Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor, süresiz vergi indirimi ile emeklilikte SGK hangisini dikkate alır?

krdnz77

Benden böyle bir taahhüt istemediler.Aslına bakarsanız özel sandıklar da gerekli gördüklerinde kontrole çağırabilir diye düşünüyorum. Böyle bir hakları varsa sizden ayrıca taahhüt istemeleri mantıksız geldi bana.

Saygılar

Knopfler
Belkide gerçekten suistimal raporlar nedeniyle böyle bir taahhütname almak zorunda kalıyorlar. Hastalık kronik olanın zaten çekincesi olmaz. Vergi indirimim sürekli olduğundan maaşın kesilmesinde hukuken bir sakınca yok. Taahhütname sanırım kontrol muayenesine göndermede özel sandığa yasal kolaylık sağlıyor. Teşekkürler

Arkadaşlar 2008 yılı öncesi işe girişlilerde vergi indirimi sürekli ise ve kontrol muayenesine cağrıldığında raporun düşük gelirse maaş kesilmez diyorsunuz o zaman neden kontrol muayenesine cağırılıyor,yoksa yukarıda yazılanları ben mi yanlış anladım

dirhem

Daha emekli olmadığımdan böyle bir tecrübem yok, yazılanlardan özetle vergi indirimi sürekli ise maaş ta sürekli. Ama Sosyal Güvenlik kuruluşunun her an kontrole çağırma ihtimali var. Sebebi ise rapor alınan dönemde bir şerefsizinin adinin yaptığı suiistimal nedeniyle tüm rapor alanları çağırmaları diye anlıyorum

dirhem
Kontrol muayenesinde rapor yetersiz çıksa bile maaşın kesilmeyeceğini kim söyledi ?
Kontrol muayenesinin amacı bu zaten.

Knopfler
krdnz77

Slm bende sizler gibi banka çalışanıyım, banka sandığından emekli olduğumuzda vergi indirimi ve raporumuz sürekliyse kontrole çağrılma durumumuz ortadan kalkıyor mu? Eğer kontrol muayenesine çağırılacaksak bizi çağıran kurum banka sandığımı yoksa SGK mı olur?

Dagci96

Sayın Ufukalp bu arkadaşın sorup ta müdürün verdiği cevaptan ben bunu anladım. Çünkü vergi indirimi süresiz ise emekliliğinde süresiz olur raporu dikkate almayız demiş,ben mi yanlış anlıyorum acaba

krdnz77

Ne acayip bir şey arkadaşlar hem sgk kontrol muayenesine gönderme yetkisine sahip hem de taahütnama istiyor bu nasıl bir çelişki anlaşılır gibi değil.

emir79

Tahmin ediyorum özel sandık kontrol muayenesi ister. Çünkü hiçbir konuda SGK bağlantısı yok. Sadece yasa olarak SGK kurallarını uyguluyor. Dolayısıyla özel sandık kendisi kontrol muayenesi ister diye düşünüyorum.

dirhem
O arkadaşla müdürün diyaloğunu siz yanlış yorumlamışsınız.
Müdür, kontrol muayenesinde rapor yetersiz olsa da emeklilik devam eder diye birır şey söylememiş, söyleyemez de.
O diyalogda anlatılmak istenen konu, süreli rapora rağmen maliye merkez sağlık kurulunun sürekli olarak onayladığı vergi indirimidir.
Yani müdür diyor ki:
Maliyeye gönderdiğiniz rapor süreli de olsa, vergi indiriminiz sürekli ise emekliliğinizde kontrol şerhi konmaz, aslolan rapor değil vergi indirimidir.
Ancak, SGK'nın da her zaman herkesi kontrole çağırma yetkisi saklıdır. Ve böyle bir kontrol muayenesi durumu olur ve rapor yetersiz oranda çıkarsa tabi ki emeklilik sonlandırılır.

Vergi indirimi raporu sürekli vergi indirimi sürekli ve kontrol muayenesinde aldığınız rapor oranı 40 ın altına düştü emeklilik iptal öylemi.Bumu dur anlayacağımız.

dirhem
Rapor olsun, vergi indirimi olsun, süreli olsun, sürekli olsun, bir şekilde kontrol istemişse ve oran yetersiz kalırsa emeklilik iptal edilir.

Slm konuya farklı bir bakış açısından yaklasirsak banka sandigindan emekli bir kişinin emekli olarak devlet kurumlarin da çalışma durumunda bir sıkıntı olmaz diyebilirmiyiz

Merhaba,
uzun zamandır sayfanızı takip ediyordum, yeni üyelik gerçekleştirdim. Bende yaşadıklarımı anlatayım belki arkadaşlara yardımcı olur.
Sol kolum çocuk felci olduğundan bu zamana kadar raporum sürekli %45 iken, 2015 yılında açık kalp ameliyatı olup 3 damarım değişti. Buna istinaden her iki hastalığımı birleştirip rapor yüzdesini 25.01.2019 tarihinde %65 3 yıl süreli aldım. Bunun sebebini Doktor'a sorduğumda rutin kontrol dedi. Bulunduğum vergi dairesi 08.02.2019 tarihinde yazımı Ankara'ya gönderdiklerini belirttiler. 07.07.2019 tarihinde vergi dairesi %65 onaylanmış vergi indirimini hak ettiniz dediler. Bende emeklilik işlemleri için SGK ya emeklilik için vergi dairesinden aldığım yazı, hastaneden aldığım rapor ve dilekçemi verdim. 10 gün içinde biz sizi ararız dediler, 24.08.2019 tarihinden itibaren maaşınızı alabilirsiniz hayırlı olsun dediler. Fazla uzatmadan buradan okuduklarıma istinaden 3 yıl süreli raporum sorgulamak için bugün vergi dairesine gittim. Derdimi anlattım Müdürde vergi indiriminiz süreklidir, emeklilik için SGK ile görüşün dedi. SGK müdürü ile görüştüm, TC numaramdan sisteme bakarak emekliliğinizde süre sınırı yoktur dedi. Raporda ki 3 yılı sorduğumda onun emeklilik ile alakası yoktur ister gidersiniz ister gitmezsiniz dedi. Peki gitmezsem ilerde bir ceza ile karşılaşır mıyım dedim ? Hayır gönlünüz rahat olsun emekliliğinizin tadını çıkartın dedi. Biraz uzun oldu kusura bakmayın...

trh
Sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 den önce olan 4A sigortalılarının emekliliğinde vergi indirimi esas alınır.
Vergi indiriminiz de, emekliliğiniz de sürekli, emeklilik yönünden herhangi bir kontrol söz konusu değil.

Ufukalp

2008 sonrasinda ne gibi bir sikinti var hatta bana gore vergi surekli olsun raporda sureli olsun bi arkadas aynu boyle bir durumda emekli oldum dedi sonra rapor aldim oran 40altina indi dedi 3 aydir mass aliyorum dedi sorun yok devlet ne yapar eder o parayi oran dustu dite alir bir diger konuda yine ayni durumda rapor sureli vergi surekli gecen biri emekli olsun sgk farkli illere gore durum degisir kimi yer belli bir yil sonra kontrol ister kimi yerde istemez buda bir sans bazi arkadaslar yok sorun olmaz isteyemezler diyor ama surekli raporu olan birine bile tekrar rapor cikartilamaz diyor ama mevzuati takan yok onun icin kimse bu sıkıntı li durum basina gelmedigi yada yasamadigi surece kendince bildigi duydugu aktarir bence yine soylerim hakki rapor olanlarin hakki yenir hak etmeyenler rapor alir

Merhabalar sakıncası yoksa telefon numarasını versin arıyabilirmiyim

Selam 2019 ağustos ayinda 1 yil sureli saglik raporu ve vergi indirimi suresiz aldim suan emekliyim 1 yillik saglik raporunu yenilemelimiyim cevap yazarsaniz sevinirim

Ahmet turhan

Raporun süreli olmasının hiç bir önemi yok. Eğer vergi indirimi sürekli ise ve emeklilikte kontrole çağırılmadınızsa (başta kontrol şerhi yok idiyse) raporu yenilemenize asla gerek yok. Hiç bulaşmayın. Aman! Garip4873

Bülent bey merhaba.

1 yıllık yüzde 68 raporum var (kardiyoloji,tansiyon,uyku apnesi,ortopedi). Ankaraya gitti. Ankaradan gelen yine yüzde 68, herhangi bir süre ve kontrol şartı belirtilmemiş.(süresiz mi?)
GİB merkez kurulu cevabı çok geç geldi.11 ay sürdü
.Hali hazırda elimdeki sağlık kurulu raporu 27.11.2020 bitiyor. 8 binden fazla günüm var. 23 yıldır aktif sigortalı çalışıyorum .

Emekli olmak için başvurabilir miyim? Süresi biten sağlık kurulu raporum bu süreçte sıkıntı yaratır mı?

Cevap verirseniz çok minnettar olurum.

Serhat39

Vergi indiriminde süre kısıtlaması olmadığı için emekliliğiniz de sürekli olacaktır. Yeni rapor almamaya bakın. Yeni rapor alırsanız sgk'nın radarına girebilirsini zira.

@ALBAYSUSİ kronik akciğer derken ne hastalığınız var,merak ettim bendede var o yüzden soruyorum
teşekkürler

mevenkli

Merhaba geçmiş olsun bende akciğer değil kronik karaciğer hastalığı var(Hepatit B bağlı) yanlış okumuşsun

ALBAYSUSİ

Selam Yener Bey
Yüzde 39 rapordan sonra tekrar rapor başvurusu yaptınızmı ve şuan Emeklilik sadece süresiz vergi indirimiyle devam ediyormu merak ettim çünkü benimde rapor 5 yıllık vergi indirimi süresiz geçen ay dilekçe verdim sonucu bekliyorum kontrol olacakmı olmayacakmı acaba
Saygılar teşekkürler şimdiden

Bu sure olayi surdan kaynaklaniyor saglik kuruluna ilk gitinizde size forum veriyor o forumda surelimi suresizmi yaziyor seneside yaziyor otv indirimi vs falan buna dikat edin

ercan 34

Merhaba ercan bey geçmiş olsun sağlık raporum %39 dan sonra yine başvurdum %50 olarak sürekli olarak aldım.Evet emeklilik vergi indirimi ile devam ediyor beş yıllık sağlık raporunun bence önemi yok sen yine sağlık raporuna 5 yıl geçtikten sonra yine başvur.Emekliliğin sağlık raporunun süreli veya süresiz olmasının pek önemi yok önemli olan vergi indiriminin süresiz olması.Tekrar geçmiş olsun saygılar.

Üst Alt