Merhaba,
uzun zamandır sayfanızı takip ediyordum, yeni üyelik gerçekleştirdim. Bende yaşadıklarımı anlatayım belki arkadaşlara yardımcı olur.
Sol kolum çocuk felci olduğundan bu zamana kadar raporum sürekli %45 iken, 2015 yılında açık kalp ameliyatı olup 3 damarım değişti. Buna istinaden her iki hastalığımı birleştirip rapor yüzdesini 25.01.2019 tarihinde %65 3 yıl süreli aldım. Bunun sebebini Doktor'a sorduğumda rutin kontrol dedi. Bulunduğum vergi dairesi 08.02.2019 tarihinde yazımı Ankara'ya gönderdiklerini belirttiler. 07.07.2019 tarihinde vergi dairesi %65 onaylanmış vergi indirimini hak ettiniz dediler. Bende emeklilik işlemleri için SGK ya emeklilik için vergi dairesinden aldığım yazı, hastaneden aldığım rapor ve dilekçemi verdim. 10 gün içinde biz sizi ararız dediler, 24.08.2019 tarihinden itibaren maaşınızı alabilirsiniz hayırlı olsun dediler. Fazla uzatmadan buradan okuduklarıma istinaden 3 yıl süreli raporum sorgulamak için bugün vergi dairesine gittim. Derdimi anlattım Müdürde vergi indiriminiz süreklidir, emeklilik için SGK ile görüşün dedi. SGK müdürü ile görüştüm, TC numaramdan sisteme bakarak emekliliğinizde süre sınırı yoktur dedi. Raporda ki 3 yılı sorduğumda onun emeklilik ile alakası yoktur ister gidersiniz ister gitmezsiniz dedi. Peki gitmezsem ilerde bir ceza ile karşılaşır mıyım dedim ? Hayır gönlünüz rahat olsun emekliliğinizin tadını çıkartın dedi. Biraz uzun oldu kusura bakmayın...