Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emekli olduktan sonra kontrol muayenesi ve emekliliğin iptali..?

halım1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,
benim işyerime gelen evrakta, "vergi imdirimi hakkı elde etmiştir, ancak sakatlık derecesinde değişiklik olabileceğinden, 2 yıl sonra sakatlık indiriminden yararlanmak istemesi halinde başkanlığımıza başvurması gerekmektedir" yazıyor.
benim merak ettiğim şey, şartlarım uygun olduğu için şu erken emekli olursam yinede 2 sene sonra muayene için başvuracak mıyım? yoksa emekli olduğum için bu muayeneye gerek duymazlar mı?yada sadece prosedür haline mi gelir?

cevabınız için şimdiden sağol.

Şerh koyulduğuna göre mutlaka kontrol muayenesi yaparlar. O muayenede, işgücü açısından bir düzelme tespit ederlerse, emekliliği iptal ederler. Ama işgücü kaybı devam ederse, bir daha kontrol muayenesi şerhi koymadan, emekliliğin sürmesine karar verirler.

selam.aslında benimde aklımı karıştıran hastalığımda düzelme olacak bir durum yok zaten 14-15 yıldır aynı hastalık bende mevcut kalıcı bir durum olmasa şu an vergi indirimi alamazdım niye kontrol muayenesine çağırıyolar onu anlamış değilim.saçma sapan uygulamalar yüzünden 2 sene diken üstünde yaşatacaklar belli oldu.

benim raporumdada 1 yıl sonra kontrol ibaresi var 3.cü ayın 21 de kontrole gidecem bakalım hastanenin vermiş oldugu %47 lik rapor ne şekilde gelecek benimde hastalıgımda bi degişme yok aynı hastalık şu an devam etmekte bende kontrol den sonra rapora süre koymazlarsa yani sürekli ibaresi olursa emekliligimi istiyecem yani bende vergi indirimi aldıgım halde konturol yazmasından dolayı emekli olmaya korktugum için beklemekteyim yani insanları endişeye sürüklemekteler böyle raporlarla

valla ben gözümü karartıp 2 yıl sonraki kontrolü beklemeden emekli olmayı kafaya koydum çünkü şu anki cetvele göre %50 verdilerse 2 sene sonrada aynı cetvele göre değerlendirmek zorundalar diye biliyorum durumumda değişmeyeceğine göre düşürseler bile hukuki yollara başvurup yine hakkımı alırım diye düşünüyorum.

benimde 1yıl sonra vergi indirimden yararlanmak isterse tekrar başvur dediler .gittim tüm işlemleri yaptırdım geri geldi evrak ortapedinintabloya göre rapor yazması gerekiyormuş filmlerimi istemişler ,yani anlayacağınız yokuşa sürüyorlar .tekrar hastaneye gidicem yeniden aynı eziyeti çekicem rapor düzenleyecek hastane .

arkadaşlar erken emeklilik şartları oluşmuş süreli rapor almış 1 yıl veya 2 yıl süreli olabilir kontrol muayenesi gününü beklemeden emekli olmuş ve günü geldiğinde kontrol muayenesine gitmiş olanlar varsa aramızda kontrol muayenesi süresince başından geçenleri yazarsa aynı durumda olanlara o durumda bulunacak olanlara yardımcı olabilir.şimdiden teşekkür ederim.

herkese selam.arkadaşlar süreli raporla emekli olan varsa rapor süresi geldiğinde kontrol muayenesinde başından geçenleri yazabilirse sevinirim bizde başımıza neler gelicek bilir ona göre davranırız.deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.teşekkürler.

1 ay sonra

bırak süreli olanı bende süresiz %50 rapor var ve emekliyim. 1 sene sonrasına kontrol muayenesi yazılmış. İhbar veya şikayet olması mümkün değil. ssk bu konuda elinden gelen zorlukları çıkartıyor. bakalım 1 ay sonra belli olacak.

selam.inşallah bir ay sonra emkliliğin devamlı olacak şekilde düzenlenir.benimde %50 2 yıl sonra konrollü vergi indirimli raporum var.emekliliği hakettiğim halde 2 yıl süre verdikleri için hala emekliliğe başvuramadım.kontrol muayenesi sonrası bir süprizle karşılaşırmıyım bilemediğim için öyle bekliyorum.sen emekli olduğunu yazmışşın emekli başvurusundan sonra kaç ayda emekli maaşın bağlandı.birde izlediğin prosedürü yazarsan sırasıyla çok sevinirim.kendine iyi bak sağlıklı günler dilerim.

çok kısa sürede bitti. nisan 2008 sonunda hastaneden rapor aldım. haziran 2008 başında ankaradan onay geldi. haziran 2008 ortalarında müracaat ettim. temmuz başından itibaren maaş bağlandı. toplam bütün işlemler 2 ay. ssk ya müracaatımdan 10 gün sonra maaş bağlandı yazısı geldi. tabi benim yaşadığım şehir küçük bir yer olduğundan işlemler hızlı yürüyor.

selam.cevabın için çok teşekkür ederim.emeklilik için izlenecek yolu ve istenen evraklarıda sırasıyla yazarsan çok memnun olurum.

kontrol muayenesi çilesi başlıyor

herkese selam arkadaşlar ben %50 vergi indirimi ile emekli oldum ankaradaki kuruldan gelen kağıtta 2 yıl sonra kontrol muayenesi yazıyordu fakat benim emeklilik şartlarım tuttuğu için 2 yıl sonrayı beklemeden emekli oldum
sonuçta bana bu hakkı vermişlerdi
bir kere buraya kadar bir sorun yok fakat şimdi 2 ay sonra kontrol muayenesi günü geliyor aklıma takılan bazı şeyleri sizlerle paylaşmak bilgisi olan arkadaşlardan yardım almak istiyorum

şimdi ben emekli olduğum halde kontrol muayenesine gitmek zorunda mıyım?
gitmek zorundaysam ilk başvuracağım kurum neresidir

şuan aynı işyerinde destek pirimi ödeyerek çalışıyorum çalıştığım işyerinden kağıt alarakmı hastaneye veya vergi dairesine gideceğim yoksa emekli olduğum için direk hastaneye mi başvurmam gerekli

muayene günüm 2 ay sonra. ben ne zaman başvuru yapmalıyım

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşeşekkür ederim.

Kontrol muayenesine gitmeniz şart. Aksi halde Maliye ve SGK bir iç yazışmayla durumu fark eder ve emekliliğiniz iptal edilir.

Kontrol muayenesi şerhini neresi koymuşsa oraya müracaat edip hastaneye sevk almalısınız (bu sevki hemen alabilirsin). Süreç sonunda hastane defterdarlığa raporu gönderir ve vergi indirim hakkınız devam ederse, emekliliğiniz de aksamadan devam eder. Defterdarlık bu kararı verdikten sonra ayrıca SGK'ya gidip bir işlem yapmanıza gerek olmaz...

Not: Vergi indirimine temel olan sakatlığınız sabitse, bu sefer kontrol muayenesi olmaksızın rapor almak için çabalayın. Bu nasıl olur bilmiyorum ama, ne bilim, sakatlığınızla ilgili doktora ve sağlık kuruluna bu konuda söz söyleyebilirsiniz...

selam hocam hastane defterdarlığa raporu gönderir demişsin rapor ankaradaki sağlık kuruluna gitmeyecek mi acaba kontrol muayenesinde farklı bir durum mu söz konusu.
ilk raporu aldığımda rapor hastaneden sonra ankaraya gitti diye biliyorum ankara onay verdi sonrada defterdarlıktan yazı gelmişti %50 vergi indirimi hakettiğim yazıyordu yazıda

bilgilendirirsen sevinirim ona göre bir yol çizeyim.

Bu detayı bilmiyorum. Ama zaten hastane ne yapacağını bilir. Ki, sevk yazısında da raporun nereye gönderilmesi gerektiği çok açık olarak belirtilecektir...

Düşürülen rapor oranına itiraz ne kadar süre içinde yapılmalıdır?

herkese selam.2 yıl kadar önce%50 vergi indirimli raporla emekli oldum raporumda kontrol ibaresi vardı kontrol zamanı geldiğinde ocak gibi kontrole gittim fakat yeni raporda %30 oran verildi emekli maaşı zaten kesilmişti.maaşın devam etmesi için itiraz edip yüksek oranlı rapor almam gerekli diye biliyorum sizlere sormak istediğim rapora itiraz süresi varmıdır?varsa süre nekadardır?

Süreye dair bir bilgim yok, ama zaten beklemeyin, %30 oran verilir verilmez derhal itiraz edin...

Bende sürekli iş göremezlik geliri almaktayım.Maaş kagıdımda 2 yıl sonra xxx tarihta kontrol muayenesi diye yazıyordu.Günü doldu gittim ama sgk 1 ay önceden gelmen gerekirdi maaşın kesildi dediler.Tekrar bir dilekçe ile hastaneye sevk ettiler gittim hastaneye ilgili branslarda muayene oldum ve heyete girdim.Bundan sonrası için bi bilgim yok artık hastane raporu sgk ya gönderir oradan bakılır tekrar maaş baglanır böyle bi süreç işliyor ama bu süre 2 ayı aşıcak sanırım 2 ay maaş yok bize sonrasında toplu ödeme olacak diye temenni ediyorum.Gelişmelerden haberdar ederim.

arkadaşlar ben 3 yıldan beri ugraşıyorum bu mahkemelerle sonuç inş 2 aysonra diyorum ama bellide deil bece
bir kere düşmeye gör mahkemelere ve şunuda belirteyim hukuk çok yavaş sgk nında bu işine geliyor. ben bişi diye miyorum
allah hepinie kolaylık versin ama bizlerin bu hakklarını savunmak için bir kurum kurulmalı diyorum ben bir düşünün burada yazışmaktan başka bişi yapmıyoruz. hep beraber bir merci kurmalıyız ve bu işlere bakmalı diyorum ben bazı kurumlar var ama onlar olmıyacak işlerle uğraşıyorlar herkes kendini kurtarmaya çalışıyor. oda nasıl oluyor adam mahkemeyi kazanıyor sonra bana ne ya öbürlerinden deyip işine bakıyor. bunun böyle olmaması için bir düzen kurulup o düzen işletilmeli. bu duruma düşen 5-6 kişi degil belki binlerce kişi benim diyecegim bu.

vergi indirim belgemde kontrol şerhi yok fakat raporumda 3 yıl süreli diye şerh var ve 7. ayda rapor sürem doluyor ben şuan destek primi ile özel bir kurumda çalışıyorum çalışıyor olmam hastane ve defterdarlığın kararını etkilermi?sevki bağlı bulunduğum sgk müdürlüğündenmi yoksa doktorumun bulunduğu hastanedenmi almalıyım(çünkü rapor için kurula ilk girdiğimde doktorumun görüşünü yazılı olarak kuruldaki-(nöroloji)istemişti lütven yardımcı olursanız sevinirim

Sürekli vergi indiriminiz mevcut. Siz sadece süreli raporunuz için yeniletme yapacaksınız. Hastanelerin sağlık kurullarına direk başvuru yapabilirsiniz. Çalışıyorsanız işkur sevki ile de gidebilirsiniz.

Arkadaşlar sgk kişinin vergi indiriminin var olup olmadığına bakıp ona göre emekli etmiyormu raporun süreli veya sürekliliğine bakıyormu

Tremor arkadaşın sürekli vergi indirimi olmasına rağmen sgk vergi indiriminin sürekliliğine değil sağlık raporun sureligine bakıp emekliliğine kontrol koymuş çok ilginc

Bence Bu Sgk keyfi bir uygulaması kanunlar bence böyle demiyor o zaman raporlarda sürekli ibaresi olmasın niye var,yani Sgk ne sağlık kurulunu takıyor nede ankarayi ama işine gelince rapor orani düşüncede entesandir hemen kabul ediyor.Esasinda Engelileri temsil eden kurumlar bunu dile getirip gündeme taşımalı eyer Vergi indirimi surekliyse Sgk kontrol şerhi koymaya yetkisi olmamalı ve olmamasida lazımdır maalesef bu konu muallakta kaldığı için sgk ve maliye elbirliği ile Engellinin canına okuyorlar,Burdan Önerim bu durumda olan arkadaşlarim birlik olup gerekli nereler varsa basvursunlar birlikten güç doğar gerekirse Mahkemelere basvursunlar topluca Be demek ya Ben sürekli vergi indirimi almışım sen kalkıp kafana göre kontrol şerhi koyuyorsun bunlar ışte mevzuatdaki boşluklardan kaynaklanıyor.ben sürekli vergi indirimi almissam sen ey Sgk kontrol şerhi koyamazsınız böyle bir hakkın yok tekrar söylüyorum bu durumda olan arkadaşlarim bir araya gelip mahkemeye basvursunlar ayrıca engellileri temsil eden hangi kurum varsa topluca basvursunlar topluca ama

tremor
Emeklisiniz ve vergi indiriminiz de sürekli.
Emekliliğinizde sgk kontrol koymadıysa sırf raporumun süresi doluyor diye yenilemek zorunda değilsiniz, emekliliğiniz açısından bir sorun yok.
Ha başka işler için rapor lazım derseniz o ayrı.
SGK emekli ederken kontrol tarihi koydu mu?

benim raporum 3 yıl süreli yani 3 yıl sonunda kontrol diye yazıyor,süresi dolupta ben raporu yeniletmez isem emekli maaşım kesilir diye biliyorum,,yoksaki başka bir işlem için rapor lazım değil,,ama dediğinizi bir araştırsam iyi olacak

emekliliğime kontrol diye bir ibare yok sadece raporun geçerlilik süresi yedinci ayda doluyor,ben emekliliğim iptal olur diye raporu yenileyeceğim

tremor

Emekli olanlar için raporun süreli olup olmadığı değil, emeklilik onaylanırken bir kontrol/süre şartı konup konmadığı önemlidir. Süreli de olsa SGK emekliliği sürekli olarak onamışsa, yeniden rapor çıkartmaya vs. gerek yok.

OturanBoğa
Hem hastane raporu hemde Maliye sağlık kurulu sürekli onaylamışsa
Buna rağmen Sgk Emeklilk işlemlerinde Kontrol şerhi koyabilirmi herhangi bir piskolojik rahatsızlık olmamasina rağmen

kiyasettin
Rapor da vergi indirimi de sürekli ise ve üstüne raporda süre şartı yönünden tereddüte düşürecek psikiyatri ve obezite gibi değerlendirmeler ile ''tedaviyle düzelebilen / kısmen düzelebilen'' gibi ibareler yoksa sgk nın kontrol koyması için de hiç bir sebebi ve bahanesi yoktur, emeklilik sürekli olarak onaylanır.
Ancak sgk nın her zaman herkesi kontrole çağırma gibi lanet bir yetkisi her zaman vardır ve bu 10 yıl önce emekli olmuş biri için de geçerlidir.

UfukalpSayın Ufuk bey Yani bir türlü normal şartlarda emekli olanlar gibi rahat olamiyacagiz.hep içimizde bir terettut olacak,ne diyelim bunada şükür,sonuç itibarı ile normal şartlardan olursam daha 14senem var.Ilginize teşekkür eder iyi geceler dilerim.

Üst Alt