya gittim oradaki memur vergi indirim belgen sürelimi süreklimi dedi sürekli olduğunu ve kontrol olmadığını belirttim emeklilikte sıkıntı olurmu dedim süreklide olsa tekrar çağırıyoruz dedi eskiden devlet hastanesi veriyordu şimdi tıp fakültesi istiyor oraya yönlendiriyoruz diye söyledi 200 kişinin ve 15 yıllık olanların bile emekliliği iptal edildi dedi ezberemi konuştu yoksa kafa kurcalamak içinmi söyledi şahibeli bu nasıl bir düzen bu nasıl bir kanun bu nasıl bir lakayitliktir kurumlar kimlerin eline kalmış böyle dağdaki çobanı getirip memur yapmışlar anlamadım gitti devlet kimlerin eline kalmış vah türkiyem vah engelliye bile değer kalmamış.

İNŞALLAH DEDİĞİN GİBİ OLUR ZAMANI GELİNCE ÜZÜLDÜĞÜME DEĞMEDİ DERİM NASIL BİR DEVİRDE YAŞIYORUZ İNSANLIĞA DEĞER KALMAMIŞ.

Neye dayanarak kontrol istiyorlarmis adam gelecek 60 yasina emeklilik gitti sonra nrolcak bunun vebalisini obur tarafta alirlar

Ne bileyim kardeşim Allah hayırlısını versin az öncede sgk emeklilik servisini arayıp sordum bu sefer bayan da aynı şeyi söyledi şuanda 300 kişinin emekliliği iptal edildi buradaki müfettişin onayına bağlı rapor %90 da olsa süreklide olsa farketmez dedi hastalıktan hastalığa değişiyormu dedim değişmez diye söyledi Allah bunları ıslah eylesin ne diyelim.
YANLIZ RAPORDA USÜLSÜZLÜK YAPIPTA ÇOĞU GERÇEK ENGELLİNİNDE HAKLARINI GASP EDENLERE VE ÇİĞNETENLERE YAZIKLAR OLSUN HEP BU SAHTEKÂRLARIN YÜZÜNDEN MAĞDUR OLUYORUZ YADA SGK NIN İŞİNE BÖYLE GELİYOR BİLEMİYORUM KANUNDA ENGELLİNİN KAZANILMIŞ HAKLARI KORUNMUŞTUR DİYOR HERKES BİR YOL TUTTURMUŞ GİDİYOR NE DİYELİM HAYIRLISI OLSUN.

Şimdide ankara sgk yı arayıp sordum ordaki abide yok öyle birşey onların zoruna gittiği için öyle söylemişlerdir sen günün dolunca müracaat et boşver gerisini o sana verilmiş hak dedi her telden ayrı ses çıkıyor Allah sonumuzu hayr etsin ne diyim.

Valla sirf bu kontrol hikayelerinden dolayı bu siteye girmicem falan SGK var diyor falan SGK yok diyor omur boyuda bi çile cekilmezki emeklimiyiz zindandamiyiz belli değil bi kafamiz rahat değil ha bugün ha yarin derken omrumuzden omur bitecek .dost26 kardeşim bence her ilin sgksi farklı galiba ankara yok diyor senin bulunduğun yer var diyor sen demedinmi ankara yok diyor siz nerden cikardiniz diye valla bu yüzden emekliliğini iptal ettircem şuan calisiyorum ayni işyerinde bu hikayelerden dolayı isi birakamiyorum bari emekliliğini iptal edeyimde normal emekliliği bekliyeyim allah sonumuzu hayir etsin..
.

Valla kardeşim senin kadar benimde moralim bozuluyor bugün en son ankarayı aradım orası bir nebze olsun yüreğime su serpti bizim özrümüzden şüphemiz yok tek şüphemiz ya oranı düşürürlerse çalıştığım yerde iki kişi emekli olmuştu biri 7 ay diğeri 2 yıl kadar onlara sordum çağrılma yok dedi bana kalırsa buradaki memurlar hasedlerinden öyle diyor gibi geldi neyse senin emekliliğin ne kadar oldu hem saçmalama her söylenenede inanmamak gerek aslında taktir Allah ın ne yapalım elimize bir hak veriyorlar sonra hadi bidaha uğraş engelliyi rezil rüsva ediyorlar madem böyle birşey varsa kaldırsınlar erken emekliliği kimseye verilen hak geri alınmaz 2008 den önceki haklar korunmuştur diye kanun çıkartmasınlar artık kanunlar bile hiçe sayılıyor baksana memurlar bile kafasına göre kanun çıkartmış engellinin haklarıyla oynayanların Allah belasını versin.

Son düzenleme:
Kardeş benim emekliligim 16 ay oldu kardeşim artuk hayirlisi herşey allahtan yapacak birşey yok

vay be sayın bülentbey yorummunuzu bekliyoruz

arkadaslar evet sgk nın konrol isteme yetkisi var sürekli vergi indirimi alarak emekli olan birinin sgk tarafından kontrole cağırdığını gormedin duymadım gereksiz seylerle yıpratmayın bence kendinizi .
kontrol belki hile hurda yontemi ile alınmıssa sikayet ihbar olmussa o zaman belki sgk kontrol ister onun haricinde kontrol isteme oranı %2 dir bence soyle'ki poliosekelinden 10 yıl 15 yıl once emekli olmus birinin su an kontrol olsa%40 alma sansı pek azdır su an sgk kontrol istemiş olsa diyelim o kişinin o tarihte'ki almıs olduğu raporun o yılda'ki ozürlük olcütü dikkate alınır boyle seylerler kendinizi üzmeyin ayrıca sgk'ya giderek telefon acarak bu konularda bilgi istemek eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi bir sey oluyor memurlar erken emekli olan insanları cekemiyorlar saygılarımla

Son düzenleme:
Bencede öyle geliyor haklısın mehmet çekemiyorlar yani 15 yıl önce alınan rapora şuanda olsa direk aynı oran ölçütümü veriliyor. Böyle şeyleri pek bırkalamamak gerekir bakma şeytan dürtüyor zamanı gelince emekliliğe başvurup köşemize çekiliriz gerisi Allah kerim.

herkese allah kazasız belasız emekli olmayı nasip etsin

tarum 41 17 ay olmuş bak ne güzel darısı benim ve umutla bekleyenlerin başına boşver içini karartma mehmetin de dediği gibi kıskançlıklarından öyle söylüyorlar bence yada işin içinde ihbar usülsüzlük veya şikayet varki uygulamışlar emeklilik başvurusunda nasıl oldu sorgu falan yaptılarmı müfettişle görüştünmü yoksa direk işlemi yapıp bitiyormu? Allah kerim be murat önemli olan Allah yedirmek nasip etsin ne malûm sabaha çıkmaya senedimiz yok o yüzden haktealâ hayırlısını versin.

Arkadaşlar...
Asılsız söylentiler ve memur tripleriyle boşu boşuna moralinizi bozmayın lütfen.
Yukarıda Mehmet arkadaşımız da açıklamış, evet sgk nın öyle bir yetkisi var, yetki işte, bir dalavere sezerse çağırır aksi halde yok öyle bir uygulama.
Bir hastanede yolsuzluk olur, bu tesbit edilir ve o dönem rapor alanlar belirlenerek kontrole çağırılır, bu olur, ancak kafadan sen gel bi daha bakalım gibi birşey yoktur.

Dost_26

aynen kardeşim inşallah sende bian önce emekli olursun artik takmiyorum kafama her şey nasip allah nasip ederse emeklilik omur boyu gider nasip etmezse iptal olur hakkimizda hayirlisi artik

Böyle söylentilere itibar etmeyelim içi münafık insanlar erken emekliliği çekemezler inşallah güzel kardeşim Allah kerim hakkımızda herşeyin hayırlısı günü gelince müracaatımı yapacam Allahın izniyle gereksiz vesveselere kapılmaya gerek yok nasipte ne varsa o olur çok şükür alnımın akıyla aldım ne usülsüzlük yaptım nede hile direk başvurumu yaptım hakkı elde ettim benim tek korkum bazen kalbim sıkışıyor ya bana bişey olursa diye düşünüyorum özel sektör malûm acımıyorlar çalışarak nereye kadar tek gayemiz erken emeklilik her neyse gün ola devran döne bekleyip göreceğiz.

Arkadaşlar akıllı olup içinize şüphe sokup durmayın kurdun kuyruna basıp durmayın........?

Haklısın furkan ama gelde üzülme sahtekârlık yapanların yüzünden bizim gibiler mağdur oluyor tabi sgk nında işine geliyor bühçeyi rahatlatmak için ama bizler geleceğimizi sağlığımız açısından temin altına alamadığımıza takıyoruz tek gayemiz erken emeklilik şöhrette zenginlikte gözümüz yok olduğumuzla yetinip sağlığımızı zorlamadan geri kalan hayatımızı kazanmak ama kalbi körelmiş zihniyet içimizdeki ümidi kırıyor avrupa engellisine sahip çıkar bizim ülkede dahada çıkmaza sokarlar sahtekârlıkla rapor alanların yüzünden bu uygulamalar oluyor.

@tarum 41 senin emeklilik müracaat sürecin nasıl geçti peki bir problem oldumu yoksa başvurunu yapıp işlemleri bitirip sorunsuz direk hallettinmi?

Arkadaslar suresiz vergi indirimi alarak emekli arkadaslar kurumlara giderek telefon acarak emekli oldum kontrol istenirmi diye sormayin eşegin aklina karpuz kabugu düsùrmeyelim algi olusturmayalim bu konuda

Aynen kardeşim katılıyorum doğru söylüyorsun eşeğin şeyine su kaçırmanın anlamı yok bencede.

Dost_26;

kardeşim hiç problem olmadı emekli olabilir yazısını aldım dedim tamam dedi SGK bi forum doldurdum bayan hayırlı olsun dedi evinize posta gelcek dedi nekadar maaş alacağınız yazicak dedi hiç problem çıkmadı Allaha sukur

Bi konuyada açıklık getireyim.
Diyelimki siz %40 raporla vergi indirimi alarak emekli oldunuz.SGK daha sonra sizi kontrole çağırdı ve sizin hastalığınızın oranı yönetmeliğin değişmesiyle %20 ye düştü.
Bu durumda emekli olurken mevcut rahatsızlığınız devam ediyorsa,yeni yönetmelikte oran ne olursa olsun emekliliğiniz DEVAM EDER.

Bu konuda yargı kararı mevcuttur.

Ufukalp abi Bence çok saçma bir uygulama zaten ankara bize sürekli olarak bu hakkı tanımış peki niye birde sgk kontrol istiyor mantıksız değilmi? O zaman ilk başta herkese süreli versinler bir daha insanları niye uğraştırıyorlar sırf eziyet olsun... BuTcHeR sgk nın genelde çağırdıkları kişilerin hastalığınamı bağlı mesela psikiyatri, obezite falan yada bazı raporlarda tedaviyle düzelibilen ibaresi olduğu içinmi... Yoksa yolsuzluk usülsüzlük gibi sahtekarlıkların olduğunu sahte raporları nasıl tespit ediyorlar? Yoksa bahaneden direk herkesi kontrolemi çağırıyorlar?

Son düzenleme:
Ufukalp

Ufuk bey;benimde vergi indirimim sürekli,aslında raporum 2 yıl kontrollü ama maliye kontrol tarihi koymamış şahsi aldığım hastane raporunda tedavi görmüş daha sonra vergi dairesi isteğimle aynı hastaneye göndermişti onda ise tedavi görebilir yazmış SGK beni kontrole gönderebilirmi?

Üst Alt