Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli emeklilik sonrası oran düşünce emekliliği iptal ettiler!?

@irfan can,
Engellilik ile ilgili hastalıklarınız nedir? Iyilesebilecek, azalabilecek hastalıklar mi? da süreli rapor veriyorlar?

@Fenerli03,
Tahsis tarihi itibariyle yetmiyor.

"ssk girişim 2003
5100 gün primim var
2018 yılında yüzde 80 raporla sürekli emekli oldum" diyor arkadaş. İkinci ve üçüncü kademeler de yetmez Tahsis tarihinde.

@OturanBoğa
Arkadaş 2003 girişli ve 2018 yılında 15 yıl ile emekli oluyor. Prim 5300 olduğu için yetiyor.
Ancak oran 60-80 arasına düşerse emeklilik iptal ediliyor ve ikinci kademeye bakıyorlar. Tahsis tarihinde 17 yıl dolmuş mu diye ?
Eger oran 40-60 arasına düşerse. Tahsis tarihinde 20 yıl dolmuş mu diye bakıyorlar.
Arkadaşımızın Tahsis tarihi 2018
İşe giriş 2003 olunca 15 yil dolmuş oluyor.
Bu nedenle arkadaşımızın emeklilik iptal oluyor.
Ondan sonra bugün itibariyle arkadaşımız yeniden emeklilik talebinde bulunacak.
Fakat yeni yasaya tabi olacak.
İşe giriş 2003 olduğu için 21 yıl geçmiş oluyor. Prim 5300 olduğu için zaten her halükarda yetiyor.
Yani arkadaşımız bugün itibariyle isgucu kaybı oranı %40 üzerinde olursa kesinle emekli oluyor ve yeniden Tahsis yapılarak maaş almaya devam edecek. Fakat emekli maaşının kesildiği tarihten yeni Tahsis tarihine kadar geçen süreçdeki maaşları alamayacak.

Ama arkadaşımız itiraz sürecinde oranı tekrar %80 uzerine çıkarırsa eski sistem ile yani yine vergi indirimiyle emekliliği devam ederek, maaşın kesildiği tarihten itibaren alamadığı tüm maaşları toptan alacak.

@irfan can
Geçmiş olsun abi. Senin rahatsızlık neydi. Devamı kullanım gereken ilaclar varsa aksatırsanız. SGK kontrol muayenesi isteyebilir. Diye duydum.

Emekli olunca SGK süresiz raporu ve süresiz vergi indirimi olan engelliye kontrol tarihi koyabilir mi

@kartal Taşdemir,

normal şartlarda koyamaz fakat şikayet ,sahte rapor ve SGK elemanlarinin incelemesi mesela adam %50 oran ile emekli oldu şeker ,tansiyon vs hastalıklardan emekli olduktan sonra ilaç kullanmaya devam ediyor mu diye takip yapılıp sonra çağırma durumu olabilir gibi

@kartal Taşdemir,

şikayet varsa kontrole çağırabilir süresiz rapor ve kontrol muayenesiz emekli olan kişiyi.Neden koyar sikayet eden diyebilir engelli değil yada iyileşti sahte rapor vs diye kontrol muayenesi ister ve tekrar yeni rapir ister .sorunuza gelince süresiz rapor ile SGK sizi isterse kontrol şartlı emekli edebilir yada süreli rapor ile.sizi kontrol muayenesi şartı koymadan emekli edebilir bu tamamen SGK nin elinde SGK genelde iyileşme süreci olan rahatsızlıklar için kontrol muayenesi koyar

Arkadaşlar 1. Ayda Emekli oldum. Vergi indirimi süreli ama e devlette evrak listesi yok. Kontrol var mı yokmu diye bakmak için. Sadece şunu farkettim bayram ikramiyesi kısmında "sürekli iş göremezlik derecesi 64" yazıyor. Acaba kontrole tabi olanlar varsa bakabilir mi orada herkeste o şekilde mi yazıyor. Yada kontrol olanda sürekli değilde süreli mi yazıyor.

@Konyaereğli,

İndirdim ancak maalesef yazmıyor. Görünen o ekran belge oluşturuluyor. Orada durum kodu kısmı boş zaten.
Bayram ikramiyesi bölümünde öyle gördüm sürekli iş göremezlik derecesi diye. 5 ay oldu hala evrak listesi yok buda normal mi.

15 Ocak 2025 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 32783​
KANUN
SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU İLE
BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun No. 7538
Kabul Tarihi: 9/1/2025

MADDE 15- 5510 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış, üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dördüncü fıkrasında yer alan “ve ikinci” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

“Engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlanarak yaşlılık aylığı bağlananların aylıklarının ödenmesine devam edilir. Bunlar hakkında 28 inci maddenin beşinci fıkrası ile 94 üncü madde hükümleri uygulanır.”

Daha önce yazdıklarımı ve yazılanları okumanızı rica ediyorum özellikle 2024 Aralık ayından itibaren

Kısaca özet olarak ne sonuç çıkıyor bu paylaşımlardan @Engelli52,

Yazılarını ilgi ile takip ediyorum son kanatinı çıkarımını merak ettim

@Konyaereğli,

Daha önce yazdıklarımı ve yazılanları okumanızı rica ediyorum özellikle 2024 Aralık ayından itibaren

5510 sayılı kanunun 94. Maddesi asagidadir

Kontrol muayenesi
MADDE 94- Kurum yürütülen soruşturma kapsamıyla sınırlı olmak üzere;
a) Sağlık hizmeti alan genel sağlık sigortalısından veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, sağlık hizmetinin gerçekten alınıp alınmadığını,
b) Sigortalının, isteğe bağlı sigortalının veya bunların hak sahiplerinin malullük, iş göremezlik raporlarında belirtilen rahatsızlıklarının mevcut olup olmadığını,
tespit amacıyla kontrol muayenesi ve tetkik yaptırılmasını talep edebilir.

Üst Alt