Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli emeklilik sonrası oran düşünce emekliliği iptal ettiler!?

irfan can

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhaba bülent abi

ssk girişim 2003
5100 gün primim var
2018 yılında yüzde 80 raporla sürekli emekli oldum

3 sene sonra ssk kontrole cagırdı kontrol sonucunda yine yüzde 80 ile 2 yıllık rapor verildi
bu böyle devam etti tekrar kontrol muayene günüm geldi hastane bu sefer yüzde 48 rapor verdi emeklilik iptal edildi!

neden edildi ?

itiraz ettim hakem hastaneye yolladılar burada yüzde 83 rapor 2 yıllık aldım sonuc ne olur acaba

Benim arkadaşım aynı siz gibi itiraz etti kontrol muayenesi sonrası puan düşük verildi diye.İtiraz sonrası ikinci sefer puanı yükseldi ve evraklar SGK ya gitti.Ama bu sefer SGK ikinci rapora itiraz edip 3 .hastaneye sevk etti.Bakalım 3.hastane kaç oran verecek.

Sizin sigorta başlangıç tarihi ve prim gününüz fazlasıyla var. Raporunuz düşse bile emekliliğinizin devam etmesi için yüzde 40 rapor bile yeterli neden iptal ettiler ki?

Hakem hastanenin verdiği karar kesin değilmi neden 3 hastaneye sevk ediyorlar kanun da hakem hastanenin verdiği karar kanun hükmünde dir kesin dir diyor

@irfan can,

Allah belasını versin o işlemi yapanın! Ulan %40 da olsa prim yetiyor zaten, ne halt yemeye vatandaşa eziyet ediyorsunuz!

Rapora itiraz felan etmeye gerek yoktu. Oran %48'e düştüyse kabulümdür, Emekliliğimin devamı için gerekli prim günüm var, emekliliğimi devam ettirin demeniz gerekirdi. Şimdi de 3. hastaneye gitmeyin, dilekçe yazın ve maaşın durdurulduğu tarih itibarı ile devamını talep edin.

Hersey söyledim fakat nafile abi maaşı kestiler bende mecburen itiraz ettim yüzde 83 aldım hakem hastaneden simdi ssk memur bizde itiraz edip 3 hastaneye sevk edebiliriz dediler nedeni ise 2018 yılında emekli olduguda o günün şartları 15 yıl 3600 gün 1 derece rapor yeterliydi suan aldığım yüzde 48 raporu ilk emekli olduğum tarihte emekli olmama yetmediğini yani eski tarihe göre değerlendirme yaptıklarını söylediler daha hakem hastane sonuçlarım da ssk ya ulaşmamıs 3 hastaneye gönderirler simdi ne yapmam gerekiyor

Küfür küfür küfür küfür. Allah belasını versin bunların. Bin defa! Bilgisizlik rezillik düzeyinde artık. "Salak herif, kontrol zamanında o andaki işgücü kaybıma bakarsın, onu %48 tespit etmişsin, var olan sigortalılık sürem ve primim bugün %48 raporla emekli olmama yetiyor*, ne bok yemeye beni başka hastaneye sevk edeceksin" de ona.
Akılsızlığa devam ederse müdürüne çık

*
2008_oncesi.PNG

@irfan can, SGK'nın size uyguladığı prosedürde herhangi bir yanlışlık yok.

Kontrol muayenesi zamanında almış olduğunuz rapor oranı alt derecelere düşerse, düştüğünüz derece ile ilk tahsis talep tarihindeki şartları karşılayıp karşılamadığınız kontrol edilir ve bu duruma göre emeklilik devam eder veya durdurulur.

@Efsane323232, Arkadaşına uygulanan prosedürü anlatmış sizde de aynı işlemler olacaktır.

Kontrol muayenesi için aldığınız rapor %48 çıkmış itirazınız yapılmış ve %83 almışsınız. SGK aldığınız bu son rapora göre işlem yapmayıp son nihai karar için tekrar rapor isteyecektir büyük ihtimalle.

Alacağınız son rapor %80 ve üzeri çıkarsa emeklilik devam edecek. Aksi bir durumda emeklilik iptal edilecek. Tekrar emeklilik başvurusu yaparsanız bu seferde son yasaya göre Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ile emekli olmaya çalışacaksınız.

@BnymnYldz,

Eyvallah abi tesekkurler

Diyelim ki 3 hastanede rapor düşük cıktı yeni yasaya göre nasıl bir yol izlemem gerekiyor ve kac ay sonra yeni rapora başvuru yapabilirim mevcut raporum nisan 19 da aldım

2018 Yılında alınan rapor süresiz mi verildi ?
2018 Yılında vergi indirimi raporuda süresiz verildi mi ?

@BnymnYldz,

Hayır.
Oran düştüğünde o düşmüş hali ile emeklilik kriterlerini sağlıyorsa, emeklilik devam eder. Ki %40'ın altına düşmediği sürece prim yetmese bile emeklilik devam etmeli. Bunu daha önce tartışmıştım:

@irfan can, @BnymnYldz,

7 Şubat 2025 tarihli E-98547999-010.06.99-111638753 Sayılı, "7538 Sayılı Kanunla Emeklilik İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler" konulu 2025/4 genelgenin 3. sayfası nettir:

"kontrol muayenesine tabi tutulması, hallerinde kontrol muayenesi için hastaneye sevk işlemi yapılacaktır.

7538 sayılı Kanunla, Kanunun geçici 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında yapılan değişiklik ile engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlanarak yaşlılık aylığı bağlanmış olanlar hakkında Kanunun 94 üncü maddesi ile 28 inci maddesinin beşinci fıkrası hükümleri uygulanacak olup, bu kapsamda olanların kontrol muayene işlemlerinde Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri esas alınacaktır.

Bu çerçevede, engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış olmaları nedeniyle yaşlılık aylığı bağlananların kontrol muayene işlemleri aşağıda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda yapılacaktır.

10.1. Merkez Sağlık Kurulu tarafından engellilik derecesi tespiti yapılırken kontrol muayene tarihi konulanların; kontrol muayenesi nedeniyle sevk edildikleri sağlık kuruluşlarından temin edilen sağlık kurulu raporlarında;

- Engel oranı %40' ın üstünde belirlenen ve tahsis talep tarihi esas alınarak yeni engellilik derecesine göre aylığa hak kazanma koşullarını sağlayanların işlemleri sağlık hizmet sunucusundan gelen rapora göre sonuçlandırılacaktır."

@OturanBoğa, Abi oran düştüğünde o düşmüş hali ile bugünün şartlarına bakmıyor işte sıkıntı burada başlıyor.

Ben de aynı kısmı örnek veriyordum emeklilik devamı için günümüz şartları değil ilk tahsis talep tarihindeki şartlar belirleyici oluyor.

Bu arkadaşın açıklamasına istinaden ;
ssk girişim 2003
5100 gün primim var
2018 yılında yüzde 80 raporla sürekli emekli oldum

süresiz verilen rapor ne ? engelli rapor mu ? vergi indirim rapor mu ?

@deasn12, Vergi indirimi durumundan söz etmemiş o durumu tam bilemiyorum Süreli mi Süresiz mi 🤔

SGK 3 yıl sonra kontrol muayenesi için çağırdı ise vergi indirimi Süreli olabilir.

@OturanBoğa,

sanırım malulen emeklilik olarak işleme almışlar halbuki engelli emeklilik için zaten şartlar sağlanıyor malulen değil engelliden işlem devam ettirilmesi gerekiyordu

@BnymnYldz,

Yani kafam ona takıldı zaten. Arkadaş sürekli yazmış ama 2 raporda da süreklilik olduğu takdirde sgk kontrol muayenesine çağırma durumu %1 ihtimaldir..

@Denizcan78,

Bi halt yediler ama dayanağı yok. Durdurulması hataydı, maaşın kesildiği günden bu yana geri ödenerek işlemin düzeltilmesi lazım. Yazıktır, günahtır!

@OturanBoğa, Tamam işte sıkıntılı yeri tespit ettik.

Arkadaş 2018 yılında emekli olmuş yani
2018-2003 15 Yıl

SGK ilk tahsis talep tarihi esas alınarak kontrolü yaparım dediği için,

O tarihte 20 yılı tamamlayamıyor o yüzden SGK maaşı kesiyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
@BnymnYldz,

Hayır hayırı olur mu hiç öyle. Öyle olabilmesi için emekli olunan tarihte sahte rapor olduğunun iddia edilmesi ve kişinin suçlanması lazım. Hatta yetmez, maaşların da geri istenmesi lazım.
Bu rutin kontrol (kişinin emekli olmayı gerektiren sağlık sorunun ortadan kalktığı ya da azaldığı varsayılarak kontrol yapılır). Kontrol tarihinde gerekli şartlar varsa emeklilik devam eder
Durum net. Geçmiş maaşları da isteyerek konuyu düzelttirmeli arkadaşımız

Abilerim 2018 yılında emekli olurken vergi indirimi ve raporum sürekliydi ne hikmetse 3 sene sonra raporlarım sürekli olmasına rağmen ssk beni kontrole cagırdı ve kontrol den sonra raporların hep 2 yıl kontrol lü olarak verildi bu zamana kadar son kontrol de rapor oranı yüzde 48 e düşünce emeklilik iptal edildi bende itiraz ettim hakem hastane yüzde 83 verdi hakem hastane kararı kesin değilmi memur 3. Hastaneye de bizde sevk edebiliriz dedi

@OturanBoğa, Abi valla ne kadar hayır desekte kontrol muayenesini bu şekilde yapıyor SGK.

Sende ilgili genelgede maddeyi paylaştın "tahsis talep tarihi esas alınarak" dediği için kitliyor orada SGK. İtiraz etsede hiçbirşey elde edemez. Daha öncede burada birkaç arkadaşımızın başına geldi.

@irfan can, SGK son kez rapor isterse sen yinede git dediklerini yap al raporunu.

%48 rapora sen itiraz etmişsin
%83 rapora SGK itiraz edecek

Son kez rapor alacaksın bu rapora göre kesin karar verilecek.

Aksi bir durum olurda SGK emekliliği sonlandırır ise zaten elinde son zamanlarda aldığın raporlar var onlar ile Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ile emeklilik başvurusu yaparsın.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
Aksi durum olursa calisan gucı kayıp tespiti için herhangi bir süre varmı hemen başvuru yapabiliyormuyuz

@BnymnYldz,

Ha yır. Kesinlikle ha yır. hiç bir mantığı da dayanağı da yok. Olamaz. Kontrol muayenesi bugünün sağlık durumunu değerlendirir, o günü değil. Aksi halde ödenen tüm emekli maaşları haksız ödenmiş demektir ve tüm maaşlar geri istenir. Bu ancak ve ancak o gün sahte rapor alındığı iddia ediliyorsa mümkündür. "talep tarihi esas alınarak yeni engellilik derecesine göre" demek, bugün alınan rapor o gün geçerli olan düzenlemeye göre emeklilik şartlarını, yani 20 yıl 4400 prim şartlarını karşılıyor mu demek. Arkadaşımız karşılıyor.

Değil sgk, dağ olsa bu tür bir uygulama yapamaz.

hocam sizin engelli raporunuz sürekli yani suresiz idi demi yanlış anlamadim ama SGK sizi kontrol muayenesi şartlı mi emekli etti yoksa ,kontrol şartı olmadan emekli olup kontrolemi çağırdı?

Kontrol şartı olmadan emekli oldum fakat ne hikmetse 3 yıl sonra hiçbir neden yokken Kontrole cagırdı

@OturanBoğa, Son birkaç mesajda kaç kere hayır hayır dedin abi 😄 Bende senin dediğin gibi bir uygulama olmasını isterdim ama maalesef olmuyor.

@svnn arkadaşımız vardı onunda bu sebepten maaşı durdurulmuştu.

@irfan can, bu arkadaşında durdurulmuş.

@Efsane323232, bu arkadaşımızın da arkadaşına aynı prosedür uygulanmış.

Vergi indirimi ile emekli olan herkesin emekliliğini durdurup Çalışma Gücü Kayıp Tespiti yapsınlar rahatlasınlar. SGK'nın istediği de bu zaten. Bir kanun teklifi de bunun için yaparlar olur biter.

edevlette emeklilik şartlarının altında ilk karar yazan bir yazi var orada hangi bankadan ne kadar maaş alacağınız yazıyor ve alt kısımda kontrol muayenesi kısmı var orada tarih yazıyor mi emekli aylık bilgilerinin alt kısmında

Üst Alt