Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ile emekli oldum. Kontrol için rapor yenileme prosedürü nasıl olacak?

@badeefe, 15.01.2025 tarihinden itibaren yeni yasaya göre emekli olunuyor.Bulundugun ilin ssk il müdürlüğü ne gidib emeklilik icin seni hastaneye sevk edecekler alacagın raporu göre iş gücü kaybını değerlendiriyor kurul.mevcuttaki raporun olsada şartların emeklilik icin tutuyorsa ssk dan sevk alıp heyete girmelisin.mevcuttaki raporunun bitmesini beklemeye gerek yok

İLk raporu 3 yıl %60olarak verilen rapor. Yenileme ile 1 yıl %60;olarak güncellendi. Sgk ya bu raporu elden mi teslim edeceğim yoksa hastane otomatik sgkya gönderecekmi?

@kırcali_84, elden vermezler elektrik posta ile gönderir ssk.Daha sonra e devletden yeni raporun cıktıdını saa bilirsin

@fenerliyizz @güllerin efendisi @OturanBoğa abilerim. geçen hafta sgk'ya gittiğimde memur hanım, şubat maaşınız hesabınıza yatacak, ocak maaşınızı ise kimliğinizle şubeden çekebilirsiniz dedi. Bu sabah şubeye gittim sadece şubat maaşınız var diyo evet dedim hesabımda ama ocak maaşınız yok diyo. Tekrar sgk'yı ve alo 170'i aradım ocak maaşınız yok ki zaten diyor. Dedim siz dediniz toplu 2 ay yatırılacak sisteme bakıp söylediniz hatta ,Ya biz kimlerin eline kaldık kafayı yiyeceğim artık

@Zafer0841, e devlette emekli günlük ödeme kısmı var oraya bi bakar mısın orada olabilir belki askıda kalıyor

abi baktım sadece 17.02.2026 20.000 ödeme bankadan çekilmiştir yazıyo. ocak ayı falan görünmüyor

sgk ya götürdüm raporu alamadılar. Hastane gönderecek bize, dedi. Kafama takılan şu oldu. Müracaat şekli kişisel müracaat yenileme yazıyor. Üst kısmında yer alan kontrol muayenesi kısmı boş. Bu sorun olur mu?

@kırcali_84, Hastane sekreterliği başvuru şeklini yanlış işaretlemiş o kadar.

Sonuçta ortada düzenlenmiş bir rapor var sıkıntı olmaz.

@OturanBoğa

Ustad merhabalar,

2024 Nisan ayında yuzde 69 engel oranı ıle emeklı oldum ama 2 yıllık sureli idi

Bu ayın 15 inde sure doluyor.

ben suanda asağıda yer alan bılgılerle yuzde 40 ile emeklı olabılır mıyım? yoksa yyıne yuzde60 uzeri mı lazım

bırde eskı sıstem bazalth ıle mı hesaplanacak yıne

TipHizmet TipKurumBaşlama TarihBitiş TarihFiili Hizmet ZammıGünÇalışma Süresi(Yıl-Ay-Gün)Dosya
BorrçlanmaAskerlik Borçlanma Hizmeti-31.07.200531.01.20061800-6-0
Müşterek HizmetSosyal Sigortalar Kurumu-15.08.200631.12.2012022676-3-17
Banka HizmetiVakıf Hizmeti Tam Zamanlı... BANKASI A.Ş04.06.201310.01.202334579-7-7
Müşterek HizmetSosyal Sigortalar Kurumu-13.01.202419.01.202470-0-7
Sandık Gün:
3637
SSK Gün:
2274
Toplam Gün:
5911
Toplam Çalışma

bana yuzde 40 yeterlı mı ne dersınız? 15.08.2006 olan ise baslaman askerlık borçlanması ile 31.07.2005 ye cekılmıs oluyor sanırım.

ben %69 oran ve 18 yılla emeklı olmustum ama 2 yıl süreli idi

@goldenboy34, %60ile emekli oldugun sene de %40i le toplam sigorta primini ve sigorta yılı süren tutuyorsa.kontrol muayenesinde %40 üzeri durumda 3 dereceden emeklilik devam eder. Burada dikkat etmrn gereken kriter ilk emeklilik lekcrnde sen %60 ile 2 dereceden 18 yıl hesaplanarak emeklilik olmuşsun.Kontrol muayenesinde %40 ile %59 arası alacagın raporda 3 dereceye düşerse engellilik durumun.Ssk senin toplwm sigortalı süreni ve ilk sigortalı oldugun tarih den toplam gecen süre yanı toplam yılı 3 dereceden emeklilik icin yeterlimi ona bakar. Askerlik borçlanması oldugun tarih sayılır sigorta başlangıcı..Emeklilik lekesi verdiğin tarih ile arasındaki gecen süreyi hesapla kaç yıl olmuş ve baltazar formülünü ne göre eski emeklilik listesine bak 3 dereceye düşerse raporun emekliligin devam edermi ona göre yol haritası çiz kendine .3 dereceden emeklilik icin yılın kurtarıyormu

şayet kontrol muayenesinde raporun %59 yada altına düşerse 3 dereceden emeklilik hesablamadunda sigorta süredi 20 yıl baz alırlar.vr senin ilk sigorta lı oldugun tarih 31.07.2005 emeklilik dilekcedi verdiğin tarih ne ise arada geçen süre 20yılı dolduruyorsa sorun olmaz.primin yeterli görünüyor.Kontrol muayenesinde %60 ve üzeri almaya bak. Şayet düşük oran gelirse muhakkak itiraz et. 3 sefer hukuken itiraz hakkın var.Anılıp yanılıpta yeni yönetmeliğe göre tekrar emeklilik dilekçesi vereyim deme. Çünkü yeni yönetmelik iş gücü kaybına bakıyorlar.oranın bir önemi yok ve bir çok hastalık engelli statüsünde sayılmıyor.Yutubds izledim ada ın biri kontrol muayenesine gittiğinde rapor oranı 2 dereceden 3 dereceye düşmüş ve yeni cıken kanundan haberdar olmadığı icin itiraz etmden tekrar 3 dereceden emeklilik icin dilekce vermiş.Yeni iş gücü kaybına görede mevcut hastalıklardan emekliligi kabul edilmemiş. Malesef

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt