Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor, süresiz vergi indirimi ile emeklilikte SGK hangisini dikkate alır?

Dagci96

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli Oturanboğa ,
2014 yılında 2 yıllık süreli %42 raporla vergi dairesine başvurdum. fakat bana Vergi dairesinden süreli %42 rapor verdiler.
süre dolunca 2018 yılında hastaneye bir kez daha başvurdum hastane yine 2 yıl süreli %54 rapor verdi. raporla vergi dairesine başvurdum vergi dairesinden süresiz olarak %56 onaylanmış.Emekliye müracaat edersem SGK hangi belgeyi dikkate alırlar vergi indirim yazsını mı?
yoksa sağlık raporunu mu? esas olan hangisidir? benim kaygım emekli olursam tekrar kontrol muayenesine gönderirler mi? bu nedenle emekliye karar veremiyorum. Normal şartları beklesem emekliye 17 yılım var.

Vergi dairesinden sürekli ,raporu süreli olupta emekli olan arkadaşlar var ise yazmanızı rica ediyorum.

Dagci96

Sürekli vergi indirimi %99 ihtimalle sürekli emeklilik demektir. Bundan 1 yıl öncesine kadar "hemen emekli" olun derdim. Ama son zamanlarda SGK'dan bir rapor kontrolü fantezisi oluştu ve bir bahaneyle durmadan kontrole çağırıyorlar. O nedenle kontrol ihtimali hiç yok da diyemem. Ama ben olsam emekli olur,maaş alırken sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam ederdim. 2 yıl sonra kontrol isterse, kontrol olur... Bu arada aldığım maaş yanıma kâr kalır.

Sağlık raporu süreli. Maliyenden süresiz onaylı olup emekli olan arkadaşların sonucu yazmalarını rica ederim.

Dagci96...hocam ben 1 ekim itibari ile emekli oldum,rapor 2 yıl süreli ama vergi indirimim ve emekliliğim süresiz şu an...evet şu an diyorum çünkü gene de güvenemiyorum, sonuçta sgk nın sürekli emekliliğe bile kontrol şerhi koyma yetkisi maalesef var yani biraz da şansımıza kalmış bir şey..benim gerçi normal emekliliğime 5,5 sene var..2 +2 alıp normal emekliliğime ne kadar yaklaşırsam benim için kardır,kendim hakkında bazen böyle düşünmüyor değilim....ama tabii bunlar hep ihtimal dahilinde olacak şeyler...kolay gelsin..

Dagci96 Merhaba ben ilk sağlık raporumu 2014 yılında 2 yıl süreli aldım 2015 yılı şubat ayında vergi indiriminden emekli oldum.2016 yılında tekrar 2 yıllık rapor verdiler.2018 ağustosta raporumun günü doldu ve ben tekrar rapor almaya müracat ettim 23 eylülde raporum %39 verdiler şuan engelli değilim hem eylül ekim ve kasım maaşım aldım.Senin anlayacağın raporun bitsede maaşın kesilmiyor önemli olan vergi indirimidir vergi indirimin sürekli ise hemen emekli olabilirsin.Soracağın birşey olursa da cevaplarım.

ALBAYSUSİ mrb cevabınızla yardımcı olursanız sevinirim vergi dairesinden sevk edildiğim devlet hastanesineden 10,10,2017 %65 rapor verdiler ankaradan %55 düşürüldü sürekli ibaresi yazıldı vergi dairesine gidebilirsin dediler maaş bağlatmak için vergi dairesi 2 yıl sonra kontrol sartı ile maaşa bağladı anlamadıgım sürekli raporda niye kontrol tekrarı istiyorlar hastalıgım ankelozon sıpondolit kıronik yani kalıcı hastalığın tedavisi yok iki yıl sonra maaşımı kesecekler mi? Kullandığım ilaçlar sebebi ile cron bağırsak iltahaplanması hastalığıda çıktı bu sayfadaki yazılanlara bakarsam %50 cron hastalıgının raporu varmış yani 100 üzerinden -5 le yaşamaya devammı edecegim

kısacası sayfadaki arkadaşlardan cevaplamarını istedim sorum sürekli rapor veripte 2 yıl sonra kontorl istemeleri?

Hacı maraşlı merhaba geçmiş olsun dediğim gibi sgk sağlık raporlarını değil vergi indirimini göz önüne alıyor benim şu anda sağlık raporum %39 kaldı ama üç aydır maaşımı alıyorum vergi indirimin sürekli olursa maaşında sürekli olur.

ALBAYSUSİ rapor sürekli olsursa rapor oranına bakılmaz maaş almaya devam ederiz? %55 raporum düşmüş olsa dahi maaş kesilmez bunu anladım.
Albayım mantığım şunu anlamıyor raporun geçerlilik süresine (süreklidir) yazıyorlar'da neden kontrol muayene istiyorlar kurumlar birbirilerine mi güvenmiyorlar

Hacı maraşlı belirtiğine göre senin vergi indirimin 2 yıllık sağlık raporun sürekli raporun sürekli olması önemli değil vergi indirimin sürekli olursa emekliliğin de sürekli olur.

Benim burda ve diğer sayfalardaki yorumlardan anladığım bu işin bir standardı yok.Vergi indirim esas alınıyor. Ama gerisi biraz şans artık kime denk gelirse.

@ALBAYSUSİ

Benim risk olarak algıladığım süresiz vergi indirimine rağmen, 2 süreli sağlık raporumun bitiminde kontrol muayenesi isteme olasılığıdır. beni bu durum düşündürüyor.Hep bir acaba diyorum.

Benim anladığım sizin başvurunuz isteğe bağlı SGK sizden istememiş. Doğru mu? Yorumlarınızı rica ederim.

ALBAYSUSİ..hocam sizin vergi indirimi sürekli olarak emekli oldunuz da..neden tekrar rapor değişikliğine ihtiyaç duydunuz onu anlamadım ben..?

Dagci96

Merhaba ben kendi arzumla sağlık raporu aldım.Tıp fakültesinde çalışıyordum gece nöbetleri için engelli raporu aldım.Hastalıklarım tip 2 diyabet kronik karaciğer (hepatit b) hiper tansiyon ve kolestrol ben hiper tansiyona girmedim işlemler uzun sürüyor diye o yüzden raporum %39 da kaldı.

deathless

Merhaba deathless hocam neden tekrar rapora başvurdum çünkü birçok şeyden faydalanamıyorsun örnek cep telefon indirimi internet ind ulaşım ind izsu ind daha sayamayacağım kadar faydası var yani bunlardan yararlanmak için rapor almak istedim.Şuan engelli kartımın süresi doldu hiç birşeyden yararlanamıyorum.

ALBAYSUSİ...anladım hocam..sordum çünkü raporda oran değişikliği sgk nın(veya hangi kurumsa)sistemine düştümü anında kontrol şerhi koyup emeklilik için risk oluşturabiliyor..sıkıntı olmadıysa çok iyi tabii ki:)

Demek ki kendi isteğinle sağlık raporuna başvurursan emeklilikte sorun olmuyor.Bende bunu öğrenmiş oldum.

Değerli arkadaşlar , OturanBoğa

Daha önce SGK da çalışmış birinden aşağıdaki yorumu aldım.Sizler bu yoruma ne dersiniz? SGK ya yazılı başvuru ile sorsam mı?

"Süreli raporla, süresiz vergi indirim onayı ile emekli olmak konusunda herkes farklı bir şey söyler kafası karışır . SGK'ya sözlü olarak sorarsan hiç bir şekilde sorunun cevabını yazılı olarak vermezler çünkü bu bir kuraldır. En kesin sonucu, sorusunu dilekçe olarak yazıp ver, o zaman en geç 3 ay içinde cevabını resmi olarak alırsın. Bana kalsa şuanda özürlü emekliliği için önünde bir sorun çıkmaz ama tabiki garanti veremem, ama madem şüphelerin var istediği emekliliği garantilemek için yazılı yazsın sorusunu, ve bağlı olduğu SGK'ya versin, cevabını istediği gibi alırsa, gönül rahatlığıyla işlemlere başlasın, geri kalan sağdan soldan bilgi toplamak kahve muhabbeti olur, kulaktan dolma bilgiyle yola çıkma."

@Dagci96
Emeklilikte esas alınan belge vergi indirimidir. Vergi indirimi sürekli ise emeklilik de sürekli olur. Ancak kurumun her zaman kontrol muayenesi isteme hakkı saklıdır. Bu da raporu süreli olsun, sürekli olsun herkes için geçerlidir.

Bence SGK ya böyle bir başvuruda bulunmanız eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmekten başka bir şeye yaramayacaktır.

Bu sanki, "ya hu benim raporum süreli, niye bana kontrol yazmıyorsunuz" gibi bir şey olacak.

Ufukalp yazdığınız cevaba hemfikirim.Fakat bilmediğim bir
denize de yelken açmak istemiyorum.
Bu zamana kadar bu nedenle dilekçe verip vermeme konusunda karar vermedim.

Dün SGK ya gittim elden dilekçe vermek istedim. Fakat kabul etmediler.

Konuyu bilen bir müdüre yönlendirdiler. Vergi indirim belgeme baktı ve süresiz olduğunuz gördü.Sağlık raporunu dikkate almadıklarını eğer vergi indirim raporun süreriz ise emekliliğinde süresiz olur dedi.

Süreli vergi indirimi var ise süreli emekli olur şeklinde sözlü olarak bilgi verdiler.

Kaygılanmamam gerektiğini gönül rahatlığı ile emekliliğe başvurmamı tavsiye etti.

Bakalım emekliliğe başvurup ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Son düzenleme:
Dagci96
Benim yukarıda söylediklerimin aynısını müdür de söylemiş.
Ama sizi de anlıyorum tabi.
Günümüz Türkiye'sinde öyle saçmalıklarla karşılaşıyoruz ki, yüzde yüz haklarımız konusunda bile şüpheye düşüyoruz.
Herşey gönlünüzce sonuçlanır inşaallah.

Ufukalp

Merhabalar. 2 yıl süreli raporuma karşılık merkez sağlık kurulu süresiz vergi indirimi onayladı ve kurumuma tebliğ yapıldı. 31 mayıs itibariyle emeklilik dilekçemi verdim. Benden raporu sürem bittiğinde yeniden rapor alacağıma dair taahhütname imzalarsam beni emekli edeceklerini söylüyor emekli sandığımız. Lütfen sizden görüş yardımı rica ediyorum. Özel banka sandığı mensubuyum lakin ssk kanunlarına dahiliz. Benden niçin böyle bir taahhütname istiyorlar. Resmi cevapta veremiyorlar. Böyle bir taahütname beni bağlarmı? Değerlendirmenize sunarım

krdnz77
Öyle bir dayatmaya hakları yoktur.
Vergi indiriminiz sürekli olduğundan başka amaçlarla siz rapor almadıktan sonra emekliliğiniz açısından yenileme gerekli değil. Böyle haksız bir dayatmayı kabul etmeyin.
Çünkü ilerde yetersiz bir rapor alırsanız bunu bahane ederek kontrol muayenesi istenmesi durumu olabilir.
Emekli olduktan sonra bir daha rapor işine bulaşmanızı tavsiye etmem.

Ufukalp

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bilgi ve tecrübenize sağlık. Taahhütname metni ".....tarihinde raporu yenileyeceğim hakkında bilgilendirildiğim yenilemediğim taktirde maaşımın kesileceği tebliğ edildi yazıyor. Ben kabul etmeyince hukuk müşavirine danışacaklarını söylefiker. Beklemedeyim. Özel gider indirimi öbür boyu geçerli değilmi ufuk bey.

krdnz77
Özel gider indirimi ile kastınızı anlamadım.
Vergi indirimini diyorsanız evet sürekli vergi indirimi ömür boyu geçerlidir. Emekli olarak çalışmanız durumunda maaşınıza yine vergi indirimi uygulanır.

benim raporum süresiz.ben bir yıldır çalışıyorum.vergi indirimi için baş vurmadım.şimdi vergi indirimi için baş vursam emeklilik içinde geçerli olurmu.

fa06
1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişiniz varsa ve 4A lı olarak çalışıyorsanız vergi indiriminiz de sürekli olarak onaylanırsa elbette emeklilik için geçerli olacaktır.

krdnz77

Kesinlikle böyle bir taahhüt altına girmemenizi öneririm. Ben de özel sandıktan sizin koşullarınızla emekli oldum. Böyle bir hakları yok. İşgüzarlık bence bu istedikleri.

Knopfler

Teşekkür ederim hakan bey görüş paylaşımınız için. Bilerek veya bilmeyerek işi yokuşa sürüyorlar. Sizden de böyle bir taahhütname talep ettiler mi? Tıp ın karar verdiğine hukuk diliyle müdahale etmek çok komik. 23 yılım bitti kurumda. İnsanın gerçekten gücüne gidiyor. Benim primimle bana yokuş yapılıyor. Üzücü bir durum. Kontrol şerhi olmayan evrağa kılıf uydurmaya çalışılıyor.

Ufukalp ben 1998 doğumluyum. 30 kasım 2017 de migrosta engel eleman olarak işe başladım.ve bu benim ilk işe giriş tarihidir.raporumuda 30 eylül 2017 de aldım.vergi indirimi onun için sormuştum

fa06
Sizin erken emekliliğinizde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu olmayacak, emeklilik zamanınız geldiğinde alacağınız rapora göre işlem yapılacak. Vergi indirimi ile emeklilik 1 Ekim 2008 öncesi girişi olan 4A lı çalışanlar için geçerlidir.
Vergi indiriminin size tek artısı maaşınıza yansıyacak cüzi bir miktar olur. Onun için de değer mi değmez mi sizin tercihiniz.

Ufukalp çok çok teşekkür ederim.şimdi net anladım.bir kere rapor aldım artık daha uğraşmayacam.taki emekliliğim amanı geldiği zaman o zaman artık bakacağız.eyvallah

Üst Alt